Σύνδεση με coaxial

alexbaz19

New member
19 December 2013
2
Παιδιά καλησπέρα,θα ήθελα την βοηθεια σας.
Εχω συνδεσει ενα Monitor PC με εναν αποκωδικοποιητη της crystal audio τον prime HD με θυρα HDMI!θελω να συνδεσω και τα ηχεια μου του υπολογιστη τα οποία ειναι απλά ηχεια με εξοδο jack 3.5!
O αποκωδικοποιητης δεν εχει αναλογικη εξοδο ηχου αλλα μονο εξοδο COAXIAL.
υπαρχει καποιος μετατροπεας η καποιο καλωδιο ωστε να μπορεσω να συνδεσω τον αποκωδικοποιητη με τα ηχεια;;;

Χρειάζεσαι μετατροπέα απο scart σε mini-jack. To πιο εύκολο είναι να πάρεις μετατροπέα scart<>3xRCA και ένα καλώδιο 2xRCA<>mini-jack. Συνδέεις τα RCA στις εξόδους ήχου του μετατροπέα και είσαι έτοιμος.

Πρόσεξε μόνο την "κατεύθυνση" του μετατροπέα. Πρέπει να δίνει σήμα στις RCA και όχι να δέχεται.

CTV1580.jpg

audio-phono-to-stereo-mini-jack-58-p.jpg

SKU015039.a11.jpg

Το ένα καλώδιο είναι για οθόνη, το άλλο για εξωτερικά ηχεία.

παιδια ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!
κωστα η ''κατευθυνση'' ειναι το το intput-output να φανταστω?
επισης αντωνη απο τις φωτο π μ εστειλες για να συνδεσω με τα ηχεια μου θα πρεπει να παρω την εικονα 1 και την εικονα 2??καλα τα λέω?
εχετε να προτεινετε κανα site να τα παρω?

Ναι, το in-out εννοούσα.

Απο τις φωτογραφίες του Αντώνη, χρειάζεσαι το πρώτο και το τρίτο. Το καλώδιο όμως πρέπει να έχει αρσενικό βύσμα mini-jack, όχι θηλυκό όπως της φωτογραφίας.

Μπορείς να τα βρεις εύκολα σε καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη. Γύρω στα 5 θα σου κοστίσουν.

Την εικόνα 1 θα πάρεις σίγουρα, και θα κοιτάξεις τα ηχεία σου για σιγουριά να δεις τι βύσμα έχουν. Συνήθως είναι αρσενικό jack που συνδέεται στο θηλυκό του υπολογιστή. Αν έτσι είναι παίρνεις και το 3.