Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

iasonaskap

New member
26 January 2008
3
Καλησπέρα,
υπάρχουν διάφορα θρεντ για αυτό το θέμα αλλά δεν το έχω καθαρό, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
Έχω τα εξής: ενισχυτή koda 2x200watt 8ohm http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17433&cat=294&page=1
και 4 ηχεία koda 100watt 6ohm http://www.e-anagnostou.gr/ήχος-hi-...i-fi-hi-end-225s-yellow-ηχειa-koda-p-330.html

Πως μπορώ να τα συνδέσω; Τα έχω συνδέσει ανά 2 σε σειρά και ο ήχος μοιάζει να έρχεται από το υπερπέραν. Είναι η συνδεσμολογία που φταίει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

γεια σου φιλε μου
γινεται να τα βαλεις ολα σε ενα καναλι η να βαλεις ενα σε καθε καναλι
τωρα τι θες να κανεις; πες μου για να σου πω τι να κανεις

τώρα έχω βάλει 2 ηχεία σε κάθε κανάλι, συνδεδεμένα σε σειρά. απλά δεν βγαίνει καλός ήχος. έχει αυτό σχέση με την σύνδεση που έχω κάνει; Θα ήταν σωστό να συνδέσω 2 ηχεία στο κάθε κανάλι, αλλά αυτή την φορά παράλληλα;

θα κανεις ακριβως οτι δειχνει το βιντεο ωστε να εχει 6ohm και θα τα βαλεις ολα σε ενα καναλι
αν κατι δε καταλαβες πες μου να σου το εξηγησω
οταν θα τα συνδεσεις ανεβασες μερικες φωτο για να δουμε αν ειναι σωστα και να δυναμωνεις σιγι σιγα στην αρχη

Αν ο κατασκευαστής σχεδίαζε και κατασκεύαζε το μηχάνημα ώστε να δεχεται 4 ηχεία, λογικά θα του έδινε άλλες 2 εξόδους και θα τις ονόμαζε Α και Β, όπως έχουν αρκετοί δικάναλοι. Τώρα πολύ πιθανόν να αλλάζει αρκετά την ωμική αντίσταση και να ζορίζεται, ίσως γι αυτό ακούγεται από το υπερπέραν. Μπορεί να τα λέω και λάθος......

Oχι δεν δεχεται 4 ηχεια απ οτι ειδα στις φωτο,αλλα μονο 2 ηχεια.Απλα μπορει να βραχυκλωθει και να γινει μονοφωνικος.Επομενως με 2 καλωδια βαζεις τα αναλογα + και _ στις εξοδου ενισχυτη και ενος ζευγαριου ηχειων και ακους.Εκεινο που δεν καταλαβα απο τις φωτο αν οι περιστροφικοι διακοπτες μπροστα παιζουν ρολο ποντεσιομετρου

ναι πετρο αλλα αν δεις το βιντεο δεν υπαρχει προβλημα την εχω δοκιμασει σε τελικο σε παρτυ
ναι παιζουν ρολο ποτενσιομετρου

Απάντηση: Re: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

ναι πετρο αλλα αν δεις το βιντεο δεν υπαρχει προβλημα την εχω δοκιμασει σε τελικο σε παρτυ
ναι παιζουν ρολο ποτενσιομετρου

To συνδεσεις παραπανω ηχεια απο αυτα που σου δινει την δυνατοτητα ο κατασκευαστης[συνηθως 2] ειναι σαν θελεις να καψεις ενισχυτη και πιθανον ηχεια. Ο καθε κατασκευαστη σου γραφει ποσες εξοδους εχει και τα μεγεθη των φορτιων που μπορει να δεχθει ο ενισχυτης.Φυσικα συνηθως εχουν καποιες επιπλεον ανοχες,αλλα εμεις πρεπει να ακολουθουμε τις <προσταγες> του κατασκευαστη.Και 5 ζευγαρια ηχειων μπορεις να συνδεσεις αν θελεις ,αλλα επειτα μην παραπονεθεις για τιποτε.
Ο εν λογω ενισχυτης παιρνει ενα ζευγαρι ηχειων ,τα ρισκα για τα υπολοιπα αφορουν τον ιδιοκτητη

