Σύνδεση ενισχυτή DENON AVR-X2300W με ηχομπάρα Samsung H550,γίνεται??

gde641

New member
7 February 2012
77
Καλημέρα στην παρέα,
πήρα από φίλο τον ενισχυτή DENON AVR-X2300W και συνέδεσα το hdmi out(arc) στην τηλεόραση στο hdmi in (arc) και το δεύτερο hdmi out του ενισχυτή στο hdmi in μιας ηχομπάρας Samsung H550 που έχω και το αποτέλεσμα είναι να έχω τον ήχο της τηλεόρασης από τα ηχεία του ενισχυτή αλλά δεν έχω ήχο ταυτόχρονα και από την ηχομπάρα. Κατρχήν θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να έχω ταυτόχρονα ήχο από τα ηχεία και από την ηχομπάρα. Εδω να σημειώσω ότι τα ηχεία που έχω συνδεδεμένα στον DENON AVR-X2300W είναι δύο Klipsh RF 2.Και κατά δεύτερον ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις του DENON AVR-X2300W για τα δύο ηχεία Klipsh RF 2,διότι ό ήχος που μου έρχεται σε αυτά(είτε από τηλεόραση,είτε από το κινητό μέσω bluetooth,είτε από internet radio) είναι αρκετά τσαφ...

Ευχαριστώ πολύ...

Τσαφ?
Καλησπερα καταρχας....για μπες στις ρυθμισεις του Zone 2... Ετσι δεν λεει η δευτερη εξοδο του ενυσχ??

Εννοείς να συνδέσω με rca την ηχομπαρα με τη zone 2(δε βλέπω να έχει hdmi η zone 2) του denon avr,να ρυθμίσω τον denon στη zone 2 και θα ακούω ταυτόχρονα από ηχεία και ηχομπάρα??

Ναι καπως ετσι....αλλα ,,,μισο να δω χαρακτιριστικα του ενυσχ να σου πω..να μην λεω και χαζομαρες!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νομιζω με μια γρηγορη ματια οτι MultiRoom HDMI Δεν υποστηριζει....για σιγουρεψετο και εσυ αν αν εχεις κανα manual.... εντομεταξη...ασχετο πηρε την αναβαθμιση DTSX?

Από το manual κ εγώ αυτό κατάλαβα,ότι δηλ δεν υποστηρίζει hdmi multiroom,...το υpdate νομίζω βγήκε 27/9 αλλά δε το έχω κάνει ακόμα....άρα πως το βλέπεις γίνεται???

Κοιτα...
Αν εχω καταλαβει σωστα....θες ηχο απο την τιβι..ταυτοχρονα στην ηχομπαρα...αλλα και απο τα κυρια σου ηχεια μεσα απο τον ενυσχ?καλα καταλαβα η καπως το εχασα?
Δεν εχω ηχομπαρα και τι εχω κανει?,,γιατι και εγω ηθελα να εχω ηχο απι την τιβι...εβαλα οπτικι ινα και μια χαρουλα......

Καλά κατάλαβες....θα το προσπαθήσω με την οπτική ίνα κ θα ενημέρωση...thanks mate

Προσπάθησα κ με οπτική αλλά πάλι δεν έχω ήχο από την ηχομπάρα...καμιά ιδέα κανείς ρε παιδιά????

Στελνεις απο την τιβι μεσο οπτικης στην ηχομπαρα?

Οπτική ίνα έστειλα από τον ενισχυτή στην ηχομπάρα....να στείλω από την ΤV στην ηχομπάρα λές...θα το κάνω

H optical του ενισχυτη ειναι εισοδος οπότε μόνο παίρνει σήμα δεν δίνει.

Επίσης το να θες να παρεις ηχο απο δύο διαφορετικά ήχο σύστηματα ταυτοχρονα δεν εχει νόημα γιατί το αποτέλεσμα θα ειναι κακο.

Ημονη έξοδος ηχου που εχει ο Denon ειναι η ζωνη 2 outputκαι ειναι rca .

Απο την τιβι στην ηχομπαρα ναι...!!!
Εχχει εξοδο ο ενυχιτης σου οπτικη?
Για δοκιμασε και πες μας.αν και παλι δεν δουλεψει τσεκαρε ξανα τις ρυθμισεις της τιβι!!

Επιπλέον οι πιο πολλοι ενισχυτές αυτης της κατηγορίας δεν έχουν dac δηλαδη ψηφιοαναλογικο μετατροπέα σήματος οπότε και ζώνη 2 δεν μπορει να τροφοδοτηθεί με σήμα αν το αρχικο σημα που παιρνει είναι από hdmi.οπότε ο μονος δρόμος για να δουλεψουν ταυτοχρονα είναι να δώσεις σημα ταυτοχρονα απο τη πηγη π.χ. ενα bd player με 2 εξόδους hdmi αλλα και παλι ο ηχος που θα παρεις θα ειναι ενα κομφουζιο.

Τελικά συνέδεσα την TV με την ηχομπάρα με οπτική ίνα και τη TV με τον ενισχυτή με hdmi και έχω τον ήχο της Tv κ από τα δυο ταυτόχρονα κ το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο...δεν πρόλαβα να κάνω πολλές δοκιμες βεβαια... Thank you both for your time...