Συναλλαγμα...

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Εχω κατι αγγλικες λιρες. Που με συμφερει να τις αλλαξω σε ευρο? Εδω στην Αγγλια ή στην Ελλαδα??

Ελα βρε Πανο.... Αγορασε κατι απο εκει. Αμαν αυτοι οι προβληματισμοι...

ελα ντε το ιδιο μου ειπε κ ενας Σαουδαραβας φιλος.... μου μεινανε κατι ψιλο ευρω τι να τα κανω?

εεεε του ειπα παρε κατι απ Ελλαδα να σου μεινει......

και πηρε Μαιζονετα 300 τμ στο Καβουρι !!!!!!

Απάντηση: Re: Συναλλαγμα...

Larry said:
ελα ντε το ιδιο μου ειπε κ ενας Σαουδαραβας φιλος.... μου μεινανε κατι ψιλο ευρω τι να τα κανω?

αα τον κακομοιρη .......... :ernaehrung004:

μονο 300τμ ;;;;;; αμα εισαι μεροκοματιαρης ......

Αγγλια παντως την καλυτερη τιμη την ειχα βρει στα Thomas τα ταξιδιωτικα,αλλα αν δεν ειναι πολλα τα λεφτα δεν αξιζει τον κοπο.

Για Αγγλία δεν ξέρω πάντως κρίνοντας από $ στην Ελλάδα έχω βρει από τα καλύτερα exchange rates. Αν δεν είναι πάντως σημαντικό το ποσό ακολούθησε τη συμβουλή του Ντίνου...

Απέφυγε τα συναλάκτήρια στο Ελ. Βενιζέλος...και χαμηλότερο rate προσφέρουν και προμήθεια σου κρατάνε!!!!!!
Την πάτησα τον Μάϊο με το Eurocab*o, σε ευρωποίηση 2000$ μου κρατήσανε 60 προμήθεια και απο την συναλαγή λόγω rate έχασα κάπου 200 ...
(Το πήρα χαμπάρι μετά στο αεροπλάνο για Ηράκλειο που είχα χρόνο να ηρεμήσω μιας και έτρεχα να προλάβω να αλλάξω χρήματα, να αγοράσω εισητήριο και να προλάβω την πτήση για να πάω σε κηδεία και δεν ασχολήθηκα με λεπτομέρειες την στιγμή της συναλλαγής...Αθάνατη Ελληνική μαγκιά! )

Παιδια, σας ευχαριστω για τις απαντισεις σας. Τα αλλαξα τελικα στην τραπεζα Barclays, οπου και οταν εκλεισα το λογαριασμο μου σημερα τα ζητησα σε και ειχε θα ελεγα πολυ καλο rate: 1£ = 1.45 .

Οσο για το ποσο Ντινο...επαιρνα μαλλον μια Χ2000 :music-smiley-005: , οποτε που να την κουβαλαω τωρα! :grinning-smiley-043

Larry said:

:flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Συναλλαγμα...

panosxgr said:
Οσο για το ποσο Ντινο...επαιρνα μαλλον μια Χ2000 :music-smiley-005: , οποτε που να την κουβαλαω τωρα! :grinning-smiley-043

Μα καλά δε χώραγε στη χειραποσκευή????
Αααα ξέχασα... τελευταία μπλέξανε τα πράγματα με τις χειραποσκευές από Αγγλία...

Μετα το Brexit που ειμαστε με αυτο το θεμα και τις στερλινες ?

τι συμφερει να κανεις μετρητα συναλλαγμα , να κανεις προπληρωμενη καρτα, ξερει εχει ασχοληθει κανεις ?

Πριν 3 εβδομάδες είχα πάει Αγγλία, απλά πλήρωνα τα πάντα με την απλή Ελληνική χρεωστική μου κάρτα, η προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος ήταν πολύ μικρή από την τράπεζα (τράπεζα Πειραιώς), κάτι δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα ανά συναλλαγή. Έκατσα 6 μέρες, ξόδεψα αρκετά χρήματα, η συνολική προμήθεια για τα πάντα ζήτημα να ήταν 15-20 ευρώ στο σύνολο.

