συνδεση acer aspire 5920g απο hdmi σε τηλεοραση lg RZ-32LZ50

NOOBSAIBOT

New member
2 January 2008
9
Καλησπέρα σας έχω τον acer 5920g (nvidia 8600 gs) και προσπαθώ να τον συνδέσω σε τηλεοραση lg RZ-32LZ50 apo hdmi που έχει το acer σε Dvi που έχει η tv ενώ κανω εναλλαγή οθονών μέσω του προγραμμάτος της nvidia η ο´θονη του λαπτοπ μαυριζεί λίγο και επιστρέφει παλι το σήμα σ αυτήν.Έχω δοκιμάσει με την έξοδο vga του acer και λειτουργεί κανονικά,έχω εγκαταστήσει του τελευταίους drivers σε καρτα γραφικών και χρησιμοποιώ win vista.Διάβασα κάπου ότι η dvi της tv είναι αναλογική δεν ξέρω αν ισχύει η σημαίνει κάτι αυτό.

Καλησπέρα σας έχω τον acer 5920g (nvidia 8600 gs) και προσπαθώ να τον συνδέσω σε τηλεοραση lg RZ-32LZ50 apo hdmi που έχει το acer σε Dvi που έχει η tv ενώ κανω εναλλαγή οθονών μέσω του προγραμμάτος της nvidia η ο´θονη του λαπτοπ μαυριζεί λίγο και επιστρέφει παλι το σήμα σ αυτήν.Έχω δοκιμάσει με την έξοδο vga του acer και λειτουργεί κανονικά,έχω εγκαταστήσει του τελευταίους drivers σε καρτα γραφικών και χρησιμοποιώ win vista.Διάβασα κάπου ότι η dvi της tv είναι αναλογική δεν ξέρω αν ισχύει η σημαίνει κάτι αυτό.

Όταν το κάνει αυτό πάει να πει ότι δεν ''κλειδώνει'' στην ανάλυση που της δίνεις. Τι εγγενή ανάλυση έχει το πάνελ και τι ανάλυση της δίνεις?

Πιθανώς το DVI να είναι i (σημαίνει ότι μεταφέρει και ψηφιακό σήμα και αναλογικό) αφού μιλάμε για μοντέλο 5ετίας. Δεν υπάρχει αναλογικό DVI, απλώς, μπορείς να τη συνδέσεις και με καλώδιο D-sub - DVI i.

Re: Απάντηση: συνδεση acer aspire 5920g απο hdmi σε τηλεοραση lg RZ-32LZ50

Όταν το κάνει αυτό πάει να πει ότι δεν ''κλειδώνει'' στην ανάλυση που της δίνεις. Τι εγγενή ανάλυση έχει το πάνελ και τι ανάλυση της δίνεις?

Πιθανώς το DVI να είναι i (σημαίνει ότι μεταφέρει και ψηφιακό σήμα και αναλογικό) αφού μιλάμε για μοντέλο 5ετίας. Δεν υπάρχει αναλογικό DVI, απλώς, μπορείς να τη συνδέσεις και με καλώδιο D-sub - DVI i.
μέγιστη ανέλυση της τηλεόρασης ειναι 1360χ768 του μόνιτορ 1280χ800 δινω στην τηλεόραση 1280χ800.Το περιεργο είναι ότι τον συνδέω και σε μια dell u2311h οθονη αλλα πάλι τα ίδια τπτ στον ορίζοντα!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: συνδεση acer aspire 5920g απο hdmi σε τηλεοραση lg RZ-32LZ50

μέγιστη ανέλυση της τηλεόρασης ειναι 1360χ768 του μόνιτορ 1280χ800 δινω στην τηλεόραση 1280χ800.Το περιεργο είναι ότι τον συνδέω και σε μια dell u2311h οθονη αλλα πάλι τα ίδια τπτ στον ορίζοντα!!!

Έχουμε την ίδια οθόνη (Dell) + ακριβώς το ίδιο μοντέλο λάπτοπ. Μήπως είσαι εγώ ο οποίος γράφω στον εαυτό μου από άλλον λογαριασμό?:D

Πέραν της πλάκας...

Το λάπτοπ το έχω δοκιμάσει και στην Dell και λειτουργεί μια χαρά (είτε με αναλογική σύνδεση, είτε με ψηφιακή DVI-HDMI).

Προσπάθησε πριν να συνδέσεις το λάπτοπ με την τηλεόραση να κλειδώσεις το μόνιτορ σε ανάλυση 1360χ768 και μετά κάνεις την σύνδεση με την TV όπου θα έχει την ίδια ανάλυση. Αλλιώς δοκίμασε και άλλες αναλύσεις μέχρι να κλειδώσει (π.χ. 1024χ768). Άμα τελικά τα καταφέρεις να μπεις, διάλεξε από το μενού της Nvidia μονή οθόνη και όχι κλώνο, ορίζοντας ως οθόνη την τηλεόραση (μην σε ανησυχεί, μόλις βγάλεις τη σύνδεση θα επανέλθει αυτόματα η οθόνη του λάπτοπ). Αν κατόπιν αυτών δεν παίρνεις πάλι εικόνα, πολύ φοβάμαι ότι κάτι τρέχει με το καλώδιο. Δοκίμασε και τα ξαναλέμε...

Καλησσπερα σε ολους!Εχω και εγω ενα acer 5920g,και το εχω συνδεσει σε μια philips 32pfl hd με hdmi.To προβλημα ειναι πως,ανα τακτα χρονικα διαστηματα,ενω παρακολουθω,χαλαει η εικονα.(σαν να ειναι πλεον σε αρνητικο φοντο,με αποχρωση πρασινου>Το προβλημα στα ξενα φορουμ,αναφερεται ως greenish).Για να επανελθει,επιλεγω μια αλλη θυρα hdmi στην tv,και μολις επιστεψω παλι σε αυτην που εβλεπα,ολα ειναι ο.κ.Με τον ιδιο Υ/Η σε αλλη τηλεοραση δεν εχω προβλημα.Με αλλη συσκευη,στην ιδια τηλεοραση,παλι δεν εχω προβλημα.Κατι γινεται μεταξυ των δυο αυτων συσκευων.Μετα απο ψαξιμο,λενε,πως αν αλαξω την εξοδο της καρτας γραφικων απο rgb σε ycbrc,μαλλον θα φτιαξει,επιλεγοντας την ρυθμιση 4.4.4.4.Πως ομως θα το κανω αυτο?Η μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?Η Phillips μου προτεινε να κανω αναβαθμιση λογισμικου,αλλα δεν ειδα διαφορα στο προβλημα."Σκαλιζοντας " την καρτα γραφικων στον Υ/Η,καπως εχει καλυτερεψει,(παρατεινωντας τον χρονο που παρουσιαζεται το προβλημα),οποτε καπου εκει βρισκεται και η λυση.Ελπιζω και ευχομαι καποιος να εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο γιατι το θεμα εχει καταντησει φοβερα εκνευριστικο.Thanks in advance!!!