Σύνδεση HTPC με παλιά τηλεόραση.

Beren

Senior Member
24 November 2007
403
Καλησπέρα σε όλους.
Κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του HTPC και όπως είναι λογικό έχω αρκετό δρόμο να καλύψω μέχρι να λύσω όλες μου τις απορίες. Οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το φόρουμ αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς βρήκα εδώ πολλές από τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας αρχάριος σαν εμένα. Αφού ευχαριστήσω λοιπόν τους χρήστες για τις πολύτιμες συμβουλές που προσφέρουν, δεν θα μακρηγορήσω περισσότερο και θα περάσω στο θέμα που με απασχολεί.

Η μητρική κλακέτα του ΗΤPC μου είναι η GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H. Δεν έχω προσθέσει ακόμα κάποια κάρτα γραφικών στο σύστημα και προς το παρών χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο κύκλωμα (ATI Radeon HD3200) το οποίο προσφέρει τις εξής συνδέσεις:
  • HDMI
  • D-Sub
  • DVI
Μέχρι να αποκτήσω την SAMSUNG LE40A656A1F που έχω βάλει στο μάτι (κάτι που προβλέπεται να γίνει σε 2 μήνες περίπου) θέλω να χρησιμοποιήσω την παλιά μου CRT για προβολή βίντεο, ίσως και για λίγο gaming. Το πρόβλημα είναι πως η οθόνη αυτή έχει εισόδους μόνο για SCART και RCA [τα γνωστά 3 βύσματα (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο), 2 για τον ήχο και 1 για την εικόνα]. Η προφανής ερώτηση λοιπόν είναι:

Με ποιο τρόπο μπορώ να συνδέσω την συγκεκριμένη τηλεόραση στον υπολογιστή; Και αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ποια είναι η προτιμότερη με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση της εικόνας.

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος ώστε, αφού συνδεθεί η τηλεόραση με τον H/Y, να δείχνει εκεί κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνει η οθόνη του PC. (για παράδειγμα να δείχνει μόνιμα μια ιστοσελίδα στην TV και στην οθόνη του υπολογιστή να γίνεται κάποια άλλη εργασία).

Και τέλος, θα ήθελα να μάθω αν με την προσθήκη μιας κάρτας γραφικών στο σύστημα θα εξακολουθούν να λειτουργούν οι ενσωματωμένες θύρες επικοινωνίας (πχ η HDMI) ή αν θα απενεργοποιηθούν και θα λειτουργούν μόνο αυτές της νέας κάρτας γραφικών.

Αυτά τα... ολίγα (?) :chinscratch:
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.