Σύνδεση laptop με ηχεία home cinema

thagkol

New member
8 April 2010
85
Καλησπέρα.

Έχω ένα σχετικά καινούριο laptop, το οποίο δεν έχει όμως ψηφιακή έξοδο ήχου, παρά μόνο μία έξοδο HDMI.
Επίσης έχω το Samsung BD-HT1255.

Υποτίθεται ότι το εν λόγω home cinema (είναι συνδεδεμένο με hdmi με την τηλεόρασή μου) διαβάζει από usb οποιαδήποτε ταινία του βάλεις. Σε συγκεκριμένες ταινίες όμως, χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο, δεν παίζει καθόλου ήχο (ενώ εικόνα δείχνει κανονικά). Υποθέτω ότι θα έχει να κάνει με την κωδικοποίηση του ήχου, οπότε τις συγκεκριμένες ταινίες τις παίζω από το laptop (όπου και παίζουν κανονικά), το οποίο συνδέω απευθείας με την τηλεόραση με hdmi (οπότε ακούω από τα ηχεία της τηλεόρασης).

Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να μπορώ να παίζω την ταινία από το laptop, να βλέπω εικόνα από την τηλεόραση και να ακούω ήχο από το home cinema. Για να το κάνω αυτό, υποθέτω ότι χρειάζομαι έναν τρόπο να συνδέσω το laptop με την optical audio είσοδο του home cinema, σωστά; Μήπως μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα τρόπο; Μία όσο γίνεται φτηνή εξωτερική κάρτα ήχου πχ, που να έχει optical audio out; Δε με ενδιαφέρει η κάρτα να έχει καμία άλλη δυνατότητα, γιατί ο ήχος επεξεργάζεται κανονικά από το laptop, απλά θέλω έναν τρόπο να "προσθέσω" στο laptop μου έξοδο optical audio (εφόσον βέβαια ο παραπάνω συλλογισμός μου περί συνδεσιμότητας θα έχει λογική και αποτέλεσμα).

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Μία ιδέα που μου ήρθε τώρα: Θα δουλέψει αν εναλλακτικά συνδέσω την τηλεόραση με το home cinema με optical audio; Δηλαδή laptop hdmi --> τηλεόραση --> optical audio στο home cinema. Θα ακούω εννοώ έτσι το σωστό DTS ήχο και θα δουλεύει γενικότερα ο συνδυασμός; Η τηλεόραση που έχω είναι η Panasonic P42S20.

Last edited:
Μία ιδέα που μου ήρθε τώρα: Θα δουλέψει αν εναλλακτικά συνδέσω την τηλεόραση με το home cinema με optical audio; Δηλαδή laptop hdmi --> τηλεόραση --> optical audio στο home cinema. Θα ακούω εννοώ έτσι το σωστό DTS ήχο και θα δουλεύει γενικότερα ο συνδυασμός; Η τηλεόραση που έχω είναι η Panasonic P42S20.

Η τηλεόραση δεν δίνει ήχο στην οπτική της έξοδο όταν παίρνει σήμα απ' την HDMI. H digital out είναι μόνο για τα ψηφιακά κανάλια.