Σύνδεση ενισχυτή

Aoratos77

New member
14 October 2010
40
Καλημέρα σε όλους,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!!!

Έχω ένα θεματάκι που χρίζει βοήθειας μιας και δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε θεμάτα τεχνολογίας a/v.

Πρόσφατα αγόρασα τον PIONEER SC-LX73 και προσπάθησα να τον συνδέσω με την TV μου μία Samsung UE46C8000 3D LED TV 46'', στον ενισχυτή επέλεξα την έξοδο HDMI Νο1 και στην TV επέλεξα την έξοδο (HDMI DVI) αλλά τίποτα…Η TV έχει 4 εξόδους HDMI η μία (HDMI DVI, η δεύτερη HDMI RCA, και οι δύο σκέτο HDMI, σας αναφέρω ότι γράφει επάνω η κάθε θύρα )…στο manual προτείνει η σύνδεση να γίνει σε αυτή την θύρα HDMI DVI σε περίπτωση που ο ενισχυτής υποστηρίζει HDMI 1.4…και έτσι το έκανα.
Επειδή όπως προείπα δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε τέτοια θέματα η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη ώστε να στήσω κι εγώ το HC μου και να μπορέσω επιτέλους να το απολαύσω!!

Last edited:
Καλημέρα σε όλους,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!!!

Έχω ένα θεματάκι που χρίζει βοήθειας μιας και δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε θεμάτα τεχνολογίας a/v.

Πρόσφατα αγόρασα τον PIONEER SC-LX73 και προσπάθησα να τον συνδέσω με την TV μου μία Samsung UE46C8000 3D LED TV 46'', στον ενισχυτή επέλεξα την έξοδο HDMI Νο1 και στην TV επέλεξα την έξοδο (HDMI DVI) αλλά τίποτα…Η TV έχει 4 εξόδους HDMI η μία (HDMI DVI, η δεύτερη HDMI RCA, και οι δύο σκέτο HDMI, σας αναφέρω ότι γράφει επάνω η κάθε θύρα )…στο manual προτείνει η σύνδεση να γίνει σε αυτή την θύρα HDMI DVI σε περίπτωση που ο ενισχυτής υποστηρίζει HDMI 1.4…και έτσι το έκανα.
Επειδή όπως προείπα δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε τέτοια θέματα η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη ώστε να στήσω κι εγώ το HC μου και να μπορέσω επιτέλους να το απολαύσω!!

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Από τα όσα μας περιγράφεις, φαντάζομαι πως ίσως έχει μπερδέψει τις έννοιες των HDMI εισόδου και εξόδου και έχεις καταλήξει σε λάθος συνδέσεις. Είναι κι ο ενθουσιασμός καμιά φορά! Αγοράζουμε κάτι καινούριο κι από τη μανία να το βάλουμε να παίξει να το χαρούμε, κάνουμε τις συνδέσεις αρλούμπια! :bang:

Κατ' αρχάς οι θύρες HDMI στον Pioneer είναι εισόδου και εξόδου, ενώ η τηλεόραση έχει - πρακτικά - μόνο εισόδους (με εξαίρεση την έξοδο του καναλιού επιστροφής ήχου από τα HDMI). Αν έτυχε να συνδέσεις την είσοδο HDMI 1 της τηλεόρασής σου με την είσοδο HDMI 1 του ενισχυτή, τότε είναι λογικό να μην βλέπεις τίποτα, μιας και έχεις ουσιαστικά συνδέσει δυο εισόδους μεταξύ τους. Βεβαιώσου λοιπόν πως έχεις συνδέσει την έξοδο 1 του ενισχυτή (στο πίσω μέρος του ο LX73 έχει δυο εξόδους HDMI) με την είσοδο HDMI 1 της τηλεόρασής σου. Αντίστοιχα, στην είσοδο HDMI 1 του ενισχυτή, θα πρέπει να έχεις συνδέσει την πηγή σου (π.χ. Blu-ray player).

