Σύνδεση Front και Surround ηχείων

msan

New member
7 July 2006
85
Παιδιά Καλημέρα από Σάμο!!
Κάνω μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια μπας και βελτιώσω τον ηχο του συστήματός μου,σήμερα που έχω χρόνο και ήδη έχω ξεκινήσει
Εχω ένα ενισχυτη yamaha RX-V2500 ο οποίος μέχρι τώρα συνδεόνταν στα ηχεία WHARFEDALE DIAMOND 9.5 / 6 ΩΜ και κεντρικό είχα το mission v6c / 8Ω ( Δαπέδου )

Σαν surround είχα τα mission v63 / 8ωμ και αυτά δαπέδου, τα οποία όμως οδηγούσα ασύρματα μέχρι που παρουσιάστηκε βόμβος από την μετάδοση και επειδή βαρέθηκα να το ψάξω τα είχα κλέισει
Σαν sub έχω ένα rel strata από το 2007 αν θυμάμαι καλά μαζί με όλα τα παραπάνω...
Ποια από τα 2 ζεύγη ηχείων να προτιμήσω για μπροστινά ?
Εάν κανένα από τα 2 ζεύγη δεν προκειται να βελτιώσει την κατάσταση τι μου προτεινετε σαν μια εφικτή αγορά η οποία όμως θα δίνει καλύτερη μουσική εικόνα, αλλά και κινηματογραφική από τα παραπάνω?

Ευχαριστώ πολύ εκ προοιμίου
Μανώλης
ΣΑΜΟΣ

Re: ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ FRONT KAI SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Φυσικά και τα 3 mission πάνε μπροστά άλλα το κεντρικό όχι στο δάπεδο άλλα σε μια χαμηλή βάση, η πάνω από την τηλεόραση.

Τα Wharfedale όχι ότι είναι σκάρτα σαν ηχεία, άλλα πίσω δεν έχουν να προσφέρουν πολλά.

Αν θες να μπεις σε έξοδα προτίμησε ένα ζευγάρι ειδικά περιφερικά ηχεία

Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ FRONT KAI SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Aν εννοεις τα mission volare V63, χωρις δευτερη σκεψη βαλτα μπροστα σαν left/right. Εχω τα ιδια.
Το sound stage, η εκταση αλλα και η ταχυτητα του μπασου ειναι πολυ καλυτερη απο των wharfedale.
Σαφως τα συγκεκριμενα mision ειναι λουκουμι για Home cinema (και για ορισμενα ειδη μουσικης)
Θα ματσαρουν αριστα και με το κεντρικο τους. Απορω γιατι τα ειχες χαντακωσει σαν surround.

Προσοχη μονο , προσπαθησε να τα βαλεις οσο μακρια μπορεις απο τον τοιχο πισω τους, τουλαχιστον 30-40 εκ. αν γινεται ή και παραπανω αν σε παιρνει. (τα 60 εκ. ειναι το ιδεατο για τα συγκεκριμενα , αλλα θα σου ερθουν πολυ μπροστα στο σαλονι)
Αποσταση απο πλαινους τοιχους τουλαχιστον μισο μετρο.
(κρινε το βεβαια και απο την αποσταση ακροασης, ωστε να προσεγγισεις οσο καλυτερα γινεται ενα ισοπλευρο τριγωνο)

Αν σε σχεση με τα wharfedale σου φανουν πιο πριματα (στις μεσουψηλες) ειδικα σε χωρο με λιτη επιπλωση και σε ενοχλει, κοψε 3-4 db στην περιοχη 3.5-4.5 Khz.

Βαλτα μπροστινα και δεν θα το μετανιωσεις.

Last edited:
Re: ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ FRONT KAI SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Παιδιά ευχαριστώ πολύ και τους δυό για τις απαντήσεις σας...!!!
Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας!!!
Και κατι άλλο πληροφοριακά...
Τα Mission V60 ( μικρά ηχεία βάσεως ), μπαίνουν σαν SURROUND?
Ευχαριστώ πολύ!!!

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ FRONT KAI SURROUND ΗΧΕΙΩΝ

Σαφως και μπαινουν και εχουν και ιδια ηχητικη ταυτοτητα με τα v63.