Σύνδεση dac με macbook.

Dimitriosvamv

New member
10 March 2009
86
Καλησπέρα σας.Θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη σας.Παίζω τα ψηφιακά με το macbook και σαν dac το advance acoustic.Το mac δεν εχει SPDIF out γι'αυτό κι έχω συνδέσει την M-Audio Firewire Solo με το advance με ομοαξονικό ψηφιακό καλώδιο.Σκέφτομαι την αντικατάσταση του υπολογιστή με τον νέο macbook pro που έχει οπτικό SPDIF out.Λέτε να καταργήσω την κάρτα ήχου και να συνδεθεί άμεσα το dac με τον υπολογιστή με οπτικό καλώδιο?

Υ.Γ. Ακούω διάφορα περί σύνδεσης με οπτικά ότι χάνουνε...!

Υπάρχει και άλλη λύση , usb to spdif convert

Μια χαρά είναι τα οπτικά,

Από την στιγμή που η κάρτα παίζει μόνο τον ρόλο του transport δεν νομίζω ότι χαλάει η φτιάχνει κάτι

Καλησπέρα σας.Θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη σας.Παίζω τα ψηφιακά με το macbook και σαν dac το advance acoustic.Το mac δεν εχει SPDIF out γι'αυτό κι έχω συνδέσει την M-Audio Firewire Solo με το advance με ομοαξονικό ψηφιακό καλώδιο.Σκέφτομαι την αντικατάσταση του υπολογιστή με τον νέο macbook pro που έχει οπτικό SPDIF out.Λέτε να καταργήσω την κάρτα ήχου και να συνδεθεί άμεσα το dac με τον υπολογιστή με οπτικό καλώδιο?

Υ.Γ. Ακούω διάφορα περί σύνδεσης με οπτικά ότι χάνουνε...!

Αυτά που ακούς λένε ότι το εσωτερικό ενός υπολογιστή είναι ιδιαίτερα "θορυβώδες" για να πάρεις digital out από το chip. Αλλά μιλάνε για pcιά -bye-
Αυτό που σκέφτεσαι το κάνω με το mini. Mε ένα Belkin mini jack to optical, απευθείας στο Benchmark. Δεν ακούω διαφορές σε σύγκριση με μετατροπή από USB > SPDIF. Και έχω και 24/96 από την απευθείας σύνδεση.

Στο software της κάρτας μπορώ να επιλέξω τη συχνότητα που κλειδώνει.Τι είναι πιο σωστό να κλειδώνει η κάρτα στα 44.1 και από κει να αναλαμβάνει το dac ή να κλειδώνει στα 96 και μετά το dac?Το δοκιμάζω συνέχεια αλλά δε μπορώ να ακούσω διαφορά...!:chinscratch:

Η θύρα των Macbook είναι combo.Και ψηφιακές και αναλογικές.
Δεν χρειάζεσαι δηλ. USB->Toshlink αλλά απλά ένα καλώδιο σαν και αυτό :

a826640ae95ce1d83cb2005bc70c1ee5.image.200x166.jpg

ή ένα Toshlink καλώδιο αν ήδη έχεις με ένα ανταπτοράκι.

Re: Απάντηση: Σύνδεση dac με macbook.

 Νίκος;937986 said:

Ουπς...δε το ξερα!!!Κι έχω τέτοιο καλώδιο...Ωραία απόψε δοκιμές!:coool:

 Νίκος;937986 said:

Έτσι συνδέω και εγώ το Macbook με το Harman Kardon hd970, το οποίο έχει είσοδο για Toshlink.

Σκέφτηκες ποτέ να δοκιμάσεις τη μαμίσια κάρτα ήχου του macbook; δηλαδή να στείλεις αναλογικό σήμα από την έξοδο ακουστικών σε μιά είσοδο του ενισχυτή; (με ένα απλό καλώδιο από καρφί σε RCA). Εγώ αυτό έκανα στο macmini μου και έπαψα να ψάχνω για εξωτερικό DAC.

Σκέφτηκες ποτέ να δοκιμάσεις τη μαμίσια κάρτα ήχου του macbook; δηλαδή να στείλεις αναλογικό σήμα από την έξοδο ακουστικών σε μιά είσοδο του ενισχυτή; (με ένα απλό καλώδιο από καρφί σε RCA). Εγώ αυτό έκανα στο macmini μου και έπαψα να ψάχνω για εξωτερικό DAC.

Όντως... Αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα!

Σκέφτηκες ποτέ να δοκιμάσεις τη μαμίσια κάρτα ήχου του macbook; δηλαδή να στείλεις αναλογικό σήμα από την έξοδο ακουστικών σε μιά είσοδο του ενισχυτή; (με ένα απλό καλώδιο από καρφί σε RCA). Εγώ αυτό έκανα στο macmini μου και έπαψα να ψάχνω για εξωτερικό DAC.[/QUOT

Το είχα έτσι με έναν ολοκληρωμένο.Αξιοπρεπές το αποτέλεσμα αλλά μόλις έβαλα το dac ακόμα καλύτερα.Τώρα βέβαια παίζω με προ-τελικό και δεν το έχω δοκιμάσει με τον προ.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ενίσχυση.Θα το δοκιμάσω με και δίχως dac.