Στη φωτογραφία έχω σημειώσει με κόκκινο της εξόδους και με πράσινο τις εισόδους HDMI στο πίσω μέρος του LX73.

sc-lx73-back.jpg

Ενδεχομένως φυσικά να τα έχεις συνδέσει όλα σωστά, αλλά να μην έχει γίνει κάποια ρύθμιση. Εκεί πια... ισχύει το γνωστό RTFM... :D

Ελπίζω να σε οδήγησα κοντά στη λύση του προβλήματός σου! Και πάλι Καλή Χρονιά! -bye-

Last edited:
Όχι όχι η σύνδεση που έχω κάνει είναι η σωστή...έχω συνδέσει την έξοδο HDMI 1 του ενισχυτή (αυτό που έχεις χρωματίσει με κόκκινο) με την HDMI 1 της τηλεόρασης η οποία αναφέρει ότι είναι HDMI DVI.

Όταν επιλέξω την συγκεκριμένη θύρα από το μενού της τηλεόρασης βλέπω κανονικά τον ενισχυτή μου...επίσης έκανα κανονικά το αυτόματο σετάρισμα των ηχείων (full mcacc) το θέμα είναι ότι δεν έχω ήχο!!!

Όχι όχι η σύνδεση που έχω κάνει είναι η σωστή...έχω συνδέσει την έξοδο HDMI 1 του ενισχυτή (αυτό που έχεις χρωματίσει με κόκκινο) με την HDMI 1 της τηλεόρασης η οποία αναφέρει ότι είναι HDMI DVI.

Όταν επιλέξω την συγκεκριμένη θύρα από το μενού της τηλεόρασης βλέπω κανονικά τον ενισχυτή μου...επίσης έκανα κανονικά το αυτόματο σετάρισμα των ηχείων (full mcacc) το θέμα είναι ότι δεν έχω ήχο!!!

Επίσης αυτό που ίσως ξέχασα να αναφέρω είναι πως δεν υπάρχει άλλη συσκευή που να συνδέεται με τον ενισχυτή (π.χ. blue ray player ή κάτι άλλο) και ούτε πρόκειται να συνδεθεί κάτι άλλο προς το παρόν αφού τις ταινίες τις βλέπω από τον υπολογιστή μου σε ασύρματη σύνδεση με την τηλεόραση..

Καλησπέρα και απο εμένα και καλή χρόνια. Καταρχάς για να ξεμπερδευτεις να σου πω ότι καμία τηλεόραση δεν έχει hdmi output. Όλες οι HDMI είναι εισοδοι για να ενώσεις αντίστοιχες συσκευές τώρα για να πάρεις ήχο απο τον ενισχυτη θα συνδέσεις την τηλεόραση μέσω οπτικής ινας με τον ενισχυτη. Κοίταξε την optical out της tv και optical in του ενισχυτη. Ελπίζω να βοηθησα -bye-

Re: Απάντηση: Σύνδεση ενισχυτή

Καλησπέρα και απο εμένα και καλή χρόνια. Καταρχάς για να ξεμπερδευτεις να σου πω ότι καμία τηλεόραση δεν έχει hdmi output. Όλες οι HDMI είναι εισοδοι για να ενώσεις αντίστοιχες συσκευές τώρα για να πάρεις ήχο απο τον ενισχυτη θα συνδέσεις την τηλεόραση μέσω οπτικής ινας με τον ενισχυτη. Κοίταξε την optical out της tv και optical in του ενισχυτη. Ελπίζω να βοηθησα -bye-

Στο manual του ενισχυτή όμως άλλα λέει...http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/SC_LX73_ARB7448_SC_LX83_manual/ Σελ 28 κάτω κάτω σαν υποσημείωση..

Μάλλον για τις τηλεοράσεις του μέλλοντος θα είναι...Ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον σας...θα το κοιτάξω οπτικά το θέμα και θα επανέλθω!!

Σωστά έχεις κάνει την σύνδεση, δεν χρειάζεσαι καλώδιο optical. Απλά βεβαιώσου απ' το manual της τηλεόρασής σου ότι όντως η HDMI in 1, υποστηρίζει ARC. Γιατί σε άλλες τηλεοράσεις η είσοδος που υποστηρίζει ARC είναι η HDMI 2.

Επίσης ρύθμισε στον ενισχυτή σου στο menu HDMI setup -> TV Audio -> "via HDMI" (ΣΕΛ. 69 του manual).

Last edited:
Re: Απάντηση: Σύνδεση ενισχυτή

Βασικα ναι,ολες οι hdmi ειναι εισοδοι μονο που υπαρχει μια που υποστηριζει ARC (επιστροφη ηχου) οποτε δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις οπτικη.

