Σύνδεση media player με ενισχυτή.Υπάρχει τρόπος ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Έχω το media player iplay HD3 (από ΟΤΕ).Οι γνώσεις μου γι αυτή την κατηγορία συσκευών είναι ελάχιστες προς το παρόν.Δυστυχώς το player δεν έχει coaxial είσοδο προκειμένου να το συνδέσω με τον ενισχυστή του home cinema.Έχεις όμως AV.Είναι εφικτό να συνδέσω τον ενισχυτή με το player με AV ? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γίνει αυτό ?

ΥΓ: Ακόμα και HDMI να είχε ο ενισχυτής και πάλι δεν βλέπω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό καθώς πρoηγείται στην σύνδεσμολογία η TV:chinscratch:

Με HDMI συνδέεται σίγουρα απο το HDMI του Player στο HDMI IN του ενισχυτή και HDMI OUT απο ενισχυτή σε HDMI στην TV

Το AV τι είναι ? Δεν εχω δεί πως είναι το player

Αυτά είναι τα χαραχτηριστικά του media player.

mediaplayer.gif

Ενισχυτής είναι ο Sony STR-KS600PW.Αν συνδέσω το καλώδιο ήχου του media player με το videon in του ενισχυτή θα έχω αποτέλεσμα ?

μην μπερδεύεις το audio με το video. τα πράγματα είναι απλά αν ο ενισχυτής έχει είσοδο hdmi το βάζεις εκεί αν όχι απο τον συγκεκριμένο player δεν μπορείς να πάρεις 5,1 μόνο στερεο και θα το βάλεις στο aux in αν έχει ο ενισχυτής (δεν μπόρεσα να βρω το manual του)

Προφανώς ο ενισχυτής σου δεν έχει HDMI in και out και το μηχανάκι δεν έχει optical ή coaxial για ψηφιακή σύνδεση στον ενισχυτή σου για χρήση των DAC του...

attachment.php

Οπότε δες και αυτή τη λύση...

Τοποθέτησε το καλώδιο AV (ελπίζω τουλάχιστον αυτό να παρέχεται με τη συσκευή...) ως εξής: το μονό στο ΑV out του player και το κόκκινο/άσπρο σε μια Audio in του ενισχυτή σου (πχ DVD in)... Το κίτρινο άστο να κρέμεται...

Kάνε την επιλογή DVD στον ενισχυτή σου και λογικά θα έχεις ήχο, όχι καλό αλλά καλύτερο από της τηλεόρασης σίγουρα...

Attachments

• connect.jpg
    connect.jpg
    63.9 KB · Views: 122
Αν δεν κάνω λάθος, το player διαθέτει οπτική έξοδο. Με δεδομένο ότι ο ενισχυτής θα είναι παράλογο να μην διαθέτει μια ανάλογη είσοδο, νομίζω ότι μ' ένα οπτικό καλώδιο ο φίλος Βασίλης θα κάνει τη δουλειά του.

Αν δεν κάνω λάθος, το player διαθέτει οπτική έξοδο. Με δεδομένο ότι ο ενισχυτής θα είναι παράλογο να μην διαθέτει μια ανάλογη είσοδο, νομίζω ότι μ' ένα οπτικό καλώδιο ο φίλος Βασίλης θα κάνει τη δουλειά του.

Δεν διαθέτει οπτική έξοδο το μηχανάκι, οπότε, άκυρο το παραπάνω ποστ.

Αποτι φαινεται η συσκευη δεν εχει ψηφιακες εξοδους παραμονο την hdmi. Επειδη ο ενισχυτης δεν εχει hdmi τοτε υποθετω υπαρχουν 3 λυσεις:
1. Θεωρητικη λυση ειναι να συνδεσεις την TV με το hdmi και εαν η TV εχει ψηφιακη εξοδο να συνδεσεις τον ενισχυτη. Απομονωνεις τον ηχο της TV και εχεις ηχο στον ενισχυτη. Βασικα αυτη λυση εξαρταται απο την TV.
2. Κατι που προαναφερθηκε δηλαδη συνδεεις την συσκευη με στερεοφωνικο RCA τον ενισχυτη και μετα με επιλογη DPLII εχεις καποιο ψευδο5.1.
3. Δεν ξερω εαν υπαρχει καποια μουφα hdmi->optical
Τα χαρακτηριστικα της συσκευης εδω:
http://content.miccastore.com/micca-slim-hd

Φίλε μου έχω παρόμοιο πρόβλημα, δεν έχει hdmi ο ενισχυτής μου.. Μπορείς να κάνεις μόνο αυτό μου υπόθηκε παραπάνω, hdmi -> TV και από κει με την ψηφιακή έξοδο ήχου της TV στον ενισχυτή. Δυστυχώς, εμένα έτσι περνάει μόνο dd και όχι dts.. Αν βρεις κάποια άλλη λύση, ενημέρωσε με :)