Πάντως μετά από σύγκριση mac»dac με οπτικό και mac»m-audio»dac με firewire και ομοαξονικό δεν διαπίστωσα καμμία διαφορά!!!Τσάμπα τα 250Ε για την κάρτα και τα 150 για το καλώδιο.:damnyou:

Στο software της κάρτας μπορώ να επιλέξω τη συχνότητα που κλειδώνει.Τι είναι πιο σωστό να κλειδώνει η κάρτα στα 44.1 και από κει να αναλαμβάνει το dac ή να κλειδώνει στα 96 και μετά το dac?Το δοκιμάζω συνέχεια αλλά δε μπορώ να ακούσω διαφορά...!:chinscratch:

Tην κάρτα θα την κλειδώνεις στην συχνότητα που έχει η μουσική που παίζεις
κάθε φορά. 16/44.1 ή 24/96 κλπ.

Αυτά που ακούς λένε ότι το εσωτερικό ενός υπολογιστή είναι ιδιαίτερα "θορυβώδες" για να πάρεις digital out από το chip. Αλλά μιλάνε για pcιά -bye-
Αυτό που σκέφτεσαι το κάνω με το mini. Mε ένα Belkin mini jack to optical, απευθείας στο Benchmark. Δεν ακούω διαφορές σε σύγκριση με μετατροπή από USB > SPDIF. Και έχω και 24/96 από την απευθείας σύνδεση.

Διαφορά θα έχεις αν αποφύγεις την μετατροπή USB > SPDIF ή ΟΡΤ, δηλαδή κατευθείαν DIGITAL STREAM USB>USB στο DAC-1USB.

Tην κάρτα θα την κλειδώνεις στην συχνότητα που έχει η μουσική που παίζεις
κάθε φορά. 16/44.1 ή 24/96 κλπ.

Kαι μην ξεχνάς το Audio MIDI Setup. Ιδιαίτερα σημαντικό αν έχεις αρχεία και 16/44.1 και 24/96 στο Library. Πρέπει να κάνεις Quit τo iTunes για να "πάρει" τις αλλαγές.
Διάβασε αυτό από το site της Benchmark
http://benchmarkmedia.com/wiki/index.php/Audio_MIDI_Setup
και αυτό από τον Gordon Rankin που εξηγεί αναλυτικά το γιατί.
http://usbdacs.com/Macintosh/Macintosh.html

Διαφορά θα έχεις αν αποφύγεις την μετατροπή USB > SPDIF ή ΟΡΤ, δηλαδή κατευθείαν DIGITAL STREAM USB>USB στο DAC-1USB.

Θέμη, μιά που για τα δικά μου αυτιά το USB > S/PDIF ακούγεται ίδιο με το optical out του Mac, λες ότι το DAC1 USB με σύνδεση USB ακούγεται καλύτερα από το DAC1 με optical? Αν υποθέσουμε ότι τα DAC1 / computer / data (0101) είναι ίδια, η διαφορά προκύπτει από το δίαυλο μεταφοράς?

Ενημέρωση από το site της Benchmark

The USB interface of the DAC1 USB features Benchmark's unique AdvancedUSB technology. This USB interface is completely bit-transparent. In other words, every sample of digital audio is transferred from the computer to the DAC1 USB without modification. The DAC1 USB is natively compatible with Windows Vista/XP/2000 and Mac OS X. As a native device, there are no drivers or other invasive software required to install or configure. The DAC1 USB is a true plug-and-play DAC USB, and is designed to begin playback immediately after the unit is connected to a USB port for the first time.
Unlike previous native USB audio interfaces, Benchmark's AdvancedUSB Audio technology supports 24-bit audio at sample-rates up to 96 kHz. It is very important to have a 24-bit USB path, even for 16-bit playback, because certain computer-related functions can increase 16-bit audio to 24 bits. If a 16-bit USB DAC is used, 8 bits of every digital audio sample would be truncated. Truncating digital audio causes severe, non-musical digital distortion. Benchmark's AdvancedUSB interface ensures a full 24-bit digital audio path to avoid truncation distortion.

Last edited:
Εδώ και δυό μέρες έχω συνδέσει το MacBook απευθείας στον προ χρησιμοποιώντας τη μαμίσια κάρτα ήχου.Ψάχνω για διαφορές σε σχέση με το dac αλλά δεν είναι ακουστές από εμένα τουλάχιστον.(μπας κι είμαι κουφός;)Άραγε θα ακούσω διαφορά αν τα σκάσω για ένα πολύ καλό-ακριβό dac????

Εδώ και δυό μέρες έχω συνδέσει το MacBook απευθείας στον προ χρησιμοποιώντας τη μαμίσια κάρτα ήχου.Ψάχνω για διαφορές σε σχέση με το dac αλλά δεν είναι ακουστές από εμένα τουλάχιστον.(μπας κι είμαι κουφός;)Άραγε θα ακούσω διαφορά αν τα σκάσω για ένα πολύ καλό-ακριβό dac????

Σε ποιό DAC αναφέρεσαι?

Σε dac του weiss,audionote,της chord ίσως.Γενικά δεν έχω ακούσει ποτέ ακριβά dac.Γι αυτό είμαι περίεργος....