Σύνδεση δορυφορικού δέκτη με προβολέα

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
για την ώρα η σύνδεση θέματος γίνεται με καλώδιο rca (composite video). θα κερδίσω αισθητά αν η σύνδεση γίνει από scart με αdaptor σε component (μπλέ - κόκκινο- πράσινο). το κόστος είναι γύρω στα 16 ευρώ για τον adaptor και 5 μέτρα καλώδια και σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο και αν υποστηρίζεται από το scart.

ο δορυφορικός δέκτης έχει 3 επιλογές για scart cvbs, rgb, και YUV. η τρίτη επιλογή δεν είναι για τη συγκεκριμένη περίπτωση ????

ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βασίλης

προβολέας epson tw3200 και δέκτης yumatu mx sapphire. υπάρχει και ο panasat ο πρώτος της νόβα. hdmi δεν υπάρχει.

Αν ετοιμάζεσαι να ψωνίσεις καλώδια για σήμερα το βράδυ, λέω τούτο:

Και το composite μια χαρά είναι για την ποδοσφαιρική Πανάθα. Όσο πιο θολά, τόσο πιο καλά!!!:D:D

Re: Απάντηση: Σύνδεση δορυφορικού δέκτη με προβολέα

Αν ετοιμάζεσαι να ψωνίσεις καλώδια για σήμερα το βράδυ, λέω τούτο:

Και το composite μια χαρά είναι για την ποδοσφαιρική Πανάθα. Όσο πιο θολά, τόσο πιο καλά!!!:D:D

ναι το ομολογώ. είμαι ψυχικό και σκέφτομαι να την κάνω για το φανό στη σολωμού να ψωνίσω καλώδια για την ποδοσφαιρκή πανάθα.

αύριο μου φαίνεται θα ανοίξω νέο ποστ "αφαίρεση λαδίλας από πανί προβολής" - πρέπει να προσέξω τι πιτσόνι θα πάρω σήμερα. υπάρχει μια με ψωμι λίγη ντοματούλα και ρόκα - θα κάνει τη μικρότερη ζημιά.

υπάρχει όμως και η άλλη ενναλακτικη. να κάνω μόντα με scart σε composite (έχω τέτοιο καλώδιο) και να ρίξω την επιλογή σε YUV. τα δείχνει όλα πράσινα. :firstprize:

αφορμή για το ερώτημα μου στάθηκε η συμπεριφορά του pico 5.1 σε crt μέσω composite. η εικόνα για ίδιας ποιότητας υλικό pal ήταν σαφώς χειρότερη από αυτή του dvd μέσω scart. επίσης το σκ στο εξοχικό λόγω έλλειψης scart σύνδεσα το ίδιο dvd στην ίδια τηλεόραση μέσω composite. και σε αυτή την περίπτωση πήρα από το dvd κάτι αντίστοιχο με αυτό του piko. σαφώς χειροτερο από αυτό που έβλεπα μέσω scart. η αλλαγή στην έξοδο του dvd δεν φάνηκε να διορθώνει την κατάσταση.

Κε διαχειριστά κανένας φόβος. μετά το ποστ σας στις 3.27 ακολούθησε μια κατάβαση κηφισίας - αλεξάνδρας (έπεσε σταυροκόπημα στο ύψος του ναού) και μετά με τρίτη πατημένη μη το φοβάσε δε σπάει ακολούθησε μια ειδική ιπποκράτους σόλωνος - στουρνάρη - και με μια κίνηση ερπυν μπήκα κάτω από το ρολό του καταστήματος που έκλεινε στις 4. αγοράστηκε ο εξοπλισμός και αν από πανάθα δεν ευκαιρία για δοκιμές με διπλή σύνδεση composite - component.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύνδεση δορυφορικού δέκτη με προβολέα

Κε διαχειριστά κανένας φόβος. μετά το ποστ σας στις 3.27 ακολούθησε μια κατάβαση κηφισίας - αλεξάνδρας (έπεσε σταυροκόπημα στο ύψος του ναού)

Αν παίζει ο Καρνέζης τέρμας δεν σε σώζει τίποτα!!!:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση δορυφορικού δέκτη με προβολέα

Αν παίζει ο Καρνέζης τέρμας δεν σε σώζει τίποτα!!!:flipout::flipout:

μη φοβάσαι τίποτα - οι πρώτες δοκιμές είναι άκρως ενθαρρυντικές έχει διαφορά το component

composite
karn.jpg
145.jpg
%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpg

component

EDWIN-VAN-DER-SAR.jpg
304niesta-Happy.jpg
cristiano-ronaldo-foto7.jpg

μέσι δεν μου περνάει ούτε το ένα ούτε το άλλο - μάλλον θέλει hdmi