Σύνδεση pc και 2 κονσόλες με ενισχυτή και όλα σε TV με HDMI καλώδια.

Bill Galanis

New member
7 February 2012
3
Athens
Καλησπέρα παιδιά,με λένε Βασίλη και είμαι νέος στον χώρο τον ηχοσυστημάτων.
Σκέφτομαι να αγοράσω το Ηome Τheater Υamaha ΥΗΤ-196 και θέλω να μου πείτε αν γίνετε να κάνω την εξής συνδεσμολογία.Ο ενισχυτής αυτός έχει 3 Hdmi inputs και 1 output
Να συνδέσω την κάρτα γραφικών (MSI GTX 660) του desktop pc,το xbox 360 το ps3 και τον ενισχυτή με HDMI καλώδια στις input θήρες για πολυκάναλο ήχο,και επίσης στο output του ενισχυτή να συνδέσω μια Samsung 40" που έχω για να βλέπω ταινίες από το pc μου μέσω του καλωδίου hdmi ενισχυτή και τηλεόρασης.Μπορεί ο ενισχυτής να μεταφέρει την εικόνα του pc μου στην tv και τον ήχο κανονικά από τα 5.1 ηχεία;
Ευχαριστώ :)

Last edited by a moderator:
Ακριβώς έτσι ... θα βάλεις το pc και τις κονσόλες hdmi in και την tv στο hdmi out.
Στους yamaha για να ξεχωρίζουν τα hdmi οuts είναι ασημί.

Last edited:
Τέλεια!! Δηλαδή τον ενισχυτή θα τον βρίσκει ο υπολογιστής μου σαν μια δεύτερη οθόνη?
Δεν θα χρειαστεί να μεσολαβήσει η κάρτα ήχου μου?ο ήχος και η εικόνα θα αποκωδικοποιείτε από τον ενισχυτή μου στις ταινίες και στα παιχνίδια χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα λες??έχω απορία πως μπορεί ένας ενισχυτής να κάνει αποκωδικοποίηση ήχου και εικόνα μαζί :/
κατεβάζω κυρίως HD ταινίες με DTS και Dolby Digital ήχο.Το Dolby TrueHD και DTS-HD δεν με ενδιαφέρουν επειδή o ενισχυτής δεν τα υποστηρίζει,τα μεγέθη των ταινιών με τέτοια format έχουν τεράστιο μέγεθος και δεν νομίζω να καταλάβω την διαφορά λόγο της απειρίας μου.
πες μου σε παρακαλώ τι άποψη έχεις για αυτό το Home Theater και αν αξίζει τα λεφτά του.Ευχαριστώ και πάλι και σόρρυ για της νουμπάδικες ερώτησης μου!

Απάντηση: Re: Σύνδεση pc και 2 κονσόλες με ενισχυτή και όλα σε TV με HDMI καλώδια.

Τέλεια!! Δηλαδή τον ενισχυτή θα τον βρίσκει ο υπολογιστής μου σαν μια δεύτερη οθόνη?
Δεν θα χρειαστεί να μεσολαβήσει η κάρτα ήχου μου?ο ήχος και η εικόνα θα αποκωδικοποιείτε από τον ενισχυτή μου στις ταινίες και στα παιχνίδια χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα λες??έχω απορία πως μπορεί ένας ενισχυτής να κάνει αποκωδικοποίηση ήχου και εικόνα μαζί :/
κατεβάζω κυρίως HD ταινίες με DTS και Dolby Digital ήχο.Το Dolby TrueHD και DTS-HD δεν με ενδιαφέρουν επειδή o ενισχυτής δεν τα υποστηρίζει,τα μεγέθη των ταινιών με τέτοια format έχουν τεράστιο μέγεθος και δεν νομίζω να καταλάβω την διαφορά λόγο της απειρίας μου.

Όπως το έχεις σκεφτεί είναι.
Ήχος και εικόνα από το HDMI της κάρτας γραφικών στον ενισχυτή.

πες μου σε παρακαλώ τι άποψη έχεις για αυτό το Home Theater και αν αξίζει τα λεφτά του.Ευχαριστώ και πάλι και σόρρυ για της νουμπάδικες ερώτησης μου!

Aν παρατηρήσεις τα specs του YHT-196 πρέπει να είναι μια πιο lite έκδοση του yamaha 367 μαζί με τα ηχεία yamaha NS-P20.
Αν είναι η καλή η προσφορά φυσικά χτύπα το. Έτσι κι αλλιώς σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Ίσως να είναι καλύτερα βέβαια για τιμή μεταπώλησης , συνδέσεις και τις στάμπες DTS-HD, Dolby TrueHD να το σπάσεις και να πάρεις μόνος σου τα κομμάτια.
Τα ηχεία yamaha NS-P20 και κάποιον από τους yamaha 371 / 373 / 375. Aλλά είναι καθαρά θέμα τιμής, πόσο μπορείς να βρεις το YHT-196.

Last edited:
Ήθελα να πάρω την απάντηση από κάποιον ιδικό με κάλυψες σε όλα τα ερωτήματα μου και σε χιλιοευχαριστώ,θα το πάρω από ένα μαγαζάκι από Πειραιά στα 350 ευρώ καινούριο,
σε αυτήν την τιμούλα για το πρώτο μου ποληκάναλο σύστημα τόσο καλό πακετάκι value for money τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχω βρεί,
τώρα αν θα έχω καμιά άλλη απορία όταν το πάρω θα σας ρωτήσω,καλό βραδάκι :)