Συνδεση δυο δεκτων με ενα πιατο.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,155
Πειραιας
Αγαπητοι φιλοι,
Εντος ολιγου (περιμενω το αποτελεσμα απο τη δοκιμη που κανουν οι φιλοι μας) αγοραζω ενα δεκτη HD.
Ετσι λοιπον στο ρακ θα υπαρχουν δυο δεκτες.
Ο παλιος Humax 5400 και ο νεος .
Υποψη οτι εχω δυο lnb για αστρα και hotbird.
Απο τον Humax βγαινει εξοδος κεραιας για δευτερο δεκτη.
Τι ειναι καλυτερο???
Να συνδεσω ετσι τον δευτερο δεκτη ή να συνδεσω το καλωδιο που κατεβαινει απο το πιατο σε ενα σπλιτερακι που αγορασα (μαρκας Hama) και απο κει να τροφοδοτω τους δυο δεκτες με δυο ξεχωριστα καλωδια????
Οταν ειχα την πρωτη συνδεση, σε μια δοκιμη που εκανα με ενα αλλο δεκτη πολλες φορες στον δευτερο δεκτη δεν ειχα σημα γιατι μαλλον κατι γινοτανε με τα διακοπτακια diseq.
Καμμια ιδεα????

Last edited:
Είναι παράτολμο και επικίνδυνο να γίνεται σε μόνιμη βάση χρήση σπλιτερ ή της loop through. Αργά ή γρήγορα θα γίνει η ζημιά και κάτι θα καεί.

Η ορθή λύση είναι η χρήση twin lnb και δύο ανεξάρτητα καλώδια, ένα προς κάθε δέκτη.

αυτό ήθελα κι εγώ να γράψω.... κάπου εδω μέσα αναφέρεται μάλιστα και το γιατί μπορεί να καεί το LNB όταν το ίδιο χρησιμοποιείται απο 2 δέκτες. Αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με το ποιο τεταρτημόριο του, χρησιμοποιείται απο τον δέκτη. Ανάλογα με τη συχνότητα του καναλιού που ζητάει ο αποκωδικοποιητής να δούμε στην τηλεόραση, χρησιμοποιείται διαφορετικό τεταρτημόριο του LNB. Έτσι, αν ο ενας δέκτης δείχνει κανάλι που χρησιμοποιεί ενα τεταρτημόριο του LNB ενώ ο άλλος δείχνει κανάλι που χρησιμοποιεί άλλο τεταρτημόριο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να καεί το LNB.

Παρακαλώ, αν τα λέω λάθος κάποιος να με διορθώσει. Τουλάχιστον αυτό είχα καταλάβει προ μηνός όταν διάβασα ενα ποστ στο φόρουμ, και προέβηκα στην αγορά dual LNB.

Ωχ.....
Δηλ.στην δικη μου περιπτωση πρεπει να εχω 4 lnb.
Δυο για καθε δεκτη.
Αυτο ομως νομιζω οτι θα μου δημιουργήσει προβλημα στην στοχευση.

Αν χρησιμοποιω το σπλιτερακι με τον ενα δεκτη κλειστο ,γινεται τιποτα ή παλι θα εχω προβλημα.

Θα μου πειτε βεβαια,εχε μονο ενα δεκτη ρε μεγαλε.
Απλα θελω και τον παλιο Humax, γιατι απο οτι ξερω ολοι οι hd δεκτες δεν εχουν θυρα slot για καρτα.
Μηπως κανω λαθος???
Παντως ο Humax 2000 που πηρα για δοκιμη δεν ειχε!!

Re: Απάντηση: Συνδεση δυο δεκτων με ενα πιατο.

Ωχ.....
Δηλ.στην δικη μου περιπτωση πρεπει να εχω 4 lnb.
Δυο για καθε δεκτη.
Αυτο ομως νομιζω οτι θα μου δημιουργήσει προβλημα στην στοχευση.

Αν χρησιμοποιω το σπλιτερακι με τον ενα δεκτη κλειστο ,γινεται τιποτα ή παλι θα εχω προβλημα.

Με τον ενα δεκτη κλειστο δεν θα εχεις προβλημα

δεν θες σε καμμία περίπτωση 4 LNB. Απλά θες 2 Dual LNB. Αν δεν ξέρεις τι είναι τα Dual LNB, είναι 1 "τύμπανο" LNB που βγάζει στο κάτω μέρος είσοδο για 2 καλώδια! Δηλαδή απο αυτό το LNB ενα καλώδιο πάει στον ένα δέκτη κι ένα στον άλλο. Τώρα στην περίπτωση που θες και ASTRA & Hotbird και στους 2 δέκτες, χρειάζεσαι τα εξής:
2 DUAL LNB
2 disecq switches (ενα switch για κάθε δέκτη).