Στο manual του ενισχυτή όμως άλλα λέει...http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/SC_LX73_ARB7448_SC_LX83_manual/ Σελ 28 κάτω κάτω σαν υποσημείωση..

Μάλλον για τις τηλεοράσεις του μέλλοντος θα είναι...Ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον σας...θα το κοιτάξω οπτικά το θέμα και θα επανέλθω!!

Μπορεις να συνδεσεις τον AV στην HDMI 2 της τηλεορασης που υποστηριζει ARC (Καναλι Επιστροφης Ηχου) και να αλλαξεις τη ρυθμιση του ενισχυτη απο normal σε hdmi ωστε να παιρνει τον ηχο απο την hdmi της τηλεορασης. Επισης στο menu του Anynet της tv θα πρεπει να ειναι ρυθμισμενο στο receiver. Περισσοτερες λεπτομεριες για το πως θα το κανεις θα σου πω αργοτερα οταν παω σπιτι. Εχω ακριβως το ιδιο setup και το εχω κανει και παιζει μια χαρα.

Αφού κάνεις τις συνδέσεις όπως σου είπα, επιλέγεις στην tv να βλέπεις απο την HDMI 2. Ακολούθως πατάς στον ενισχυτή RECEIVER/HOME MENU/SYSTEM SETUP/OTHER SETUP/HDMI SETUP/ και ορίζεις τα εξής:

Control: ON
Control Mode: ALL
...
...
TV AUDIO: via HDMI (μεταξύ του Normal και του via HDMI)

Μετά απο την τηλεόραση ρυθμίζεις τα εξής:

Tools/Anynet+/Ρύθμιση/Anynet+ (HDMI-CEC): Ενεργό
Tools/Anynet+/Δέκτης: Ενεργό

και πλέον θα μπορείς να ακούς απο τον ενισχυτή-ηχεία σου τον ήχο της τηλεόρασης.

Καλημέρα σε όλους,

@ kblachos...έχεις δίκιο η HDMI 2 υποστηρίζει ARC (το γράφει και επάνω στην τηλεόραση, η HDMI 1 είναι DVI)

@ chrpep...ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου...μόλις πάω σπίτι (είμαι δουλειά) θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!! Όταν καταφέρω την σύνδεση θα σας πω εντυπώσεις..

Καλημέρα σε όλους,

@ kblachos...έχεις δίκιο η HDMI 2 υποστηρίζει ARC (το γράφει και επάνω στην τηλεόραση, η HDMI 1 είναι DVI)

@ chrpep...ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου...μόλις πάω σπίτι (είμαι δουλειά) θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας και εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!! Όταν καταφέρω την σύνδεση θα σας πω εντυπώσεις..

:a0210:

Λοιπόν επιτέλους ακούω τα ηχεία μου!! Χρήστο ακολούθησα τα βήματα που μου περιέγραψες και όλα πήγαν μια χαρά!! Είδα και την πρώτη μου ταινία χθες το βράδυ, transformers II, για να ακριβολογώ την είχα ξαναδεί αλλά ήθελα να την "ακούσω" με το καινούργιο σύστημα.

Ευχαριστώ και πάλι για τα φώτα σας...

Σύντομα θα ανεβάσω και μερικές φώτο..

Λοιπόν επιτέλους ακούω τα ηχεία μου!! Χρήστο ακολούθησα τα βήματα που μου περιέγραψες και όλα πήγαν μια χαρά!! Είδα και την πρώτη μου ταινία χθες το βράδυ, transformers II, για να ακριβολογώ την είχα ξαναδεί αλλά ήθελα να την "ακούσω" με το καινούργιο σύστημα.

Ευχαριστώ και πάλι για τα φώτα σας...

Σύντομα θα ανεβάσω και μερικές φώτο..

Να'σαι καλα και να χαιρεσαι το συστημα σου! Οντως, ωραια εφε εχει αυτη η ταινια..Για οτιδηποτε αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε! Περιμενουμε τις φωτο!

Χρήστο στον τομέα των παρουσιάσεων έχω βάλει τις φώτο...περιμένω το σχόλιο σου όποτε τις δεις...