Σύνδεση PC με DAC

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Είχαμε στην έκθεση μια συζήτηση με το Μορφέα και μου είπε πως υπάρχουν αντάπτορες από USB σε AES/EBU. Επίσης, με το foobar που δίνει απευθείας σήμα σε USB (παρακάμπτοντας το σπαστικό kmixer) κι αυτόν τον αντάπτορα, μπορούμε να συνδέσουμε PC με DAC.

Σκέφτηκα, μια και το δικό μου DAC δεν έχει AES/EBU, να ψάξω κάτι αντίστοιχο που να δίνει σε coaxial και βρήκα αυτά:

http://www.cryo-parts.com/pclink.html
http://www.hagtech.com/hagusb.html

Πώς σας φαίνονται;

To Hagerman φαίνεται καλύτερο, αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει τα διπλάσια λεφτά. Είχα ενα παλιό USB-SPDIF interface(Opcode Sonicport) που χρησιμοποιεί τα ιδια chips με αυτο της cryo-parts, κι έπαιζε μια χαρα με DAC τον γνωστο Behry.

Η trends audio είναι ουσιαστικά εξωτερική κάρτα ήχου (με drivers και απ' όλα).

Αυτά λειτουργούν πρακτικά ως αντάπτορες, ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.

Κι αυτά κάρτες ήχου είναι ουσιαστικά. Τα chips που έχουν(τα UDA 1321 και PCM2704) ειναι interfaces, USB-to-PCM το πρώτο και USB DAC το δεύτερο. Στο δεύτερο έχουν πακετάρει και τον DAC μια και ειναι καινούριο. Το πρώτο στέλνει PCM στον CS-8404 κι εκείνος βγάζει αναλογικό και SPDIF. Δεν μπορώ να σου πώ για σίγουρα, αλλά όλο και κάποιο driver θα χρειάζονται μια και ειναι USB. Eκτός αν υπάρχει ήδη στα Windows. To Τrends χρησιμοποιεί το PCM2704, όπως και το Hagerman.

Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα να πάω στο Trends.
Αύριο που θα το δει κι ο Μανώλης, θα μας πει περισσότερα...

Στέργιο, το είχα ψάξει αρκετά. Καλύτερα να πας στο Trends.
Είναι πιο ευέλικτο από το Hag και - all things equal - έχει το πλεονέκτημα της εξωτερικής τροφοδοσίας... (Ρεύμα από τη USB = Νο Νο όταν μιλάμε για HiFi εφαρμογές). Διαφορετικά χτύπα ένα PCLink από το eBay (το είχα βρει τιμή χώμα με άλλο όνομα - θα δω να σου πω).

Λες η εξωτερική τροφοδοσία του Trends να μειώνει το jitter;

Κώστα, γνωρίζουμε αν το Trends υποστηρίζεται από το Linux;

Δε νομίζω να είναι θέμα βελτίωσης του jitter συγκεκριμένα αλλά, γενικότερα, σωστότερης τροφοδοσίας της συσκευής.

Για linux audio θα σε γελάσω αλλά είμαι σίγουρος πως με μία αναζήτηση στο head-fi θα βρεις κάτι. ;)

Απάντηση: Re: Σύνδεση PC με DAC

Καλά, θα βρω κάτι.

Όλο και κάποιος driver ανοιχτού κώδικα θα κυκλοφορεί...

Στέργιε δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά...
Από το site της Trends:
System Requirements:
All systems: 256MB RAM with 30MB hard disk space
Windows OS: Windows NT/2000/XP/Vista or later
Macintosh: Mac OS X 10.3 or later
Linux, PC LinuxOS 2007, Fedora core 7, Ubuntu 7.04 or other

Ήθελα να 'ξερα, εγώ πως και δεν το έχω χτυπήσει ακόμα αυτό;;;

Άμα βαριέσαι να σερφάρεις (βλ. δε βγαίνεις από το ebay) αυτά παθαίνεις.
Περιμένεις να σερφάρουν οι άλλοι...

Άρη, δεν το έχεις πάρει γιατί δεν έχει ενσωματωμένο ποτ. Πώς θα ρυθμίζεις την ένταση στα ακουστικά σου;
Εκτός κι αν θες να βάλεις εξωτερικό.

Άμα βαριέσαι να σερφάρεις (βλ. δε βγαίνεις από το ebay) αυτά παθαίνεις.
Περιμένεις να σερφάρουν οι άλλοι...

Άρη, δεν το έχεις πάρει γιατί δεν έχει ενσωματωμένο ποτ. Πώς θα ρυθμίζεις την ένταση στα ακουστικά σου;
Εκτός κι αν θες να βάλεις εξωτερικό.

Θα φτιαξει amp που θα εχει pot :music-smiley-005: ;)

Και έλεγα και εγώ γιατί δεν το χτύπησα όταν το πρωτοείδα...:BDGBDGB53::flipout:
Θα πάρω και εγώ ένα όταν αρχίσω τα περισσότερα πειραματάκια, γιατί έχω βάλει και στόχο να φτιάξω και ένα DAC κάποια στιγμή:violent-smiley-030:
Είπαμε όμως ένα ένα (δηλαδή τρία τρία:BDGBGDB55:)