Συνδεση ηχειων σε ενισχυτη

gkalogiannis

New member
14 November 2025
3
Καλησπέρα.
Εχω ενα ηχοσύστημα Technics με
Ενισχυτης Techics SU-A700
(Εχει δυο καναλια Α και Β)
(A or B 4-16Ω/each speaker) (A and B 8-16Ω/each speaker)
πικαπ Technics SL-BD22
CD Player Technics SL-PG440A
Tuner TechnicsST-GT550

2 ηχεία 3way Technics SB-EX3 (Input 250W - Music 125W - Impedance 4Ω)
Τα ηχεία στο πίσω μέρος εχουν 4 υποδοχες LF (+ και -) HF (+ και -)

Μπορείτε να με βοηθήσετε με την συνδεσμολογία των ηχείων με τον ενισχυτή μιας και είμαι νέος στο αντικείμενο?
Και ένα δεύτερο ερώτημα:
Μπορεί ο ενισχυτής (λογω παλαιότητας) να συνδεθεί με καποιο πομπό bluetooth για να συνδέσω ασύρματα ηχεία?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

Γιώργος

Last edited:
Καλησπέρα.
Εχω ενα ηχοσύστημα Technics με
Ενισχυτης Techics SU-A700
(Εχει δυο καναλια Α και Β)
(A or B 4-16Ω/each speaker) (A and B 8-16Ω/each speaker)
πικαπ Technics SL-BD22
CD Player Technics SL-PG440A
Tuner TechnicsST-GT550

2 ηχεία 3way Technics SB-EX3 (Input 250W - Music 125W - Impedance 4Ω)

Μπορείτε να με βοηθήσετε με την συνδεσμολογία των ηχείων με τον ενισχυτή μιας και είμαι νέος στο αντικείμενο?
Και ένα δεύτερο ερώτημα:
Μπορεί ο ενισχυτής (λογω παλαιότητας) να συνδεθεί με καποιο πομπό bluetooth για να συνδέσω ασύρματα ηχεία?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

Γιώργος
Καλησπέρα, τα ηχεία σου θα τα συνδέσεις στο 4-16Ω
Για το Bluetooth δεν γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, αν και νομίζω ότι υπάρχει αυτό που ζητάς..

Καλησπέρα, τα ηχεία σου θα τα συνδέσεις στο 4-16Ω
Για το Bluetooth δεν γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, αν και νομίζω ότι υπάρχει αυτό που ζητάς..
Οσον αφορα την έξοδο του ενισχυτη το καταλβα. ή στο Α, ή στο Β.
Τα καλωδια που θα είναι μονά, πως θα τα συνδεσω στα ηχεία που έχουν 4 υποδοχες ? (για LF και HF?)

Οσον αφορα την έξοδο του ενισχυτη το καταλβα. ή στο Α, ή στο Β.
Τα καλωδια που θα είναι μονά, πως θα τα συνδεσω στα ηχεία που έχουν 4 υποδοχες ? (για LF και HF?)
Στο LF και HF τα ηχεία δεν έχουν λαμακια; Η καλώδιο που να ενώνει το +LF με το +HF και το -LF με το -HF ;
Αν δεν έχουν τίποτα ένωσε το +LF με το +HF με ένα καλώδιο και το -LF με το -HF

Με κάτι τέτοιο ή παρόμοιο συνδεδεμένο στην έξοδο ακουστικών, μπορεί να κάνεις δουλειά,αλλά χωρίς απαιτήσεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Deneb
ο ενισχυτης εχει εξοδους για δυο ζευγη ηχειων...ζευγος Α ζευγος Β...AN συνδεσεις μονο ενα ζευγος ηχειων , τα ηχεια μπορουν να ειναι απο 4-16 ομ..αν συνδεσεις κ παιξεις ταυτοχρονα 2 ζευγη ηχειων τοτε τα ηχεια πρεπει να ειναι 8-16 ομ..τα ηχεια σου ειναι στα 4 ομ , αρα μπορεις να συνδεσεις μονο ενα εζευγος, η στ Α η στο Β..
για τα ηχεια,,,δεν μπορεις δυλαδη να παιζεις ταυτοχρονα δυο ζευγη ηχειων στα 4 ομ..αλλα μπορεις να παιζεις ταυτοχρονα δυο ζευγη ηχειων στα 8 η 16 ομ

οπως ειπε κ αλλος συμφουρμιτης, '''''
''''Στο LF και HF τα ηχεία δεν έχουν λαμακια; Η καλώδιο που να ενώνει το +LF με το +HF και το -LF με το -HF ;
Αν δεν έχουν τίποτα ένωσε το +LF με το +HF με ένα καλώδιο και το -LF με το -HF'''η αλλιως τα δυο μαυρα μαζυ κ τα δυο κοκκινα μαζυ., ΣΤΟ ΗΧΕΙΟ...
εγω οταν δεν εχω λαμακια, γυμνωνω πιο πολυ το καλωδιο των ηχειων--προς την πλευρα των ηχειων- κ το περναω απο τις 'τρυπες' εν σειρα στο +LF, +HF., απο το + του ενισχυτη..ομοιως κ για το -...
μετα
στην συνδεση ηχειων με ενισχυτη , το κοκκινο στο κοκκινο κ το μαυρο ατο μαυρο, ΤΟ + ΣΤΟ + , ΤΟ - ΣΤΟ -...

Τα ηχεία σου έχουν 4 μπόρνες (2 κόκκινες-2 μαύρες) και εσύ έχεις καλώδιο ηχείου μονό..που καταλήγει δηλαδή σε 2 κλώνους (κόκκινο μαύρο). Σωστά;
Πρέπει λοιπόν να βραχυκυκλώσεις τις μπόρνες στα ηχεία σου.
Ο πιο απλός τρόπος είναι ο κάτωθι (Ξεγυμνώνεις αρκετό μήκος από το καλώδιο για να γίνει)
Capture.JPG

Άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις έναν βραχυκυκλωτή όπως βλέπεις στην εικόνα (jumber λέγεται) και μετά να συνδέσεις το καλώδιό σου είτε στις πάνω ή στις κάτω μπόρνες-δεν έχει σημασία. Το jumber μπορείς να το κάνεις και από το δικό σου καλώδιο, κόβοντας δυο κομάτια περίπου 10εκ και ξευμνόνωντας τις άκρες τους που μετά θα τις σφίξεις με τις μπόρνες.

Capture2.JPG

image.thumb.png.2c98ee85e989a61d2fddf0a8a4bedb3e.png

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση ! Κατατοπιστικότατοι!
Να μαθαίνουμε σιγά σιγά !
Καλό ΣΚ!

• Like
Reactions: mdvq