Αν ονομάσουμε τους δέκτες ως "Δ1" και "Δ2", και τα switches "S1" & "S2", τότε θα έχεις απο τον Δ1, ενα καλώδιο που θα καταλήγει στο S1, και απο το S1, δύο καλώδια που θα πηγαίνει το καθένα στο κάθε Dual LNB.

Αν σε μπέρδεψα....σόρρυ αλλά δεν μπορώ να το εκφράσω πιο απλά αν δε στο σχεδιάσω.

Πάντως δε θες 4 LNB αλλά 2 "διπλά" και 2 disecq switches.

ΟΚ το καταλαβα!!!
Απλα ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να κατεβασω και δευτερο καλωδιο.
Οποτε το μονο που μενει ειναι να εχω κλειστο το ενα απο τους δυο δεκτες.
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους σας-bye-

δεν θες σε καμμία περίπτωση 4 LNB. Απλά θες 2 Dual LNB. Αν δεν ξέρεις τι είναι τα Dual LNB, είναι 1 "τύμπανο" LNB που βγάζει στο κάτω μέρος είσοδο για 2 καλώδια! Δηλαδή απο αυτό το LNB ενα καλώδιο πάει στον ένα δέκτη κι ένα στον άλλο. Τώρα στην περίπτωση που θες και ASTRA & Hotbird και στους 2 δέκτες, χρειάζεσαι τα εξής:
2 DUAL LNB

Αν ονομάσουμε τους δέκτες ως "Δ1" και "Δ2", και τα switches "S1" & "S2", τότε θα έχεις απο τον Δ1, ενα καλώδιο που θα καταλήγει στο S1, και απο το S1, δύο καλώδια που θα πηγαίνει το καθένα στο κάθε Dual LNB.

Αν σε μπέρδεψα....σόρρυ αλλά δεν μπορώ να το εκφράσω πιο απλά αν δε στο σχεδιάσω.

spyridi παιδι μου:worshippy::worshippy:

2 DUAL LNB

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.satlex.net/el/2participants-type_conf_2p_2s.html

Μπράβο βρε φίλε gviper... αυτό ακριβώς περιέγραφα με λόγια! :SFGSFGSF:

και για να μη χρειάζεται να ακολουθήσετε το λινκ, ορίστε το σχεδιάγραμμα:
02receiver-02sat.gif

Γίνεται και με ένα καλώδιο , απλά θα πρέπει να στο στήσει τεχνικός ...

Νίκο ποιά είναι η κεντρική ιδέα αυτής της σύνδεσης με ένα καλώδιο.

Γίνεται και με ένα καλώδιο , απλά θα πρέπει να στο στήσει τεχνικός ...

Για λεγε ...για λεγε....:smile:

Κανενα τηλ τεχνικου για να προχωρησουμε!!!!

Παντως χθες που πηρα εναν Humax 2000 για να κανω μια μικρη δοκιμη (δυστυχως δεν επαιξε ,εβγαζε ενα boot στην οθονη του και εμενε εκει) ειχα τον 5400 ανοικτο και εβλεπα κανονικα ενω οταν ανοιγα ταυτοχρονα και τον 2000 ο 5400 σταματουσε να παιζει!!!!!
Αρα το σπλιτερακι δουλευει μονο με κλειστο τον ενα απο τους δυο δεκτες.

Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία φίλε μου?
Εγώ δέν το έχω δοκιμάσει αλλά είχα διαβάσει παλιότερα από κάποιον(δέν θυμάμαι πού) ότι πήγαινε μιά χαρά!
Από κεί αντέγραψα και την φωτό νά υπάρχει στον υπολογιστή μου, μπάς και μού χρειαστεί κάποτε.
Αν είναι έτσι, πρός τί νά δώσει κάποιος 110 ευρώ γιά κάτι, πού μπορεί νά κάνει μέ σύνδεση loop threw των δεκτών του......

Γιωργο σε μπερδεψα.
ΔΕΝ δοικιμασα την δικη σου λυση αλλα αυτην την απλη, με το σπλιτερακι που κανει καμμια δεκαρια ευρω.
Αυτο το δικο σου ειναι στα υποψην αλλα ειναι αρκετα τα λεφτα για δοκιμες και τελικα ισως και να μην δουλεψει
Αληθεια το εχει δοκιμασει κανενας αλλος φιλος για να ειμαστε σιγουροι οτι δουλευει, οποτε να προβουμε σε ...εκταμιευση????