Συνάντηση macbook white με Amita...

UnderGround

Established Member
26 September 2007
228
Καλημέρα.

Την προηγούμενη Πέμπτη μου έριξαν μια μικρή δόση χυμού στο πληκτρολόγιο του mac book μου(early 2008 model).
Mε ταχύτητα bruce lee και ενώ δούλευε ακόμη το γύρισα ανάποδα, το έκλεισα, έβγαλα την μπαταρία, το σκόυπισα εξωτερικά αρκετές φορές και το άφησα να στεγνώσει όλο το βράδυ ανοικτό, ανάποδα…
Το άνοιξα την Παρασκευή και δουλεύει μια χαρά…από χθες, έχουν αρχίσει και κολάνε λίγο τα πλήκτρα, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο, όμως λειτουργούν όλα όπως και όλες οι θύρες του.

Τι μου προτείνετε να κάνω ;

Χαίρεται.
Βασικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Είναι τέτοια η κατασκευή του πληκτρολογίου που δεν μπορείς ούτε να το καθαρίσεις.
Θα χρειαστείς αλλαγή του top cover (palmrest) κάποια στιγμή όταν θα αρχίσουν να πατιούνται μόνοι τους τα πλήκτρα.
Αν είσαι τυχερός και δεν πήγε η amita στα ηλεκτρονικά του πληκτρολογίου πιθανόν θα κολλάνε μόνο όταν τα πατάς.
Το θέμα - από ότι θυμάμαι - είναι ότι πλέον δεν υποστηρίζεται το μοντέλο από iSquare και δεν ξέρω αν βρεις ανταλλακτικό καινούργιο. Μόνο από ebay να βρεις.

Όποτε κάνω το σταυρό μου…
Όταν εννοείς ότι δεν έχουν ανταλλακτικά στη Ελλάδα εννοείς για πληκτρολόγιο ;
Να είσαι καλά !!!

Last edited:
Να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Καλό είναι να πατάω τα πλήκτρα καθημερινά, ή να τα αφήσω λίγες μέρες χωρίς να τα πατάω ;

Στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει σταματήσει η υποστήριξη.
Αν θυμάμαι καλά η Apple όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές τα υποστηρίζουν 3-4 χρόνια τα μοντέλα τους.
Το κακό με τα μοντέλα αυτά είναι ότι έχουν μια καλωδιοταινία για K/B, touchpad και power button οπότε καταλαβαίνεις ότι αν χαλάσει ένα από αυτά πρέπει να αλλαχτεί όλο το κομμάτι (palmrest).
Για τα πλήκτρα ναι πάτα τα κάθε μέρα ώστε να μην κολλήσουν γρήγορα.

Kαλημέρα.
Παρακολούθησα αυτό το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=xcphJ0OnuUI

Πήρα ένα ψιλό κατσαβιδάκι, άνοιξα κάποια πλήκτρα που είχαν αρχίσει να κολάνε αρκετά, τα έπλυνα με υγρό πιάτων, τα ξέπλυνα και τα στέγνωσα. Πήρα μια μπατονέτα, την έβρεξα με λίγο νερό, την στράγγιξα και άρχισα να καθαρίζω το εσωτερικό που πλήκτρου. Μόλις στέγνωσαν όλα, ξανατοποθέτησα το πλήκτρο στην θέση του. Προς το παρόν είναι όπως παλιά, μια χαρά. Θα δω στην πορεία εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Εννοείται ότι σιγά σιγά θα πλύνω όλα τα πλήκτρα.

'Εκανα όλα τα πλήκτρα χθές το πρωί, χθες το βράδυ άρχισαν να ξανακολάνε μερικά όπως το space, έβγαλα κανα δυο να ξανακαθαρίσω και έσπασα το εσωτερικό πλαστικό του δεξιού βέλους…
Τελικά αυτά που κολάνε είναι τα εσωτερικά πλαστικά του πλήκτρου. Αυτά είναι δύσκολο να βγούν και να καθαριστούν…Μάλλον σταματάω εδώ το καθάρισμα. Ο υπολογιστής δουλεύει, το πληκτρολόγιο είναι σε ικανοποιητική κατάσταση(εύχομαι να μην χειροτερέψει πολύ…) και είμαι με ένα πλήκτρο μειόν(όταν θέλεις να κάνεις μια ψιλοδουλεία στις 12 το βράδυ, αυτά παθαίνεις...:antlers: )