Re: Απάντηση: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

Oχι δεν δεχεται 4 ηχεια απ οτι ειδα στις φωτο,αλλα μονο 2 ηχεια.Απλα μπορει να βραχυκλωθει και να γινει μονοφωνικος.Επομενως με 2 καλωδια βαζεις τα αναλογα + και _ στις εξοδου ενισχυτη και ενος ζευγαριου ηχειων και ακους.Εκεινο που δεν καταλαβα απο τις φωτο αν οι περιστροφικοι διακοπτες μπροστα παιζουν ρολο ποντεσιομετρου

Στον ενισχυτή μπορούν να συνδεθούν τέσσερα ηχεία, ανά δύο παράλληλα. αρκεί η ωμική αντίσταση των ηχείων να μην είναι μικρότερη των τεσσάρων Ωμ. Ο ενισχυτής γράφει ότι είναι 2 χ 250 W στα 4 Ωμ. Τα ηχεία παράλληλα δημιουργούν αντίσταση τριών Ωμ, είναι μικρή η διαφορά οπότε τα ηχεία οδηγούνται άνετα. Φυσικά ο ενισχυτής και τα ηχεία ανήκουν στην κατηγορία "κινέζικα σκουπίδια" οπότε τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ηχεία σε σειρά για να πάρουμε την αντίσταση που θέλουμε δεν συνδέουμε ποτέ για πολλούς λόγους. Για να γίνει μονοφωνικός δεν "βραχυκυκλώνεται" αλλά μετατρέπεται με τον διακόπτη BRIGE. Τα κουμπιά μπροστά είναι ποτενσιόμετρα και ρυθμίζουν την ένταση. Η μέθοδος συνδεσμολογίας ηχείων που δείχνει το video μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα "super παπατζίδικη".

Οσον αφορα την γεφυρωση γινεται απο τον διακοπτη που γραφεi ,<γεφυρωμα> στα αγγλικα,συγγνωμη για το βραχυκλωμα.Τωρα οσον αφορα την συνδεση των ηχειων επειδη δεν ξερουμε μεχρι που μπορει να πεφτει η αντισταση των ηχειων ,δεν συνισταται η συνδεση τους

Re: Απάντηση: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

Οσον αφορα την γεφυρωση γινεται απο τον διακοπτη που γραφεi ,<γεφυρωμα> στα αγγλικα,συγγνωμη για το βραχυκλωμα.Τωρα οσον αφορα την συνδεση των ηχειων επειδη δεν ξερουμε μεχρι που μπορει να πεφτει η αντισταση των ηχειων ,δεν συνισταται η συνδεση τους

Γιατί δεν ξέρουμε που μπορεί να πέφτει η αντίσταση των ηχείων; Το λέει στα χαρακτηριστικά τους, είναι 6 Ωμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

Γιατί δεν ξέρουμε που μπορεί να πέφτει η αντίσταση των ηχείων; Το λέει στα χαρακτηριστικά τους, είναι 6 Ωμ.

Αν αυτα που γραφανε ηταν ολη η αληθεια θα ειμασταν ευτυχισμενοι,δυστυχως ομως ειναι ενα προβλημα που αντιμετωπιζουμε οι περισσοτεροι

Έχεις συνδέσει σωστά τις φάσεις των ηχείων; Η έκφραση "από το υπερπέραν" μου θυμίζει ηχεία εκτός φάσης.

Απάντηση: Re: Σύνδεση ενισχυτή με ηχεία

Έχεις συνδέσει σωστά τις φάσεις των ηχείων; Η έκφραση "από το υπερπέραν" μου θυμίζει ηχεία εκτός φάσης.

Πως μπορώ να τα συνδέσω; Τα έχω συνδέσει ανά 2 σε σειρά και ο ήχος μοιάζει να έρχεται από το υπερπέραν. Είναι η συνδεσμολογία που φταίει;
Ετσι τα εχει συνδεσει

δηλαδη αυτην η συνδεση δεν ειναι καλη;
ο ενισχυτης συνοκια θα βλεπει 6Ohm
συμφωνω οτι μπορει να πεφτει ποιο κατω η αντισταση