Σύνδεση δορυφορικών πιάτων

Centrum

New member
2 February 2007
50
Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω σενάριο:
Έχω ένα 80αρι πιάτο που βλέπει hotbird και ο γείτονάς μου ένα 120αρι για astra κι ένα 60αρι για nova.
Ό γείτονας έχει συνδέσει τα 2 πιάτα του σε 1 diseqc 4x1 και κατεβάζει 1 γραμμή στο σπίτι του κι εγώ άλλη μια γραμμή σκέτη στο δικό μου.
Για να πάρω σήμα από το 120αρι και να διατιρήσω το 80αρι μου τι χρειάζεται να κάνω?
Παλιά είχα ένα dream7020s αλλά για κάποιους λόγους το έδωσα και τώρα θα βλέπω μέσω της αναμενόμενης 5090Η.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Μάνος

Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω σενάριο:
Έχω ένα 80αρι πιάτο που βλέπει hotbird και ο γείτονάς μου ένα 120αρι για astra κι ένα 60αρι για nova.
Ό γείτονας έχει συνδέσει τα 2 πιάτα του σε 1 diseqc 4x1 και κατεβάζει 1 γραμμή στο σπίτι του κι εγώ άλλη μια γραμμή σκέτη στο δικό μου.
Για να πάρω σήμα από το 120αρι και να διατιρήσω το 80αρι μου τι χρειάζεται να κάνω?
Παλιά είχα ένα dream7020s αλλά για κάποιους λόγους το έδωσα και τώρα θα βλέπω μέσω της αναμενόμενης 5090Η.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Μάνος

αλαζεις το απλο lnb που μαλλον εχει το 120 με ενα twin lnb μετα παιρνεις ενα διακοπτη diseqc 2χ1 και συδεεις τη μια εξωδο του twin lnb στο διακοπτη 2χ1 και στην αλλη εισοδο του διακοπτη το καλωδιο απο το 80αρι

Δεν γίινεται κάτι χωρίς να πειράξουμε την υφιστάμενη εγκατάσταση?
Ο γείτονας είχε φέρει τεχνικό και του έκανε την εγκατάσταση και φοβάμαι ότι αν αλλάξω το lnb δεν θα κεντράρω τον astra.

χωρις τεχνικο και αν δεν ξέρεις μην το επιχειρησεις φιλε μου παντως ειναι πολυ απλη δουλεια και δεν πειραζεις τιποτα που να "ενοχλησει" τον γειτονα

Δεν γίινεται κάτι χωρίς να πειράξουμε την υφιστάμενη εγκατάσταση?
Ο γείτονας είχε φέρει τεχνικό και του έκανε την εγκατάσταση και φοβάμαι ότι αν αλλάξω το lnb δεν θα κεντράρω τον astra.

το lnb που εχει ο γειτονας ποσες εξοδους εχει,φανταζομαι μονο μια οποτε θα χρειαστει να απλα να αλξεις το απλο lnb με ενα με δυο εξοδους (twin) δεν χρειαζεται να πειραξεις το πιατο απλα βγαζεις το παλιο lnb και βαζεις το νεο με δυο εξοδους

Όντως το lnb έχει μόνο 1 έξοδο.
Την εγκατάσταση στο δικό μου 80αρι την είχα κάνει μόνος μου, απλά το έκανα με το πάσο μου και με δόσεις πειραμαατισμού και χόμπυ. Τώρα ο γείτονας δεν νομίζω να θέλει να πειραματιστεί μαζί μου οπότε μάλλον θα βρώ κάποιον τεχνικό για να κάνει την δουλειά. Ελπίζω μόνο να μην μου ζητήσει πολλά γιατί με 100 πειραματίζομαι χωρίς να ενοχλώ κανέναν.

Ευχαριστώ

Κοίτα, κάνε την αλλαγή μόνος σου και αν κάτι δεν πάει καλά, έρχεται ο τεχνικός.
Δες τη θέση του μονού lnb και το πιάσιμο του. Κάνε ακριβώς το ίδιο με το διπλό.

Απάντηση: Re: Σύνδεση δορυφορικών πιάτων

χωρις τεχνικο και αν δεν ξέρεις μην το επιχειρησεις φιλε μου παντως ειναι πολυ απλη δουλεια και δεν πειραζεις τιποτα που να "ενοχλησει" τον γειτονα

Σιγουρα!!!-bye-