Σύνδεση κεντρικού ηχείου με τρικάναλο και αυτός με πολυκάναλο

nxh1024

Established Member
20 March 2008
126
Βρίσκομαι σε ένα δίλημμα:
Έχω ένα κεντρικό ηχείο το οποίο θα αντικατασταθεί με ποιοτικότερο. Αυτό τώρα συνδέεται σε έναν AVR Marantz 5010.
Ο AVR έχει εξόδους pre out, με τις οποίες έχω συνδέσει τα L/R σε έναν δικάναλο.

Θα μπορούσα να παρεμβάλλω μεταξύ AVR και κεντρικού ηχείου έναν άλλο τρικάναλο Micromega minium (3 X 60W) για να έχω καλύτερη απόδοση στους διαλόγους;
Τα surround θα τα αφήσω στον AVR.
Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο μπορώ από τον τρικάναλο να χρησιμοποιήσω μόνο την έξοδο του κεντρικού ηχείου.

O δικάναλος διαθέτει ht pass through σωστά?

αν ναι, τότε:
2-channels amp / pre in -> avr pre out front L/R speakers (τα L/R speakers συνδεμένα στον δικάναλο)
3-channels amp / pre in -> avr pre out center (το κεντρικό συνδεμένο σε ένα απο τα κανάλια του τρικάναλου / επίσης τα υπόλοιπα 2 ελέυθερα καναλια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα πίσω ηχεία αντίστοιχα)

Ο έλεγχος της έντασης θα γίνεται απο τον marantz. Γίνεται.

Αν δεν έχεις ήδη τον 3-καναλο πάντως, έχε υπόψιν σου ότι ίσως σου έρθει οικονομικότερα αν πάρεις πιο ευαίσθητο και εύκολο κεντρικό που θα καλυφθεί απο τον Μarantz.

Όπως λέει και ο more peers μια χαρά μπορείς. Απλά δεν ξέρω το συγκεκριμένο ενισχυτή για να σου πω με βεβαιότητα αν θα έχεις όντως ουσιαστική βελτίωση που να δικαιολογεί το κόστος του. Το κεντρικό ποιό θα είναι?

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Έχω ήδη τον τρικάναλο (micromega) και είναι κρίμα να τον "σκοτώσω".
Είναι σαφώς ποιοτικότερος από τον Marantz απλά δεν έχει τις σύγχρονες συνδέσεις (hdmi, network κλπ) που απαιτούνται.

Για κεντρικό σκέφτομαι το audio physic high end 25+ (τώρα έχω ένα yara 2 center που είναι εμφανώς κατώτερο από τα υπόλοιπα εκτός των surround που είναι και αυτά yara).
Ο δικάναλος είναι ο symphonic line rg10 mk3 και στέλνει ήδη υψηλής ποιότητας σήμα στα audio physic virgo 2.

Είναι 4ωμες οι σειρές high end της AP, οπότε η καλύτερη τροφοδοσία του micromega θα οφελήσει (πόσο? θα δείξει...)
Μια χαρά το σκέφτεσαι, λοιπόν.

Περιμένουμε και φωτό - πλήρη παρουσίαση κάποια στιγμή. Πολύ αξιόλογο σύστημα!

Σε ευχαριστώ!
Το φοβάμαι κι εγώ ότι μπορεί να θέλει το κεντρικό ηχείο καλύτερο ενισχυτή από τον micromega.