Συνδέσεις τηλεόρασης και άλλων μηχανημάτων σε ενισχυτή για αρχάριο

sotiris36

New member
17 June 2016
13
Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι και να ζητησω την βοηθεια σας αν γινεται. Θελω να συνδέσω τηλεοραση, αποκοδικοιητη nova, blue ray, ενισχυτή (που εχει ηχεία 5.1) ολα μαζι. Ετσι ώστε απο όπου και να βλεπω (νοβα, τηλεοπτικό κανάλι, η ταινια απο το blue ray) να ακουω τον ήχο απο τα ηχεία 5.1.
μπορει να ειναι εύκολο αλλα δεν ξερω πολλα και δεν θελω να κανω λαθος συνδέσεις.
ο ενισχυτής ειναι Yamaha htr 6230 ( εχει πολλες συνδέσεις εώς και οπτική ίνα)
για blue ray και nova θα ξέρετε λογικα τις υποδοχές
η τηλεοραση ειναι μια Sony 55 4K και εχει τις εξης υποδοχές : MHL (έκδ. 3 για HDMI2), BluetoothΒ� (HID/HOGP/3DSP/SPP), είσοδος ισχύος AC (1 πίσω), είσοδος σύνδεσης RF (1 πλάι), είσοδος IF (BS/CS) (2 πλάι), είσοδος σύνθετου σήματος βίντεο (1 πίσω/1 πίσω υβριδική με σήμα συνιστωσών), είσοδος βίντεο συνιστωσών (Y/Pb/Pr) (1 πίσω υβριδική), SCART χωρίς Smartlink (1 πίσω), έξοδος βίντεο SCART (1 πίσω), συνολική είσοδος αναλογικού ήχου (2 πίσω), έξοδος ψηφιακού ήχου (1 πίσω), έξοδος ήχου (1 πλάι/υβριδική με HP), έξοδος ακουστικών (1 πλάι/υβριδική με έξοδο ήχου), έξοδος υπογούφερ (1 πλάι/υβριδική με HP και έξοδο ήχου), USB (3 θύρες), σύνδεση Ethernet (1 πίσω), υποδοχή PCMCIA (1 πάνω) και 4 HDMI.

μπορει καποιος να με καθοδηγήσει αν εχει χρονο; Εχω σχεδον απ ολα τα καλώδια ( εχω 3-4 HDMI εχω και οπτική ίνα). Ευχαριστω πολυ προκαταβολικά

**** ξεχασα να πω οτι θα συνδέσω και την τηλεοραση με τον υπολογιστη με HDMI καλώδιο και θα την εχω ως κλώνο για να βλεπω εργα, οπότε θελω και με αυτο τον τροπο να λειτουργούν τα 5.1 ευχαριστω