Συνδεση dac με pc.

donnie darko

New member
20 June 2010
4
Καλησπέρα, περιμένω να έρθει ο matrix i-mini dac και θέλω να κάνω μια ερώτηση για την σύνδεση του με τον υπολογιστή μου. Η μητρική έχει μια θύρα Optical S/PDIF out, μπορώ να συνδέσω εκεί το dac με οπτική ίνα ή όχι ;
 
φυσικα και μπορεις,απλα θα πρεπει μετα να κανεις και τις αναλογες ρυθμισεις στον υπολογιστη,να ενεργοποιησεις δηλαδη την ψηφιακη εξοδο και να επιλεξεις μεχρι ποια αναλυση θελεις να βγαζει απο εκει ο υπολογιστης. Εννοειται πως το dac εχει τετοια εισοδο,που προφανως εχει.
 
Το s/pdif όμως είναι της κάρτας ήχου που έχει ενσωματωμένη η μητρική. Θα πρέπει να βάλω drivers ; Θα χρησιμοποιείται η κάρτα ήχου ;
 
Οχι δεν πρεπει να βαλεις τιποτα οσο αφορα drivers (καποιες ρυθμισεις ναι για να βελτιωσεις τον ηχο....υπαρχουν πολλα θεματα εδω σχετικα),απλα αν στειλεις σημα στην ψηφιακη εξοδο της καρτας ηχου δεν θα ακους κατι απο τα ηχεια του υπολογιστη που παιρνουν σημα απο την αναλογικη εξοδο της καρτας.