Σύνδεση παλιάς crt Sony με αποκωδικοποιητή

nikossep

New member
27 October 2010
3
Χαιρετίζω όλο το forum.Πρώτο μου μύνημα, αν και διαβάζω πολύ καιρό.
Χρειάζομαι τη βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει.Τουλάχιστον αν δεν μπορέσει να συνδεθεί αυτή η αρχαιολογία με αποκωδικοποιητή να αντικατασταθεί επιτέλους. :)

Αυτή είναι η φωτογραφία που τράβηξα στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.

http://www.imagehosting.gr/out.php/i1469424_crt-sony.jpg

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει!

Attachments

• crt sony.jpg
    crt sony.jpg
    87.8 KB · Views: 11
Χαιρετίζω όλο το forum.Πρώτο μου μύνημα, αν και διαβάζω πολύ καιρό.
Χρειάζομαι τη βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει.Τουλάχιστον αν δεν μπορέσει να συνδεθεί αυτή η αρχαιολογία με αποκωδικοποιητή να αντικατασταθεί επιτέλους. :)

Αυτή είναι η φωτογραφία που τράβηξα στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.

http://www.imagehosting.gr/out.php/i1469424_crt-sony.jpg

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει!

Συνδέεται μόνο με composite συνδεσμολογία, από ότι φαίνεται στη φωτογραφία, και αυτή είναι η κατώτερη μορφή σύνδεσης. Βέβαια με τα κανάλια που εκπέμπουν ακόμα σε χαμηλή ανάλυση, δεν θα είναι και η μέρα με τη νύχτα με ανώτερης μορφής συνδεσμολογίας ( αν έπαιρνε η τηλεόρασή σου ). Μπορείς πάντως να την συνδέσεις, αρκεί να βεβαιώσεις οτι ο αποκωδικοποιητής που θα πάρεις υποστηρίζει και τη σύνδεση composite. Ρωτησέ το καλού κακού, αν και νομίζω πως όλοι την υποστηρίζουν.
Άποψή μου πάντως, χρειάζεσαι καλλύτερη τηλεόραση γενικώς, πιο καινούργια, και όχι τόσο για τα κανάλια.
icon12.gif

Σ' ευχαριστώ Leonid για την απάντησή σου!

Μήπως στις 2 κάτω εισόδους μπαίνουν βύσματα για τον ήχο και στην πάνω μπαίνει βύσμα BNC για το βίντεο;

Αν ναι που μπορω να το βρω;

Αναφέρομαι σ'αυτο το βύσμα

Attachments

• BNC_connector.jpg
    BNC_connector.jpg
    5.5 KB · Views: 4
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑΝΑΙ ΣΤΕΡΕΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΥΣΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟ ΣΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.

Σ' ευχαριστώ Leonid για την απάντησή σου!

Μήπως στις 2 κάτω εισόδους μπαίνουν βύσματα για τον ήχο και στην πάνω μπαίνει βύσμα BNC για το βίντεο;

Αν ναι που μπορω να το βρω;

Αναφέρομαι σ'αυτο το βύσμα

Ακριβώς! Περί σύνδεσης composite πρόκειται, που υλοποιείται σε βύσμα BNC. Ανταπτοράκι από RCA -> BNC, θα βρεις πανεύκολα σε οποιοδήποτε σοβαρό μαγαζί ηλεκτρονικού εξοπλισμού...

Δηλαδη μάλλον δε θα την ξεφορτοθώ!
Έτσι όπως το σκέφτομαι και να χαλάσει η tv θα μας μείνει ο αποκωδικοποιητής,πάντα χρήσιμος και για τις υπόλοιπες τηλεοράσεις.
Πάντως σε 4 μεγάλες αλυσίδες που ρώτησα δεν ξέρανε τι είναι ( σχεδόν όλα τα παιδιά ήταν φοιτητές σε τει ) και ένιωσα αμήχανα!
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την βοήθειά σας!