Συνάντηση

Δεν θέλω να φανώ αρνητικός ή υπερβολικά κριτικός (τουλάχιστον όχι ως προς τις καλές προθέσεις των οργανωτών και των συμμετεχόντων) αλλά αυτού του ύφους οι συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις μου προκαλούσαν ανέκαθεν απορίες. Το κάλεσμα και μόνο θεωρώ ότι ενέχει μια "θεατρικότητα" η οποία δεν ταιριάζει καν στη σοβαρότητα της κατάστασης και των συνεπειών. "Βουβές οργές" και "εκκωφαντικές σιωπές" δεν υπάρχουν φίλε μου. Οι λέξεις σιωπή και βουβός, μόνο βολικές μπορεί να είναι για τους υπευθύνους του κράτους. Η λέξη οργή μπορεί να συνοδεύεται μόνο από τον χαρακτηρισμό "σαρωτική" και ο χαρακτηρισμός εκκωφαντική από τη λέξη "παρουσία" ίσως.
Αλλιώς, όχι μόνο δεν στέκεσαι "απειλητικά" όπως αναφέρεται στο αφισάκι, αλλά μπορεί να απειληθείς ο ίδιος.
Και κάτι τελευταίο. Το σύνθημα είναι πολιτική τέχνη. Είναι το μέσο έκφρασης μιας σημαντικής πολιτικής δήλωσης μέσα σε δυο αράδες. Είναι ο τρόπος να διατυπωθεί ένα αίτημα μέσω της φωνής χιλιάδων ανθρώπων. Δεν αντικαθίσταται από "εκκωφαντικές σιωπές".

Παρόλα αυτά ελπίζω η αυριανή συγκέντρωση να έχει χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων θα βρίσκομαι, αλλά ταυτόχρονα ελπίζω να έχει και τον δυναμισμό που ταιριάζει στις περιστάσεις (όπως χθες) και να μην εξελιχθεί σε "ροζ" όπως εύστοχα διατύπωσε ο Σπύρος ο Σούρλας.

όπως και να έχει εμείς πάμε με καλή διάθεση οπότε όλα τα άλλα περιτεύουν. :fahne90: