Συνδεση με οπτικο καλωδιο

SchumiGr

Established Member
29 July 2010
211
Ημουν ετοιμος να παρω ενα οπτικο καλωδιο για να συνδεσω την καρτα ηχου με τον ενισχυτη μηκους ~3μ, αλλα διαβασα ενα αρθρο για τις οπτικες ινες οτι εχουν προβληματα οταν το καλωδιο δεν ειναι ευθυγραμμισμενο.Η αληθεια ειναι οτι συνδεσα τον υπολογιστη με τον ενισχυτη με ενα μικροτερο καλωδιο για να δω εαν δουλευει και απογοητευτηκα με τον ηχο που ακουσα.Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο? Nα προτιμησω συνδεση RCA?

Αν η οτπικη ινα κάνει τσακίσεις ή απότομες καμπές τότε ναι έχει πρόβλημα στο μεταδιδόμενο σήμα. Εγώ χρησιμοποιώ οπτική για να συνδέσω την τηλεόραση με τον ενισχυτή η οποία κάνει ελαφρά καμπύλη και δεν έχω πρόβλημα.

Τσακισεις δεν θα κανει αλλα καμπες ή καμπυλες ναι.Αλλιως δεν γινεται να συνδεθει..
Η οπτικη ινα ως ψηφιακο μεσο ή περναει σημα ή οχι.Σωστα?
Δεν γινεται δηλαδη να χασει το μισο λογω καμπυλων και να φτασει στην πηγη λειψο.Η μηπως οχι?

Γενικά, όσον αφορά την ψηφιακή σύνδεση ισχύουν τα εξής:
1) Σε μουσικό πρόγραμμα οι ΑV Receivers υστερούν
2) Η χρήση καλωδίου optical δεν ενδείκνυται αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη (χοντρικά) από 2 μέτρα...
3) Το optical καλώδιο δεν πρέπει να τσακίζει, αλλά εφόσον έχεις ήχο δεν τσακίζει... Άλλο πρόβλημα υπάρχει (είτε η μεγάλη απόσταση, είτε η απόδοση του ενισχυτή σου σε μουσικό πρόγραμμα...)

Όσον αφορά την αναλογική σύνδεση του pc με ενισχυτή θα έχεις ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα... Η μετατροπή ψηφιακού σήματος σε αναλογικό που κάνουν τα laptops είναι (επιεικώς) κακή...

Έχεις τρεις λύσεις...

Α) Οικονομική:
Δοκιμάζεις μετατροπέα optical to coaxial σαν αυτόν και από εκεί με coaxial καλώδιο στην αντίστοιχη coaxial in του ενισχυτή σου.

Β) Μέτριου κόστους:
Παίρνεις ένα hiface το κουμπώνεις στην usb του laptop και παίρνεις ψηφιακή coaxial έξοδο και πολύ καλό σήμα... μετά πάλι καλώδιο coaxial στον ενισχυτή σου!

Γ) Ακριβή:
Δοκιμάζεις τον ενισχυτή σου με μια καλή πηγή και αν εξακολουθεί να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα... αγοράζεις νέο ενισχυτή (δικάναλο) και DAC... :ADFADF1:

:ernaehrung004:

Μου εκανε εντυπωση παντως ποσο δυνατα και καθαρα επαιζε σε φιλο ενας yamaha 495 (νομιζω) δικαναλος με roister emphasis 25.Ο οποιος επαιζε μουσικη απο λαπτοπ με συνδεση RCA.Kανοντας το ιδιο στο δικο μου (RCA) ο ηχος ακουγοταν πολυ βαθια, αλλαζοντας δε το καλωδιο σε οπτικο βελτιωθηκε λιγο η κατασταση αλλα παλι το ραδιοφωνο του ενισχυτη επαιζε καλυτερα.Τα mp3 που επαιξα ηταν 320 kbps αλλα θα δοκιμασω και με wav.Θα κανω την νουμερο 1 λυση σου και θα δω.

Αυτό που βρήκες κάνει μετατροπή από usb σε coaxial...

Απο θέμα ρυθμίσεων είσαι σίγουρα εντάξει?
Με ποιο player γίνεται η αναπαραγωγή από το λαπτοπ?
Eπίσης σε τι ρύθμιση έχεις τον AV σου? stereo ή κάποιο DSP?

H διαφορα με το hiface που ποσταρες ποια ειναι?

Στο θεμα ρυθμισεων ακουω με Dolby VS γιατι εχει καλυτερο μπασο.
EQ ειναι flat.Αυτα..
Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?

Αυτό που πόσταρες υποστηρίζει 16bit/48KHz... το Ηiface 24/192...

Πολύ αμφιβάλω όμως ότι θα κάνει τη διαφορά, αν το σύστημά σου δεν μπορεί να την αναδείξει...

Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσεις να πάρεις όσα μπορεί να σου δώσει το hiface λόγω ενισχυτή (πιθανώς και ηχεία) αλλά και τα δείγματα που αναπαράγεις...

Ο συνδυασμός pc-καλός player/ρυθμίσεις-hiface-DAC είναι από τις καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις για δικάναλες ακροάσεις...

νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος... Αν θες ρίξε μια ματιά στο νήμα του hiFace

-bye-

ps. Όταν ακούς δικάναλη μουσική, βάλε τον ενισχυτή σου σε επιλογή "stereo" η "pure direct"...
Aν θες λίγο μπάσο παραπάνω δοκίμασε από το tone control καλύτερα...
Βέβαια περί ορέξεως... κάνε αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο φίλε μου!

Σ ευχαριστω για τις συμβουλες σου.
Για το αν τα ηχεια μου και ο ενισχυτης μπορουν να αναδειξουν την επιπλεον διαφορα του hiface απο τον μετατροπεα, δεν ξερω.
Εχω τον Marantz 5004 και τα Acoustic Energy Aelite 2....
Για DAC κλπ, δεν ενδιαφερομαι λογω χρηματων.Οταν λες καλο player τι εννοεις? Winamp ? Yπαρχει περιπτωση ο player να κανει διαφορα στον ηχο?

Ημουν ετοιμος να παρω ενα οπτικο καλωδιο για να συνδεσω την καρτα ηχου με τον ενισχυτη μηκους ~3μ, αλλα διαβασα ενα αρθρο για τις οπτικες ινες οτι εχουν προβληματα οταν το καλωδιο δεν ειναι ευθυγραμμισμενο.Η αληθεια ειναι οτι συνδεσα τον υπολογιστη με τον ενισχυτη με ενα μικροτερο καλωδιο για να δω εαν δουλευει και απογοητευτηκα με τον ηχο που ακουσα.Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο? Nα προτιμησω συνδεση RCA?

H διαφορα με το hiface που ποσταρες ποια ειναι?

Στο θεμα ρυθμισεων ακουω με Dolby VS γιατι εχει καλυτερο μπασο.
EQ ειναι flat.Αυτα..
Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?

Προσφατα αγορασα ενα παμφθηνο οπτικο καλωδιο (ινα) απο Κινα.
Λιγο πιο λεπτο απο ενα αλλο που ειχα παρει απο δω.
Αλλά την ιδια δουλεια κανουν.
Και φυσικα κανει στροφες το καλωδιο μου. Δεν θα μπορουσε αλλωστε να γινει αλλιως. Το φως περναει μεσα απο την ινα, στο κεντρο, και προχωραει οπως προχωραει και η ινα...

Συνδεσε το σε αλλη θυρα, πλην του DVD.
Στην θυρα CD ας πουμε.
Εχεις καλυτερες πιθανοτητες για σωστο ηχο. Μιας και ισως ο μετατροπεας που εχει ο ενισχυτης σου για την εισοδο CD να εχει καλυτερες ρυθμισεις (ή/και μετατροπεα) για δικαναλο ηχο σε σχεση με την οπτικη εισοδο DVD.
Βεβαια για να εχεις 5.1 σε ταινιες πρεπει να μπει στην θυρα DVD/bluray (το πιθανοτερο). Οποτε αν η μητρικη σου βγαζει και ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο τοτε μπορεις να εχεις και ενα ομοαξονικο καλωδιο συνδεμενο.
Εγω ετσι το εχω, και δεν χρειαζεται να αλλαζω μεταξυ οπτικης και ομοαξονικης εξοδου απο τον Η/Υ. Παιζουν και οι δυο ταυτοχρονα. Απλα αλλαζω πηγη (εισοδο) απο τον ενισχυτη.

Και φυσικα μην χρησιμοποιεις DSP.
Pure direct, stereo, effect off ή οπως το λεει ο ενισχυτης σου.

Φυσικα και παιζει ρολο και ο player.
Δοκιμασε wmp, που ειναι κατι στανταρ, ωστε να ξερεις που εισαι.
Μετα αν δεν σου αρεσει κατι παιξε με το equalizer.
Φυσικα στην καρτα ηχου του υπολογιστη θα εχεις απενεργοποιησει ολα τα φιλτρα/DSP (που ισχυουν ακομα και για την οπτικη εξοδο).

ΥΓ. Μην πεταξεις τα χρηματα σου σε καρτες ηχου, dac, κτλ.
Απλα κοιταξε τι κανεις λαθος. Οπως για αρχη αυτο με τα DSP.

Last edited:
κατα πασα πιθανοτητα θελει ρυθμιση το πλειερ και γενικοτερα το πι σι,το βολιουμ(στο πλειερ) πρεπει να ειναι στο 100% και να ειναι απενεργοποιημενες τυχον ψηφιακες επεργασιες.