Σύνδεση CD player σε ενισχυτή AV

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Φίλοι, γεια σας και πάλι και "Καλό Χειμώνα", μιά και μαζευτήκαμε για καλά στα ίδια (εννοώ τέρμα οι διακοπές).
Η βοήθειά σας μου ήταν πολύτιμη σε ό,τι σας ζήτησα μέχρι τώρα και σχεδον ολοκλήρωσα την εγκατάστασή μου και τις ρυθμίσεις του Yamaha και τις εκατοντάδες (!) δοκιμές του YPAO και είπα "τέρμα, τώρα ας απολαύσω λιγάκι".
Μου "κόλλησε" όμως να μην χρησιμοποιώ το blu ray για CD μουσικής, αλλά μόνο για ταινίες και ο λόγος είναι οτι δεν θέλω να ενεργοποιείται και η τηλεόραση οταν ακούω μόνο μουσική - με τις συνδέσεις HDMI που εχω αυτό γίνεται αυτόματα. Ετσι σκέφτηκα να συνδέσω στον ενισχυτή και ενα παλιότερο dvd player toshiba και να το δουλεύω μόνο σαν CD player. Συνέδεσα λοιπόν στη θέση audio 1 του Yamaha τα γνωστά καλλώδια κόκκινο + ασπρο (αναλογική σύνδεση) και πράγματι ακούω μουσική χωρίς να ενεργοποιείται τίποτα άλλο, απλά ανοίγω τον ενισχυτή με το πλήκτρο CD στο Scene Function.
Tο ερώτημά μου: Είναι καλή αυτή η αναλογική σύνδεση ή να προτιμήσω ενα ομοαξονικό καλώδιο στη θέση coaxial (AV3) του ενισχυτή? Μήπως κάνω ζημιά, επειδή αυτή η θέση coaxial είναι στην "ομάδα" υποδοχων video, ενώ αυτό που εκανα είναι στις υποδοχες audio.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Τάσος

Δεν μπορείς να πεις στον ενισχυτή να βλέπει μία coaxial στην είσοδο του CD;

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν το παλιό σου DVD είναι κάποιο τυπικό φτηνό, η ψηφιακή σύνδεση θα υπερτερεί λόγω καλύτερων DAC του Yamaha.

Σ' ευχαριστώ Pleo, πράγματι είναι ενα φθηνό Toshiba, καμία σχέση με τον ενισχυτή και το κυρίως blu ray. Εψαξα πολύ για σύγχρονο CD Player και απελπίστηκα με τις τιμές - είναι πολύ ακριβώτερα από τα καλύτερα blu ray και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Γι αυτό που προτείνεις δεν μπορώ να βρώ σχετική λειτουργία εντολής για αναγνώριση coaxial audio θύρας, ίσως δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πρέπει να κάνω.
Θα προσπαθήσω τώρα να επισυνάψω εδώ τη φωτο της πίσω όψης του ενισχυτή, ίσως βοηθήσει να μου πείτε κάποια ιδέαyamaharxv467rear.jpg
(Τα κατάφερα?)

Τελικά έβαλα ένα ομοαξονικό στη θέση AV3 (αν ξέρετε τον Yamaha), το παλιό dvd toshiba έχει τέτοια έξοδο, το αποτέλεσμα κατα την κρίση μου είναι πολύ ικανοποιητικό. Ετσι έχω digital audio για ακρόαση μουσικής ανεξάρτητο από το blu ray και τις συνδέσεις HDMI που ενεργοποιούνται μόνο για ταινίες.
Ευχαριστώ, τα λέμε πάλι σε άλλο νήμα.
Τάσος.