Συνδεση ηχείων

melenvasil

New member
1 February 2013
22
Ανακάλυψα στην αποθήκη του μπαμπά μου δύο ηχεία electro voice s200 και έναν ενισχυτή kenwood ka-4520 και θέλω να δω αν δουλεύουν.Δεν βρήκα τα καλωδια για να τα συνδεσω και επειδή είμαι πολύ ασχετος θέλω την βοήθεια σας.
Το ηχείο παίρνει χοντρό καρφί 6,35mm και στον ενισχυτή συνδέεται το καλώδιο γυμνό.Μπορεί καποιος να μου στείλει κάποιο λινκ τί ακριβώς πρέπει να αγοράσω? mono ή stereo? Θα πάρω κάτι τέτοιο και θα κόψω την μία άκρη?
http://www.skroutz.gr/s/3193791/Valueline-Audio-Cable-6-35mm-male-6-35mm-TS-male-6m-CABLE-429-6.html

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Όπως το λες,σωστό φαίνεται.
Δεν είναι ανάγκη βέβαια να πάρεις καλώδιο κιθάρας,αυτά είναι κάπως ελαστικά και οι αγωγοί πολύ λεπτοί.
Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου,δεν είναι τίποτα.Δύο μονοφωνικά jack χρειάζεσαι και καλώδιο για ηχείο 2χ2.5 mm ή 2χ4 mm.
Κάτι παρόμοιο σίγουρα θα βρεις...

Re: Απάντηση: Συνδεση ηχείων

Όπως το λες,σωστό φαίνεται.
Δεν είναι ανάγκη βέβαια να πάρεις καλώδιο κιθάρας,αυτά είναι κάπως ελαστικά και οι αγωγοί πολύ λεπτοί.
Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου,δεν είναι τίποτα.Δύο μονοφωνικά jack χρειάζεσαι και καλώδιο για ηχείο 2χ2.5 mm ή 2χ4 mm.
Κάτι παρόμοιο σίγουρα θα βρεις...
Έφτιαξα ένα καλώδιο αλλά δεν δουλευουν σωστά τα ηχεία.ακούγονται παράσιτα.Τί μπορεί να φταίει?Μπορώ να βρώ τέτοιο καλώδιο έτοιμο?όλα αυτα που βρίσκω στο σκρουτζ είναι για μουσικά όργανα

Re: Απάντηση: Συνδεση ηχείων

Μας περιγράφεις λίγο τον τρόπο που συνέδεσες τα καλώδια στα καρφιά;
Φώτο ευπρόσδεκτη

Τελικά το είχα κάνει σωστα το καλώδιο.Συγνώμη και ευχαριστώ για την βοήθεια