Συνδεση κεραιας tv

dettt

New member
1 March 2008
25
Γεια σας.Μορω να συνδεσω 2 βυσματα κεραιας στη μια υποδοχη rf της tv συνδεοντας τα δυο βυσματα σε splitter αλλα αναποδα;Το ενα καλωδιο ειναι της ψηφιακης κεραιας και το αλλο της εξοδου του tv2 του nova pvr.Ευχαριστω.

Γεια σας.Μορω να συνδεσω 2 βυσματα κεραιας στη μια υποδοχη rf της tv συνδεοντας τα δυο βυσματα σε splitter αλλα αναποδα;Το ενα καλωδιο ειναι της ψηφιακης κεραιας και το αλλο της εξοδου του tv2 του nova pvr.Ευχαριστω.

Μάλλον το ανάποδο πρέπει να χρησιμοποιήσεις.
Όχι splitter, αλλά combiner.

Ναι.Αλλα το compiner δεχεται δυο σηματα tv η μονο tv-sat σηματα;Γιατι το ενα καλωδιο ειναι οπως ειπα της ψηφιακης κεραιας και το αλλο του rf modulator του pvr.

Τι θες να κάνεις ακριβώς?
Θέλεις να συνδέσεις τηλεόραση... την RF έξοδο του PVR... και τι άλλο?
Το καλώδιο ψηφιακής κεραίας που λες, τι είναι και από που βγαίνει?

Re: Απάντηση: Συνδεση κεραιας tv

Τι θες να κάνεις ακριβώς?
Θέλεις να συνδέσεις τηλεόραση... την RF έξοδο του PVR... και τι άλλο?
Το καλώδιο ψηφιακής κεραίας που λες, τι είναι και από που βγαίνει?

Μάλλον θέλει (απ' ότι κατάλαβα)

Antenna
\
Combiner--->RF-IN (TV)
/
PVR out

Υπάρχει και combiner για 2 x RF > 1 x RF

Last edited:
Συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος.Για να μην αλλαζω βυσματα πισω απο την tv
θελω με ενα καλωδιο που θα συνδεσω στηv tv να περναει 1ο το σημα rf του
pvr και 2ο το σημα της επιγειας κεραιας.Αν συνδεσω την κεραια στο pvr για να τα εχω ολα στο ενα καλωδιο,τοτε ο ενισχυτης μου κανει παρεμβολες στο καναλι του pvr οποια συχνοτητα και να διαλεξω.Αν χαμηλωσω την ενισχυση ελλατωνεται και το σημα στα ψηφιακα καναλια.

Συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος.Για να μην αλλαζω βυσματα πισω απο την tv
θελω με ενα καλωδιο που θα συνδεσω στηv tv να περναει 1ο το σημα rf του
pvr και 2ο το σημα της επιγειας κεραιας.Αν συνδεσω την κεραια στο pvr για να τα εχω ολα στο ενα καλωδιο,τοτε ο ενισχυτης μου κανει παρεμβολες στο καναλι του pvr οποια συχνοτητα και να διαλεξω.Αν χαμηλωσω την ενισχυση ελλατωνεται και το σημα στα ψηφιακα καναλια.

Λογικό μου ακούγεται.
Παλιότερα με τέτοια σύνδεση, είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τα VHS video (συνήθως με RF out στο UHF36, όταν στο 36 υπήρχε εκπομπή καναλιού TV).
Γιατί δεν συνδέεις την κεραία απ' ευθείας στη TV και τον PVR με scart στη TV?

Μάλλον θέλει (απ' ότι κατάλαβα)

Antenna
\
Combiner--->RF-IN (TV)
/
PVR out

Υπάρχει και combiner για 2 x RF > 1 x RF
Σωστα αυτο θελω.Με splitter αναποδα γινεται;

Λογικό μου ακούγεται.
Παλιότερα με τέτοια σύνδεση, είχαμε το ίδιο πρόβλημα με τα VHS video (συνήθως με RF out στο UHF36, όταν στο 36 υπήρχε εκπομπή καναλιού TV).
Γιατί δεν συνδέεις την κεραία απ' ευθείας στη TV και τον PVR με scart στη TV?
Γιατι η εξοδος rf του pvr ειναι για το tv 2 .Δεν γινεται να συνδεσω την τηλεοραση με scart.

Οπότε εσύ θέλεις αυτό, έτσι?

ΚΕΡΑΙΑ === SPLITTER === OUT A === ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΕΡΑΙΑ === SPLITTER === OUT B === NOVA PVR

Ή θέλεις να παίρνεις ΚΑΙ την έξοδο του PVR?

Οπότε εσύ θέλεις αυτό, έτσι?

ΚΕΡΑΙΑ === SPLITTER === OUT A === ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΕΡΑΙΑ === SPLITTER === OUT B === NOVA PVR

Ή θέλεις να παίρνεις ΚΑΙ την έξοδο του PVR?
Και την εξοδο του pvr

ΟΚ, χρειάζεσαι ένα SPLITTER και ένα COMBINER. Θεωρητικά γίνεται.
Αυτό που ίσως μπερδέψει τα πράγματα και ίσως δεις κάποιο χιόνι στην TV, είναι η έξοδο του PVR. :a0210:

ρε παιδια καποιο παρομοιο προβλημα εχω κι εχω.προσεξτε!!!μπορω να στειλω το σημα του nova απο το μπριζακι του τοιχου στον ενισχυτη της πολυκατοικιας και μετα να το ξαναπαρω απο το ιδιο μπριζακι και να το βαλω στην tv???για να σας διευκρινισω γιατι....κατ'αρχην το μπριζακι ειναι της legrand κι εχει εξοδο tv και sat.σκοπος για ολα αυτα ειναι ,με το ιδιο καλωδιο να στειλω το σημα του nova απο τον αποκωδικοποιητη μου στον ενισχυτη της πολυκατοικιας αλλα και να γυρναει πισω το σημα απο τον ενισχυτη στη Tv μου για να πιανω και τα ψηφιακα καναλια.δεν ξερω αν γινωμαι αντιλυπτος...