Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία home cinema

kostas1982

Senior Member
21 May 2011
646
Μπορω να συνδεσω τα ηχεια του ετοιμου homecinema lg ht805ph σε εναν οποιονδηποτε ενισχυτη (πχ μεταχειρισμενος denon 1311 ή παρομοιου κοστους ) ετσι ωστε να εχω dts ηχο; Απο οτι ειδα τα ηχεια γραφουν πισω 4Ω και max power 272 watt.

Ο ενισχυτης θα ηθελα να συνδεθει με το himedia 900b το ps3 και την tv.

Σκοπος μου ειναι να αγορασω εναν ενισχυτη αμεσα και να χρησιμοποιησω τα ηχεια του homecinema προσωρινα, γνωριζοντας οτι το αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο. τουλαχιστον θα εχω πολυκαναλο ηχο στις ταινιες που βλεπω. Αργοτερα (λογω οικονομικης στενοτητας τωρα) να αγορασω ηχεια που να συνδυαζονται σωστα με τον ενισχυτη.

Eλπιζω να μην ρωταω βλακειες ,αλλα με τον χωρο του ηχου ειμαι ολιγον τι ασχετος και δεν εχω και τεραστιες απαιτησεις!

Καθε βοηθεια ,προταση άλλα και διορθωση ειναι δεκτη και καλοδεχουμενη.Μονο να ειστε επιεικεις με εμας τους νεους στο χωρο :ernaehrung004:

Ευχαριστω!

Re: Συνδεση ενισχυτη με ηχεια homecinima

αν δεν ειναι ενεργα φυσικα και μπορεις για τα αλλα που ρωτας δεν μπορω να σου απαντησω δεν ξερω τις συνδεσεις του himedia το ps3 μπορεις και αν εχει καποια ψηφιακη εισοδο ο ενισχυτης ακομα καλυτερα τωρα ειδα και το himedia θα το συνδεσεις με τον ιδιο τροπο που συνδεσεις και το ps3

Last edited:
Απάντηση: Συνδεση ενισχυτη με ηχεια homecinima

Oκ φιλε! Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Ειμαι και επισημα σε αναζητηση ενισχυτη λοιπον... Παω για διαβασμα στα αναλογα θεματα.

Μπορω να συνδεσω τα ηχεια του ετοιμου homecinema lg ht805ph σε εναν οποιονδηποτε ενισχυτη (πχ μεταχειρισμενος denon 1311 ή παρομοιου κοστους ) ετσι ωστε να εχω dts ηχο; Απο οτι ειδα τα ηχεια γραφουν πισω 4Ω και max power 272 watt.

Σε τέτοιου κόστους ενισχυτή δεν θα πρέπει να συνδέσεις 4Ω ηχεία.....

Δεν πρεπει,γιατι το αποτελεσμα δεν θα ειναι <<καλο>> ή γιατι θα τα χαλασω κατι απο τα δυο;

Το σκεφτομαι σαν προσωρινη λυση , μεχρι να μαζεψω χρηματα για να αγορασω και ηχεια.

Δεν έχει σχέση με το ηχητικό αποτέλεσμα. Εχει να κάνει με την προστασία του ενισχυτή όταν καλείται να "παίξει" σε υψηλές στάθμες.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...νται-τα-Ohm-του-ενισχυτή-με-τα-Ohm-των-ηχείων

Σε γενικές γραμμές όσο χαμηλότερη η αντίσταση ενός ηχείου, τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ενισχυτή.....

Απάντηση: Re: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία home cinema

Ευχαριστω για την επιμορφωση συνονομματε!

Επειδη ειδα οτι η συγκεκριμενη ερωτηση εχει απαντηθει απο εσενα στο link που εδωσες (δεν το ειχα δει...) ,αν θελεις μπορεις να διαγραψεις το θεμα που ανοιξα.