Σύνδεση Nova Pvr με TV, ενισχυτή

vagdouk

New member
7 May 2008
51
Καλησπέρα σας,

έχω μία μικρή ερώτηση για τον τρόπο συνδεσμολογίας του αποκωδικοποιητή.

1. σκέψη είναι να συνδέσω με scart τον αποκωδικοποιητή με την tv και με οπτική με τον ενισχυτή.
2. απλά συνδέω με scart με την τηλεώραση και τον ήχο τον παίρνω στον ενισχυτή μέσω του rca (left και right έξοδος tv) που είναι ήδη συνδεδεμένη. Τον ενισχυτή τον έχω συνδέσει να κάνει 5.1 αναπαραγωγή τον input από tv.

Θα κερδίσω τίποτε σε ποιότητα αν συνδέσω με οπτική τον αποκωδικοποιητή στον ενισχυτή;

Τέλος, γνωρίζει κανείς αν το scart το έχει μέσα ο αποκωδικοποιητής ή να πάω να το πάρω? Αύριο θα παραλάβω τον εξοπλισμό.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σας,

έχω μία μικρή ερώτηση για τον τρόπο συνδεσμολογίας του αποκωδικοποιητή.

1. σκέψη είναι να συνδέσω με scart τον αποκωδικοποιητή με την tv και με οπτική με τον ενισχυτή.
2. απλά συνδέω με scart με την τηλεώραση και τον ήχο τον παίρνω στον ενισχυτή μέσω του rca (left και right έξοδος tv) που είναι ήδη συνδεδεμένη. Τον ενισχυτή τον έχω συνδέσει να κάνει 5.1 αναπαραγωγή τον input από tv.

Θα κερδίσω τίποτε σε ποιότητα αν συνδέσω με οπτική τον αποκωδικοποιητή στον ενισχυτή;

Μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε έξοδο στην TV σου αρκεί αυτή να έχει τις ανάλογες εισόδους.

Όσο αφορά τον ήχο να συνδέσεις με οπτική ίνα τον ενισχυτή σου εφόσων υποστηρίζει είσοδο τέτοια διότι μπορείς να περάσεις Dolby Digital, DTS, EX, κτλ αφού μέσω scart ή RCA μπορείς να έχεις μόνο κωδικοποίηση Dolby Prologic και PrologicII, δηλαδή κοινό πίσω surround και όχι διαχωρισμένο σε left & right.

Τέλος, γνωρίζει κανείς αν το scart το έχει μέσα ο αποκωδικοποιητής ή να πάω να το πάρω? Αύριο θα παραλάβω τον εξοπλισμό.

Ευχαριστώ.

To scart περιέχεται στην συσκευασία.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.. οπότε πάω αύριο και παίρνω οπτική και είμαι κομπλέ.
η απορία μου ήταν αν είχε νόημα.. αν κερδίζω κάτι σε ποιότητα.. γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι από ποιότητα ήχου η nova είναι χάλια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.. οπότε πάω αύριο και παίρνω οπτική και είμαι κομπλέ.
η απορία μου ήταν αν είχε νόημα.. αν κερδίζω κάτι σε ποιότητα.. γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι από ποιότητα ήχου η nova είναι χάλια.

Για την ακρίβεια η οπτική ίνα δεν πρόκειται να σου δώσει τίποτε περισσότερο στην NOVA από ότι θα πάρεις με την RCA σύνδεση από ψηφιοποίηση του αναλογικού ήχου της NOVA διαμέσου της ίνας και ξανα-αναλογικοποίηση στον ενισχυτή σε 4.1 ή 5.1 κανάλια ανάλογα και με την κωδικοποίηση του σήματος που ομολογουμένως είναι χάλια για δορυφορική εκπομπή.
Πιθανώς θα κερδίσεις μόνο στα ελεύθερα που έχουν mpeg ήχο καλής ποιότητας ή καλύτερα Dolby Digital (Ελάχιστα κανάλια κυρίως γερμανικά).

@dektadiko
Δεν είναι ακριβές αυτό που αναφέρεις για το Dolby Prologic ΙΙ διότι διαφέρει σε σχέση με το I στο γεγονός του ψευδοδιαχωρισμού των πίσω καναλιών σε stereo (Στο Ι είναι απλό mono)!!! Dolby Pro Logic