Συμβουλή για αγορά νέας TV. Φάση Α: Στρατηγική επιλογής!

soiram

New member
21 January 2008
10
Καλησπέρα σε όλους.
Η άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια επέφερε αλλαγές τους τελευταίους μήνες στις home entertainment συνήθειες μας!
Συγκεκριμένα, ο βασικός χώρος θέασης (projector 720p) που χρησιμοποιούταν καθημερινά για να βλέπουμε σειρές και τα Σ/Κ για ταινίες δεν εξυπηρετεί πλέον και έτσι η καθημερινότητά μας έχει μεταφερθεί στο σαλόνι όπου είναι ξεχασμένη μια 26άρα CRT, η οποία δεν άναβε σχεδόν ποτέ. Τώρα όμως, τουλάχιστον τις καθημερινές αποτελεί αναγκαστικά την κύρια πηγή εικόνας, είτε για τηλεοπτικά προγράμματα (συνήθως στο background) είτε για θέαση 720p serials.

Το σκεπτικό μου είναι να αγοραστεί μια τηλεόραση η οποία:
α) να μη "χαραμίζει" τα 720p series που κατά κανόνα βλέπουμε
β) να μην είναι τόσο ελκυστική ώστε να απαξιώσει εντελώς το χώρο με τον (παλιό είναι αλήθεια) προβολέα, ο οποίος αξιοποιείται ακόμα τα Σ/Κ. (Προσπάθώ να πείσω τον εαυτό μου να μη σαγηνευτεί από μεγάλες διαστάσεις, καθότι δεν θέλω να παρασυρθώ να βλέπω ταινίες εκεί παρά μόνο κατ' εξαίρεση)
γ) να έχει ικανοποιητική σχέση απόδοση τιμής για περίπου 500 που σκέφτομαι να δώσω κατά μέγιστο.

Με άλλα λόγια ψάχνω μια καθημερινής χρήσης τηλεόραση από την οποία το μόνο added value που περιμένω επί της ουσίας είναι να απολαμβάνω τις 720p σειρές που βλέπω το βράδυ, σε σχέση με το πως τις δείχνει τώρα η 26άρα.

Προβληματίζομαι λοιπόν καταρχάς για το αν έχει τελικά νόημα να προβώ σε αναβάθμιση και αν ναι για το που θα κινηθώ σε διαστάσεις / τεχνολογία (Φάση Α) και γι' αυτό πήρα το θάρρος να ζητήσω τη συμβουλή σας.

Αν καταλήξουμε κάπου, οφείλω να πω ότι έχω μελετήσει διεξοδικά τις προτάσεις στο forum, οπότε έχω καταλήξει σε γκάμα μοντέλων (Φάση Β), επομένως το δεύτερο βήμα θα είναι πιο εύκολο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες απαιτήσεις:
- Η απόσταση θέασης κυμαίνεται από 2,5 σε 3 μέτρα, εκτός αν ο μπέμπης κλαίει, οπότε αλλάζει ριζικά όσο πάω βόλτα το καρότσι!!!!
- Δεν ενδιαφέρουν καθόλου το 3d, δίκτυα, usb κλπ (υπάρχει δικτυωμένο wdtv live)
- Δεν προβλέπεται κάποια χρήση με παιχνιδομηχανή (την έχω στον άλλο χώρο) ούτε σύνδεση με PC
- αθλητικά βλέπω σπάνια (φανατικά μόνο baseball μέσω web, περιστασιακά champions league, euro κλπ, ποτέ πρωτάθλημα ή φόρμουλα)
- υπάρχει ένας περιορισμός χώρου στον οποίο ιδανικά ταιριάζει 37"αρα, αλλά με κάποια πατέντα μπορεί να σηκώσει μέχρι και 100-105cm, νομίζω όμως ότι θα δείχνει άσχημα.

Εκτιμώντας αφενός ότι οι 32άρες (που αντικειμενικά θα εξυπηρετούσαν σε ένα καλό βαθμό) έχουν το χειρότερο cost effectiveness και αφετέρου ότι με λίγα παραπάνω παίρνεις κάτι σαφώς καλύτερο, (που φαινομενικά δεν χρειάζεται, αλλά που ξέρεις...) είμαι στο τρίλημμα για το αν θα πάω
Α) σε ό,τι πιο φτηνή 32
Β) σε καλή 37άρα
Γ) σε decent 40άρα ή στενή 42άρα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γι τις απόψεις σας και συγγνώμη για το μακροσκελές post.

Last edited:
Όντως αυτές είναι 2 από τις 3 που είχα καταλήξει (η άλλη ήταν η 40D350). Ψηνόμουν πολύ και για την TX-P42U30 αλλά φοβάμαι ότι δεν θα χωρέσει να πάρει. έχουμε ιδέα τι διάσταση είναι η βάση της (σε πλάτος);

Μου φαίνεται θα φτιάξω κανένα πλαίσιο με τις διαστάσεις για να κάνω τεστ!!!

Ευχαριστώ πολύ yperion

Το μέτρησα από εδώ, το μέτρησα από εκεί, τελικά ήταν πολύ μεγάλη η 42άρα. Κατέληξα στην 37 LV4500 την οποία και αγόρασα σήμερα. Το ΣΚ έχει στήσιμο λοιπόν και πρώτες εντυπώσεις, στο ανάλογο thread.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.