Σύνδεση: iMac<--->PC Vista Ultimate

dimitris777

AVClub Enthusiast
10 July 2008
1,069
Θεσσαλία
Καλημέρα,

Παρακαλώ πολύ, θα ήθελα μια τεχνική πληροφορία σχετικά με την σύνδεση ενός iMac 24” 3.06Ghz με desktopPC.

Διαθέτω ήδη ένα desktopPC με WindowsVista Ultimate με το οποίο εργάζομαι.

Σκέφτομαι όμως και την αγορά ενος καινούργιου iMac - κρυφός πόθος απο παλιότερα :o - για ενασχόληση με επεξεργασία φωτογραφίας αλλά και εκμάθηση του περίφημου Leopard.

Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι σε περίπτωση που αποκτήσω iMac θα έχω δυο οθόνες πάνω στο γραφείο (eizo 19 του PC και η 24άρα Apple)

Με ποιό τρόπο σύνδεσης μπορώ στην οθόνη του iMac να έχω πλήρη πρόσβαση στα αρχεία αλλά και τις λειτουργίες του desktop PC?

Με εκτίμηση,
Δημήτρης.

Δημήτρη,

Το iMac μπορεί μόνο να οδηγήσει 2η οθόνη, όχι να γίνει αυτό οθόνη για άλλο υπολογιστή.

Αν το pc σου είναι ανοιχτό, τότε μπορείς μέσω δικτύου να βλέπεις όλα του τα αρχεία από το iMac.

Re: Απάντηση: Σύνδεση: iMac<--->PC Vista Ultimate

Αν το pc σου είναι ανοιχτό, τότε μπορείς μέσω δικτύου να βλέπεις όλα του τα αρχεία από το iMac.

Άν κατάλαβα καλά..κάτι σε στύλ VNC δηλαδή? Στο PC έχω 4 σκληρούς (2 WD raptor σε Raid και 2 Samsung για backup), τους οποίους θα μπορώ να "βλέπω" στο iMac μέσω δικτύου. Φαντάζομαι σε μεταφορές αρχείων δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Αλλά, για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του desktop PC θα χρειάζομαι την δεύτερη ανεξάρτητη οθόνη...

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση: iMac<--->PC Vista Ultimate

Άν κατάλαβα καλά..κάτι σε στύλ VNC δηλαδή? Στο PC έχω 4 σκληρούς (2 WD raptor σε Raid και 2 Samsung για backup), τους οποίους θα μπορώ να "βλέπω" στο iMac μέσω δικτύου. Φαντάζομαι σε μεταφορές αρχείων δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Αλλά, για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του desktop PC θα χρειάζομαι την δεύτερη ανεξάρτητη οθόνη...

-bye-
Τα αρχεία θα τα βλέπεις κανονικά αν συνδέσεις τα δύο μηχανήματα μεταξύ τους, δίκτυο δλδ, όχι vnc. Τo vnc είναι για να έχεις πλήρη έλεγχο του pc, αυτό γίνεται με αντίστοιχο πρόγραμμα.
Οθόνη όμως σου χρειάζεται για να εκκινείς το pc...εκτός αν το πατάς να ανάψει και περιμένεις για να το δεις μέσω του αντίστοιχου vnc από το Mac.

Επειδη αυτο που ψαχνεις το εχω κανει ηδη και δουλευει με το vnc δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο θεμα το οποιο θα πρεπει να σε απασχολεί. Προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως θελεις να κανεις.

Προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως θελεις να κανεις.

Καλησπέρα!

ΟΚ..κατάλαβα πως μπορώ να έχω μέσω ethernet πρόσβαση στα αρχεία του Vista PC απο το iMac, αλλά για το άνοιγμα κλείσιμο κλπ, θα πρέπει να έχω και δεύτερη οθόνη.

Μπορεί η ερώτησή μου να φαίνεται "άσχετη" σε χρήστες Apple αλλά θα ήθελα να έχω εναν iMac στο γραφείο μου και ταυτόχρονα, να "ελέγχω" το υπάρχων PC απο την 24άρα οθόνη του (και για εξοικονόμηση χώρου..)

Cheers guys:a0210:

Εαν χρησιμοποιήσεις το VNC το Pc το ανοίγεις απο το κουμπί του κανονικά και το κλείνεις κανονικά από το μενού vista. Δεν χρειάζεται 2η οθόνη σε καμία περίπτωση για αυτο. Τωρα αμα θες να κανεις δουλειές δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει αυτο για δουλειες γραφείου. Ειναι και θεμα ταχύτητας δικτύου. Εγω το δουλεύω για να κανω απλα πράματα μιας και το pc το εχω συνδεδεμένο στην tv και δεν μπορώ απο κει να κάνω πολλά πράματα δεν βολευει. Κανω αναβαθμίσεις περναω προγράμματα κλπ κλπ απο το imac. Ομως δεν μπορω να πω οτι θα χρησιμοποιούσα αυτο τον τροπο για να δουλεύω. Εχω ενα δίκτυο στο σπίτι 100mbit που μάλλον δεν ειναι αρκετό. Ισως με ενα gigabit δίκτυο να δουλέψει καλύτερα.