Από εκει και πέρα αν δεν θέλεις καθόλου προμήθεια πας σε Revolut. Συμφέρει και να τραβάς λεφτά από ΑΤΜ σε τράπεζα στην Αγγλία άλλα όχι από κάτι καμένα ATM μέσα στο αεροδρόμιο. Απλά προσοχή γιατί σε πολλά σημεία στην Αγγλία πλέον δεν δέχονται καν μετρητά και θες αναγκαστικά κάρτα.

• Like
Reactions: Kosh
Αρα η καλυτερη λυση ειναι χρηση χρεωστικης και οχι πιστωτικης καρτας ?

Και να σεταρω και να φορτισω μια revolut ?

Αν είναι για ταξίδι στην Αγγλία, καλύτερα revolut ή κάτι αντίστοιχο. Είμαι στο Λονδίνο από τον Δεκέμβρη κ δεν θυμαμαι να χρησιμοποίησα μετρητά οπουδήποτε.

Αν είναι για ταξίδι στην Αγγλία, καλύτερα revolut ή κάτι αντίστοιχο. Είμαι στο Λονδίνο από τον Δεκέμβρη κ δεν θυμαμαι να χρησιμοποίησα μετρητά οπουδήποτε.

Kαι την φορτιζεις σε λιρες αγγλιας για να μην εχεις κοστος μετατροπης ? ή κανονικα ευρω και μετατρεπεται μονο του χωρις κοστος ?

Το δεύτερο.
Και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να κάνεις μετατροπή σε λίρες από πριν.

Έχεις μόνο ευρώ και όταν πας να ψωνίσεις κατι σε λίρες κάνει μετατροπή απευθείας την στιγμή αυτή με την ισοτιμία της στιγμής. Την διατραπεζική ισοτιμία , όχι τις μουφες των τραπεζών με τα τεράστια spreads.

• Like
Reactions: mikemtb and Kosh
Αρα η καλυτερη λυση ειναι χρηση χρεωστικης και οχι πιστωτικης καρτας ?

Και να σεταρω και να φορτισω μια revolut ?
Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα δεν θα έχει διαφορά, ότι σε βολεύει. Αν από την άλλη θέλεις να γλιτώσεις κάθε πιθανή προμήθεια πας δαγκωτά σε Revolut, καμία προμήθεια, φορτώνεις σε ευρώ απευθείας, άμεση μετατροπή χωρίς κλεψιές κλπ. Νομίζω δουλεύει σε κάθε κινητό.

Πάντως να ξέρεις και με τις απλές κάρτες Ελληνικής τράπεζας δεν έχει τίποτα τρομερές χρεώσεις....όπως είπα σε πρόσφατο ταξίδι σε Λονδίνο ζήτημα να έδωσα κανένα 15αρι ευρώ σε προμήθειες και ξόδεψα αρκετά χρήματα και με πολλές συναλλαγές.

Το μόνο που να μην κάνεις είναι συνάλλαγμα, αν θες αναγκαστικά μετρητά για κάποιο λόγο μόνο από ATM στην Αγγλία από επίσημη τράπεζα.

Το μόνο που να μην κάνεις είναι συνάλλαγμα, αν θες αναγκαστικά μετρητά για κάποιο λόγο μόνο από ATM στην Αγγλία από επίσημη τράπεζα.

A ναι ? Οχι απο τραπεζα στην Ελλαδα οπως καναμε παλια ?

μιλω για τιποτα ψιλα ξερω και εγω μηπως πεσουν (η οικογενεια μου παει οχι εγω) πουθενα και δεν εχουν καρτα.

Σεταρα ηδη μια revolut να υπαρχει παντως.

Όταν πας Αγγλιά ή σήκωσε από ΑΤΜ τράπεζας με την κάρτα ή έχε μαζί σου 100-200 Ευρώ και πήγαινε σε γραφείο exchange. Τα καλύτερα είναι κοντά στο King's Cross, στην Madame Tussaud (Baker Street) και στην Oxford street.

• Like
Reactions: Kosh and karamela