Συνδεση καινουργιου laptop με παλιο ενισχυτή

tsioup

New member
23 June 2009
43
Γεια σας παιδιά,
Πήρα πρόσφατα ένα laptop (Dell studio xps) και θα ήθελα να το συνδέσω με τον ενισχυτή μου που είναι όμως παλιός (DENON AVR 1603) και δεν έχει HDMI.
Αυτό που θέλω είναι να ακούω internet radio & μπ3 και να βλέπω ταινίες που κατεβάζω χωρίς να χρειαστεί να τις κάψω σε DVD.
Ξέχασα αν πω ότι σύνδεση HDMI δεν υπάρχει ούτε στην τηλεόραση που είναι παλιά CRT.
Επισυναπτόμενα σας βάζω τις εισόδους του ενισχυτή
View attachment Pages from 033AVR1603.pdf
Για τις εξόδους του laptop
HTML:
http://hothardware.com/Articles/Dell-Studio-XPS-16-Review/?page=1
Ευχαριστώ για την βοηθειά σας

Αν βγάζει το Laptop έξοδο Mini Toslink τυχερός είσαι,αλλιώς μόνο Stereo μπορείς να κάνεις σύνδεση.

Το Link αναφέρει μόνο μια έξοδο Stereo 3.5mm Jack αλλά καλύτερα να το κοιτάξεις στις ρυθμίσεις τις κάρτας ήχου.

Θα συμφωνησω με τον Johnson. Θα μπορουσες ομως να βρεις μια φθηνη εξωτερικη καρτα ηχου (η οποια να εχει οπτικη ή coaxial εξοδο) για το pc. Ετσι θα μπορεσεις να αξιοποιησεις και τον πολυκαναλο σου καλυτερα.

Η έξοδος Mini Toslink τι ακριβώς είναι; Από τα χαρακτηριστικά του laptop δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Με την ΗDMI δεν μπορώ να κάνω κάτι, μετατρέποντάς την π.χ. σε οπτική ή coaxial;
Αυτές οι λύσεις είναι μόνο για ήχο ή και για εικόνα;
Για την λυση της εξωτερικής κάρτας μπορεις να μου δωσεις ένα παράδειγμα από την αγορά;
Για την εικόνα τι πρέπει να κάνω;
Πολλές ερωτήσεις από έναν άσχετο που ομως έχει διάθεση να μάθει!!!

Το Mini Toslink είναι 3.5mm Jack το οποίο μεταφέρει Digital ήχο και μπαίνει στο Jack που βγάζει η κάρτα ήχου αναλογικό Stereo.

Με απλά λόγια καλώδιο οπτικής ίνας είναι απλώς σε μικρότερο βύσμα.

Πήγαινε στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου,και αν έχει κάποια επιλογή να το ενεργοποιήσεις τότε θα έχει.

Με το HDMI δεν γίνεται τίποτα για τον ήχο,και για εικόνα καλύτερα να συνδέσεις κατευθίαν το Laptop στην ΤV με VGA - Scart Adaptor ή SVideo αν βγάζει το Laptop.

Ένα παράδειγμα για εξωτερική κάρτα ήχου είναι η Xonar U1 και η Creative X-Fi Surround,αλλά όποια και να βρεις κάνει αρκεί να βγάζει Spdif δηλαδή Coaxial ή Toslink.

Πρωτα απο ολα για την HDMI. Αφου δεν μπορεις να την χρησιμοποιησεις μπορεις να παρεις ενα τετοιο καλωδιο και να κανεις μετατροπη (δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω πως και αν παιζει). Οποιαδηποτε αλλη λυση ειναι ακριβη και δεν αξιζει (κατι τετοιο δηλαδη).
ux_a09032100ux0042_ux_n.jpg

Σχετικα με τον ηχο τωρα. Τσεκαρε οπως σου λεει και ο Johnson τις ρυθμισεις. Αν εχεις επιλογη τοτε θες ενα ανταπτορακι σαν της 1ης φωτο ή ενα καλωδιο σαν της 2ης φωτο. Αν οχι τοτε μια εξωτερικη καρτα ηχου οπως αυτη ειναι ισως μονοδρομος.
41tVZSdv10L._SL500_AA300_.jpg
1m-toslink-mini-toslink-cable.jpg

Με λιγο περιηγηση και διαβασμα καταφερα με τον ηχο και το ελυσα.
Με τις εξόδους jack μπορεις να συνδεθείς με τον ενισχυτή. Ηδη το υλοποίησα και τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά
Αν κάποιος θελει παραπανω λεπτομερειες μπορω να το αναλύσω
Για την εικόνα τωρα από αυτα που διαβασα κατάλαβα οτι πρέπει να γίνει με καλώδιο μετατροπής από VGA σε SCART αν η καρτα γραφικών μπορεί να ρυθμιστει σε composite εξοδο.
Διαφορετικά πρέπει να να γινει με με εναν μετατροπεα π.χ.
http://www.trianglecables.com/1footvgadbma.html
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο δουλευει και αυτό

Την εικονα θα την στειλεις κατευθείαν απο το laptop στην τηλεοραση. Το λαπτοπ εχει την hdmi εξοδο. Αφου η τηλεοραση σου δεν εχει hdmi εισοδο τοτε πρεπει να δεις τι εισοδους εχει και αναλογως να παρεις μετατροπεα.

Ευχαριστω για την βοηθεια σου.
Κατευθείαν συνδεση στην τηλεοραση εννοούσα και εγω. Αλλα δεν ξερω κατα πόσο είναι εφικτό.
Π.χ. το καλώδιο που μου προτεινες από την HDMI αναφέρει:
"Only fits for connect DVD and digital camera. not fits for PSP, PC, HDD and DVB box."
Οπότε δεν ξερω κατα ποσο θα κάνει δουλειά.
Ψαχνομαι λιγο για την συνδεση της VGA εξόδου στην τηλεοραση αλλά και εκεί αντιμετωπιζω προβλήματα και δεν ξερω κατα πόσο ειναι εφικτή η λυση τους και αν τα προιοντα που αναφερω παραπάνω δουλευουν σωστα η οχι.
Μην πεταμε και 50αρια με το ΔΝΤ πανω από το κεφαλι μας. Θα μας νομισουν οτι ειμαστε και πλουσιοι:BDGBGDB55: