Σύνδεση βιντεοκάμερας με pc

pthan66

New member
5 March 2011
1
ΑΘΗΝΑ
έχω μια βιντεοκάμερα jvc gr-dvl-100e (δεκαετίας και) την οποία συνδέω κανονικά με το καλώδιο firewire με ένα laptop (λειτουργικό windows xp),αλλά στο desktop πάλι με το firewire και με windows 7 ultimate δεν βλέπει την κάμερα. από κάποιον που βρήκα, ο οποίος δούλευε στο σέρβις της jvc (γιατί τώρα πια δεν υπάρχει) μου είπε ότι δεν υπάρχουν drivers που να μπορώ να κατεβάσω για να την βλέπει το desktop. μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?

Δεν τη βλέπουν καθόλου τα windows, ή δεν τη βλέπει το πρόγραμμα με το οποίο κάνεις capture; Το πρώτο δε μου έχει συμβεί ποτέ (σε οποιαδήποτε windows κι αν έχω συνδέσει κάμερα με FireWire,τη βλέπουν αμέσως, χωρίς καμία δική μου παρέμβαση), το δεύτερο μου έχει συμβεί πολλές φορές, σε xp, σε vista και σε 7...
Όπως και να 'χει, δοκίμασε πρώτα να βάλεις κασέτα στην κάμερα, να πατήσεις play και μετά να τη συνδέσεις στο pc.
Επίσης δοκίμασε να τη συνδέσεις με κλειστό το pc και να το ανοίξεις μετά.
Έχεις άλλη συσκευή να συνδέσεις με FireWire στο pc για να σιγουρευτείς ότι και η κάρτα και το καλώδιο δουλεύουν; Μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά πριν από λίγο καιρό ένα τέτοιο ελαττωματικό καλώδιο κόντεψε να μας τρελάνει στη δουλειά...