Συμβουλή για φθηνό home cinema

kostas214

Established Member
13 October 2006
109
Θέλω να φτιάξω ένα home cinema αλλά σκέφτομαι καλύτερα να το πάρω σε κομμάτια αντί για ένα έτοιμο πακέτο. Το budget μου ειναι περίπου στα 600-650 ευρώ.
Σκέφτηκα να πάρω για ενισχυτή τον SONY STR-DG720 που έχει 283 ευρώ οπότε μου μένουν περίπου 300-350 εωρώ για ηχεία 5.1.

Απο ηχεία δεν ξέρω πολλά έχετε κάτι να μου προτείνετε; Υπάρχει κανένας καλύτερος ενισχυτής σε αυτή την τιμή; Πάνω θα συνδέσω dreambox, ps3 και pc. Θα είναι αρκετά καλύτερο από τις έτοιμες λύσεις με 600 ευρώ περίπου όπως το SONY HTD-780SF που κάνει 670 ευρώ;

σιγουρα σε αυτο στην κηφισιας διπλα στο avenue.
Εχει και αρκετα κομματια σφραγισμενα.Δεν ειναι demo η τιποτε αλλο.
Στα 299 τον ειχε και σε προσφορα πριν κανα διμηνο και τα makro.

Απ' ό,τι βλέπω τα μηχανήματα που θα συνδέσεις επάνω μπορούν να βγάλουν τα νέα format σαν LPCM.
Ο SR4002 το υποστηρίζει αυτό, συν το ότι είναι πολύ πιο μουσικός από τον Sony που σκέφτεσαι.

Για ηχεία μπορείς να δεις αυτά
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=284

Σημειωτέον δε πως έχουν s.tweeter που η απόκρισή του φτάνει στα 78KHz.

Απάντηση: Re: Συμβουλή για φθηνό home cinema

σιγουρα σε αυτο στην κηφισιας διπλα στο avenue.
Εχει και αρκετα κομματια σφραγισμενα.Δεν ειναι demo η τιποτε αλλο.
Στα 299 τον ειχε και σε προσφορα πριν κανα διμηνο και τα makro.

Μηπως παει για καταργηση το μοντελο?
Περιεργο μου φαινεται.....

καλησπερα.εγω πιστευω οτι για ηχεια καλυτερα να τα παρεις ξεχωριστα,θα σου πανε πιο ακριβα λιγο αλλα θα εχεις και ποιοτιτα ηχου,εκτος αν δεν σε ενδιαφερει αυτο.εγω τα εχω ξεχωριστα 2 εμπρος 150 watt roister ενα κεντρικο b&w και περιφεριακα 2 audio spectrum στα 60 watt και ο ηχος ειναι κατι παραπανω απο τελειος αντε ξεκινα και καλη ακροαση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έψαξα στον internet για τον marantz 4002 και 4003 και βρήκα τις εξής διαφορές από το site της marantz

4002:
7.1 Multichannel PCM decoding for High Definition (HD) Audio from Blu-ray Disc™ or HD DVD

4003:
7.1 Multi-channel PCM decoding for High Definition (HD) Audio from Blu-ray Disc™ including lossless converted DTS-HD or Dolby True HD

Στο κορυφαίο μοντέλο 8002 αναφέρει:
Ready to play the newest generation of High Definition Audio signals as Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD and 7.1 Multichannel PCM for HD Audio

Θα με ενδιέφερε η υποστήριξη για τα νέα format ήχου όμως έχω μπερδευτεί λίγο, πόσα είναι τελικά; Με τον 4003 για τον καλύτερο ήχο από blue-ray θα είμαι καλυμμένος; Είναι αισθητή η διαφορά με ηχεία των 300-400 ευρώ ή τσάμπα τα λεφτά;
Ο 4003 είδα βγαίνει στα 480 ευρώ ίσως ανεβάσω λίγο το budget στα 800 σύνολο αν είναι να πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει. Επίσης για ηχεία έχει κανένας άλλος πρόταση για ανεξάρτητα όχι σετάκια 5.1 στα 400 ευρώ περίπου;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έψαξα στον internet για τον marantz 4002 και 4003 και βρήκα τις εξής διαφορές από το site της marantz

4002:
7.1 Multichannel PCM decoding for High Definition (HD) Audio from Blu-ray Disc™ or HD DVD

4003:
7.1 Multi-channel PCM decoding for High Definition (HD) Audio from Blu-ray Disc™ including lossless converted DTS-HD or Dolby True HD

Στο κορυφαίο μοντέλο 8002 αναφέρει:
Ready to play the newest generation of High Definition Audio signals as Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD and 7.1 Multichannel PCM for HD Audio

Θα με ενδιέφερε η υποστήριξη για τα νέα format ήχου όμως έχω μπερδευτεί λίγο, πόσα είναι τελικά; Με τον 4003 για τον καλύτερο ήχο από blue-ray θα είμαι καλυμμένος; Είναι αισθητή η διαφορά με ηχεία των 300-400 ευρώ ή τσάμπα τα λεφτά;
Ο 4003 είδα βγαίνει στα 480 ευρώ ίσως ανεβάσω λίγο το budget στα 800 σύνολο αν είναι να πάρω κάτι καλό που θα κρατήσει. Επίσης για ηχεία έχει κανένας άλλος πρόταση για ανεξάρτητα όχι σετάκια 5.1 στα 400 ευρώ περίπου;

Τόσο ο 4002 όσο και ο 4003 υποστηρίζουν τα νέα format μέσω LPCM και όχι όπως ο SR8002 (που τυγχάνω ιδιοκτήτης) που τα υποστηρίζει και μέσω LPCM αλλά και μέσω bitstream.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφορά. Απλά οι δύο πρώτοι δεν έχουν αποκωδικοποιητή για τα καινούργια και θέλει να τα δεχτούν σαν LPCM. Ο SR8002 έχει αποκωδικοποιητή που τα μετατρέπει εσωτερικά σε LPCM πριν τα στείλει στο DAC του.
Εάν δεν σε ενδιαφέρουν οι παραπάνω εισοέξοδοι του 4003, τότε συμφέρει ο 4002.
Από μουσική πάντως είναι πολύ καλοί οι Marantz.

Και μην ξεχνάς ότι το PS3 μπορεί να στείλει τα καινούργια format μόνο ως LPCM.

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για κάτι αντίστοιχο με πηγές Dreambox, WD HD TV και μελοντικά κάποιο BDP σκεφτόμουν για τα Canton 120MX, αυτά τι λένε σε σχέση με τα Tannoy SFX 5.1 που ανέφερε o Pleo πριν; Τα Canton φαίνονται να έχουν καλύτερο WAF.

Σαν ενισχυτή σκεφτόμουν οτι ιδανικά θα ήθελα τουλάχιστον 3 HDMI in (ο Marrantz απο ότι είδα έχει μόνο 2 εισόδους. Κάτι που μου αρέσει αρκετά και εμφανισιακά είναι ο Harman Kardon AVR 155, αλλά μήπως είναι too much για ηχεία τύπου Canton 120, Tannoy sfx και φεύγει και λίγο σαν τιμή?

Και τα δύο σετ κάνουν και με τους δύο ενισχυτές.

Ειδικότερα τα SFX τα έχω δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές σε Marantz SR4002.

Ευχαριστώ για την απάντηση Pleo, τελικά θα πάρω έναν Marantz 5002 οπότε απομένει να δω τι ηχεία θα πάρω...