Συνδεση blue-ray σε str-k880

dgiann53

New member
22 October 2009
25
LARISA
Εχω τον STR-K880 και την sharp lc-37xd1e.Θελω να αγορασω ενα blue-ray αλλα εχω μπερδευτει.Ο ενισχυτης εχει hdmi αλλα οχι για ηχο.Εχει ομως 5.1 multichannel in.Πρεπει το player να εχει κι αυτο 5.1 η 7.1 multichannel out για να βγαινουν τα DOLBY DIGITAL HD και DTS TRUE HD?

πρέπει και το πλαυερ να εχει τις αντιστοιχες εξοδους με τον ενισχυτη, π.χ 5.1. σε αυτη τη περιπτωση θα παίρνεις ηχο απο multi ch και το hdmi απευθειας στη tv

Πρέπει οπωσδήποτε το player να έχει 7.1. αναλογικές εξόδους, και εσωτερικούς αποκωδικοποιητές Dolby True HD και dts HD-MA.

Κοίταξε ένα από τα παρακάτω players:

- SONY BDP-S560 ή S760
- LG BD390
- Samsung P2500
- Panasonic BD80
- Philips BDP7500 SL
- Οppo BD83

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά είναι ακριβότερα....

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Το SONY BDP-S560 δεν νομιζω οτι εχει αναλογικες 7.1 εξοδους παρα μονο 2ch stereo output.Κατεβασα το manual της sony.Ξερει κανεις κατι γι αυτο,δεν ειμαι σιγουρος και μ ενδιαφερει το συγκεκριμενο player

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Το SONY BDP-S560 δεν νομιζω οτι εχει αναλογικες 7.1 εξοδους παρα μονο 2ch stereo output.Κατεβασα το manual της sony.Ξερει κανεις κατι γι αυτο,δεν ειμαι σιγουρος και μ ενδιαφερει το συγκεκριμενο player

Nαι, έκανα εγώ λάθος. Μπερδεύτηκα με το προηγούμενο το S550 που είχε.
7.1. έχει πλέον το S760....

ΓΙΑ ΤΟ SONY BDP-S550 ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ?

Αυτό έχω. Πολύ καλό player. Και ειδικά αν δεν έχεις νέο ενισχυτή. Εχει πολύ καλό bass management για να δηλώσεις μεγέθη και αποστάσεις ηχείων όταν το συνδέσεις αναλογικά με τον ενισχυτή σου.
Πάντως η τιμή του δεν έχει πέσει ακόμα. Οσο το είχα αγοράσει τον Μάρτιο έχει και τώρα (350 ευρώ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ PLAYER ΜΕ 7.1 ANALOGUE OUTPUT.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ DVD ΜΟΥ.ΕΧΩ ΤΟ PIONEER DV-696AV ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ HDMI ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ(SHARP 37LC-XD1E FULL HD) KAI ME ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΩ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΤΟ 5.1 ANALOGUE OUTPUT ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΘΑΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟ MANUAL ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 5.1(ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΗΧΕΙΩΝ)ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ PLAYER ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ HDMI ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ COMPONENT Η ME SCART ΣΤΗΝ TV.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ BLUE-RAY?(NAI,H TIMH ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ,ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΑ 339)

Καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία..... ;)
Το πρόβλημα που λές δεν υφίσταται στα Blue Ray players.
Eξ' άλλου, όλα με HDMI συνδέονται στην τηλεόραση.
Απλώς θα επιλέξεις σαν έξοδο ήχου τις 5.1 αναλογικές απ' το menu του player.
Οπότε μην αγχώνεσαι..... -bye-

Ευχαριστω ξανα!Και μια τελευταια ερωτηση.Επειδη ελεγα να κινηθω στο οριο 250-350 ευρω,ποιο?Sony s550 ,Panasonic dmp-bd80 ,Lg-bd390?

Οποιο και να διαλέξεις από τα τρία, θα έχεις κάνει μία πολύ καλή επιλογή σε αυτή την κατηγορία.
Απλώς να λάβεις υπόψην σου τις επιπλέον multimedia δυνατότητες του LG. Το δυνατό σημείο του ΒD 390 είναι η αναπαραγωγή αρχείων mkv (ματρόσκες) από εξωτερικό σκληρό δίσκο, κάτι που δεν κάνουν τα άλλα δύο.
Αν σε ενδιαφέρει αυτή του η δυνατότητα, προτίμησέ το.