Ημουν ετοιμος να παρω ενα οπτικο καλωδιο για να συνδεσω την καρτα ηχου με τον ενισχυτη μηκους ~3μ, αλλα διαβασα ενα αρθρο για τις οπτικες ινες οτι εχουν προβληματα οταν το καλωδιο δεν ειναι ευθυγραμμισμενο.Η αληθεια ειναι οτι συνδεσα τον υπολογιστη με τον ενισχυτη με ενα μικροτερο καλωδιο για να δω εαν δουλευει και απογοητευτηκα με τον ηχο που ακουσα.Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο? Nα προτιμησω συνδεση RCA?
H διαφορα με το hiface που ποσταρες ποια ειναι?
Στο θεμα ρυθμισεων ακουω με Dolby VS γιατι εχει καλυτερο μπασο.
EQ ειναι flat.Αυτα..
Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?
Προσφατα αγορασα ενα παμφθηνο οπτικο καλωδιο (ινα) απο Κινα.
Λιγο πιο λεπτο απο ενα αλλο που ειχα παρει απο δω.
Αλλά την ιδια δουλεια κανουν.
Και φυσικα κανει στροφες το καλωδιο μου. Δεν θα μπορουσε αλλωστε να γινει αλλιως. Το φως περναει μεσα απο την ινα, στο κεντρο, και προχωραει οπως προχωραει και η ινα...
Συνδεσε το σε αλλη θυρα, πλην του DVD.
Στην θυρα CD ας πουμε.
Εχεις καλυτερες πιθανοτητες για σωστο ηχο. Μιας και ισως ο μετατροπεας που εχει ο ενισχυτης σου για την εισοδο CD να εχει καλυτερες ρυθμισεις (ή/και μετατροπεα) για δικαναλο ηχο σε σχεση με την οπτικη εισοδο DVD.
Βεβαια για να εχεις 5.1 σε ταινιες πρεπει να μπει στην θυρα DVD/bluray (το πιθανοτερο). Οποτε αν η μητρικη σου βγαζει και ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο τοτε μπορεις να εχεις και ενα ομοαξονικο καλωδιο συνδεμενο.
Εγω ετσι το εχω, και δεν χρειαζεται να αλλαζω μεταξυ οπτικης και ομοαξονικης εξοδου απο τον Η/Υ. Παιζουν και οι δυο ταυτοχρονα. Απλα αλλαζω πηγη (εισοδο) απο τον ενισχυτη.
Και φυσικα μην χρησιμοποιεις DSP.
Pure direct, stereo, effect off ή οπως το λεει ο ενισχυτης σου.
Φυσικα και παιζει ρολο και ο player.
Δοκιμασε wmp, που ειναι κατι στανταρ, ωστε να ξερεις που εισαι.
Μετα αν δεν σου αρεσει κατι παιξε με το equalizer.
Φυσικα στην καρτα ηχου του υπολογιστη θα εχεις απενεργοποιησει ολα τα φιλτρα/DSP (που ισχυουν ακομα και για την οπτικη εξοδο).
ΥΓ. Μην πεταξεις τα χρηματα σου σε καρτες ηχου, dac, κτλ.
Απλα κοιταξε τι κανεις λαθος. Οπως για αρχη αυτο με τα DSP.