Συμβουλές σε αρχάριο, που ξέρει τι θέλει.

sourlas

New member
27 February 2007
20
Πατρα
Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ.
Μετά από αρκετό ψάξιμο σε αναρτήσεις είπα να δημιουργήσω το δικό μου νήμα έτσι ώστε να μου δείξετε την κατεύθυνση και να κινηθώ ανάλογα.
Όπως καταλάβατε ίσως, δεν ψάχνω μασημένη τροφή, να κατατοπιστώ σε μια δύσκολη για μένα αγορα (λόγω άγνοιας) προσπαθώ, και παράλληλα να βγω απο τον κικεώνα των φόρουμ (ομολογώ πως έχω μπερδευτεί αρκετά.)
Λοιπόν, οι παράμετροι της αναζήτησής μου,

-Δικάναλος ήχος, με έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ένταση.
-Χρήματα γύρω στα 1000 για ενισχυτή+ηχεία
-Μουσικά ακούσματα κλασσική μουσική, τζάζ (σχεδόν όλα τα είδη), ελάχιστο ροκ
-Δωμάτιο 20τμ (όχι δικό μου, αλλα πάλι σεανάλογο θα πάω αν μετακομίσω), απόσταση ακρόασης 3-4μέτρα μέγιστη
-Υπάρχει παλιό πικάπ που θα συνδεθεί, παράλληλα με ένα καλό cd player που θα αγοραστεί εξτρα.
-Δεν έχω στο νού μου εταιρίες,δεν έχω προκαταλήψεις. Στα ηχεία απλώς διάφοροι μου προτείνουν όλοι να είναι Βρετανικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τα μέλη

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κάτι ακόμα εάν δεν κουράζω.
Πρόσφατα "ανακάλυψα" σε γνωστό μου που δεν τον θέλει, τον παλιό καλό NAD 3020. Αν τον παντρέψω με 2 καλά ηχεία, αξίζει να στιριχτώ επάνω του?
Επίσης τι θα χάσω και τι θα κερδίσω (εκτός από χρηματα) με το να χρησιμοποιήσω ένα vintage διαμάντι στον ήχο μου?

Τον ενισχυτή δεν τον ξέρω αλλά η εταιρία είναι πέραν του δέοντως ποιοτική, απο την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει η ένταση άρα και τα εξαγόμενα βατ του ενισχυτή μπορείς να βασιστείς επάνω του αν και εφόσον τον πας για ένα ρετούς το οποίο σίγουρα θα χρειάζεται. Είναι μια καλή κίνηση και σωστή στις μέρες μας, να γλιτώσεις χρήματα και γιατί όχι να μην πάς σε ακόμη καλύτερο ηχείο απο αυτό που θα έπερνες με μοιρασμένα χρήματα.

Αυτό απο το νετ...

NAD 3020 Integrated Amplifier

The Modest NAD 3020 might lack the star-power of the other amplifiers on our Most Significant lint, but significant it is by virtue of its tremendous influence over an entire generation of music lovers. For budget-minded listeners who cared about sound, the 3020 was the amplifier you bought instead of a mass-market receiver. The 3020 sold in unimaginable numbers - 1.1 million units (even more if you include variations on the basic circuit) - and in the process created tens or hundreds of thousands of dyed-in-th-wool audiophiles. Although not the last word in resolution or treble clarity, the 3020 rendered music with a warmth and engagement that was the perfect antidote to the bright, sterile, grainy budget electronics of the day. Moreover, the 3020 sounded more powerful then its 20Wpc rating suggested, thanks to an innovative output stage designed for reproducing musical dynamics rather than impressing on the spec sheet.

The Absolute Sound lists the 3020 as one of the top "Ten Most Significant Amplifiers Of All Time"

Κλασσικό κομμάτι ο 3020!...Στήριξε την εταιρία, και ανέβασε την εμπιστοσύνη της NAD στην αγορά για χρόνια..
Να τον πάρεις..Καλό ίσως θα είναι και ένα μικρό σέρβις..
Το βλέπεις.