Σύνδεση LG 32LE4500 με PC ??

drift_nikos

New member
2 March 2011
4
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Σήμερα αγόρασα την καινούργια μου τηλεόραση LG 32LE4500, μόλις την εγκατέστησα, πήγα να την συνδέσω με τον υπολογιστή με ένα καλώδιο HDMI.

Οταν όμως επιλέγω απο την τηλεόραση να δώ την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέσω το HDMI καναλιού μου λέει πώς δεν έχει σήμα.

Δοκίμασα αρκετά πράγματα, κατέβασα νέα Drivers, προσπάθησα να εντοπίσω την τηλεόραση μέσω του προγράματος της κάρτα γραφικώ μου ( έχω την NVIDIA GeForce GT 230) αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να εντοπιστή.

Προσπάθησα επίσης και απο τον πίνακα ελέγχου μήπως χρείαζεται και απο εκεί κάποια ρύθμιση αλλά και πάλι τιποτα δυστυχώς.

Δεν έχω πείρα πάνω σε αυτο το θέμα και δεν μπορώ να βρω κάποια λύση, εχω απελπιστεί θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας και τισ συμβουλές σας.

Και πάλι καλώς σας βρήκα!!!!!! -bye-

Υ.Γ. Εάν έχω ποστάρει σε λάθος σημείο δικαιολογούμαι , νέος εδω!! :P

1. Δοκίμασες με άλλο καλώδιο?
2. Πόσα μέτρα είναι το καλώδιο? Λειτουργεί κανονικά με άλλες συσκευές?
3. Δουλεύεις σε κλώνο από την κάρτα ή σε μονή οθόνη?
4. Δοκίμασες σε άλλη θύρα hdmi?
5. Δοκίμασες διάφορες αναλύσεις?

Καλώς ήλθες στο φόρουμ!

1. 'Οχι δεν έχω δοκιμάσει με άλλο καλώδιο.
2.Το καλώδιο είναι 3 μέτρα. Δεν το δοκίμασα σε άλλες συσκευές, δεν έχω άλλες. (Θα το κοιτάξω με ενα φορητό υπολογιστή με HDMI θύρα και άλλο καλώδιο να συνδέσω τον φορητό.
3.Τι εννοείς αν δουλεύω σε κλώνο?
4.Επάνω στην τηλεόραση δοκίμασα όλες τις θύρες, ο σταθερός υπολογιστής έχει μόνο μία θύρα HDMI. Πάντως όταν συνδέω το καλώδιο σε μία θύρα βλέπω απο το μενού της τηλεόρασης οτι κατευθείαν την αναγνωρίζει, αμέσω δηλαδη αν πάω απο την HDMI 2 στην 3 κατευθείαν ανάβει η ένδειξη της 3.
5.Δέν έχω δοκιμάσει άλλη ανάλυση, αν είναι να δοκιμάσω απο που εννοείς?

Απλά μου κάνει εντύπωση που μόλις συνδέω το καλώδιο πάνω σε μια απο τις θύρες της τηλεόρασης κατευθείαν το βλέπει, σε αντίθεση με τον υπολογιστή που δεν βλέπει να συνδέω το ακλώδιο επάνω , και να μου βγάζει μήνυμα με μιά ''φούσκα'' κάτω δεξια στο ρολόι, σε αντίθεση οταν συνδεω και αποσυνδέω αλλα καλώδια η συσκευές.

καταρχας πρεπει να ενεργοποιήσεις κ στην κάρτα γραφικών την 2η έξοδο εικόνας.
Από εκεί και πέρα βλέπω ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο για σύνδεση με υπολογιστή ισχύει η σύνδεση στο HDMI 1/DVI , και στο HDMI 4 , μόνο.

Που να πάω για να ενεργοποιήσω την 2η έξοδο εικόνας?

Γιατί προσπαθώ με τα Windows και με το λογισμικό της NVIDIA να εντοπίσω την τηλεόραση αλλά δεν την βρίσκουν......

Πώς να πάω να κάνω αυτο που λές?

Τελικά βρήκα τι έφταιγε, η HDMI θύρα που έχει ο υπολογιστής μου ειναι επάνω στην κάρτα γραφικών που είναι OnBoard με την MotherBoard , αλλά επειδή έχει έξτρα κάτρα γραφικών (την NVIDIA), ήταν απενεργοποιημένη η OnBoard κάρτα γραφικών με αποτελεσμα να μην δουλεύει και η HDMI θύρα.
Αυτο είναι ένα λάθος απο την Acer επιδεί το είχα αγορασει έτσι τον σταθερό, ακομα και στην εξυπηρετηση πελατων που πήρα να μου δώσουν λύση...τελικά τους την έδωσα εγω ρωτωντας τους αν ειναι η HDMI θύρα OnBoard και εντελει έλυσα μόνος μου το πρόβλημα, πήγα και πήρα ένα αντάπτορα HDMI/ DVI αρσενικό και με τις ρυθμίσεις όλα πήγαν καλά και σύνδεσα τον σταθερό με την τηλεόραση.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και το ενδιαφλερον σας, να 'στε καλα.