Σύνδεση pc με ενισχυτή marantz 6004

chatsa

New member
22 April 2010
30
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά. Χτες έστησα το δικό μου htpc, αλλά δεν έχω ήχο! επειδή είμαι νέα στο χώρο κατανοήστε την ασχετοσύνη μου :-)

PC= intel core i3 530, psu 500w, ram 2gb, MB Asus P7P55, VGA PCI-X Asus 5450, HDD 640 GB, BD LG και Windows 7.

HXEIA = Focal Dome 5.1

A/V= marantz 6004

TV = LG LD750

Εχω συνδέσει το pc στην TV με καλώδιο HDMI. Δεν ξέρω όμως τί καλώδιο πρέπει να έχω για να συνδέσω pc με ενισχυτή. Μου έδωσαν ένα RCA το οποίο έχω βάλει τη μια του άκρη στην πράσινη θέση των ακουστικών του pc (έστι μου είπαν έτσι έκανα) και δεν ξέρω που πρέπει να μπουν τα άλλα δύο άκρα (κόκκινο-άσπρο) στον ενισχυτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θέση για PC. Χρειάζομαι βοήθεια!
Για να ακριβολογώ, έχω ήχο μόνο από το L ηχείο μου κι αυτό χάλια. (Πρέπει να το πάω στο -10 για να ακούσω)

Επίσης, μετά από όλες τις προσπάθειες, τα ηχεία κάνουν κάτι σαν παράσιτα (τσικ-τσικ), ακόμα και μετά το κλείσιμο του υπολογιστή. Φοβάμαι μην έκανα καμιά ζημιά! Φταίει που άλλαξα πολύπριζο; είναι το ρεύμα; Τα έκαψα;;; Τί μπορεί να συμβαίνει; Οποιοδήποτε σχόλιο καλοδεχούμενο! Έχω φρικάρει στην ιδέα μην έχω κάνει ζημιά στα ηχεία!

Το καλωδιο που σου εδωσαν ειναι απο τη μια μερια "καρφι" και απο την αλλη βγαινει σε δυο RCA ετσι;

Απο τη μια ακρη (καρφι) βαλτο στην εξοδο του ηχου στο PC, δες και το manual του motherboard για να δεις που λεει line out.
Και απο τη μερια του ενισχυτη σε οποιαδηποτε αναλογικη εισοδο (analogue audio) π.χ. CD-DVD οπου θελεις δεν εχει σημασια, το κοκκινο στο κοκκινο και το ασπρο στο ασπρο (αν δεν εχει και τα δυο χρωματα βαλε το σωστο σε οποιο εχει και το αλλο σε αυτο που μενει).

Μόνο που με αυτό το καλώδιο δεν θα έχεις 5.1 ήχο.:nounder: Πάρε μια οπτική ίνα συνδεσε την σε Ενισχυτή & Μητρική, άλλαξε την έξοδο ήχου απο το μενού συσκευές αναπαραγωγής & είσαι καλημένος με ψηφιακή σύνδεση. :proud:

με το υπάρχον καλώδιο RCA τα κατάφερα! Θα δοκιμάσω και με οπτική ίνα μήπως τα αποτελέσματα είναι καλύτερα!
ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!

η οπτική ίνα σε ποια θέση μπαίνει στον ενισχυτή;

στο pc να υποθέσω ότι είναι στην έξοδο ήχου (όπως και το καρφάκι του RCA);

η οπτική ίνα σε ποια θέση μπαίνει στον ενισχυτή;

στο pc να υποθέσω ότι είναι στην έξοδο ήχου (όπως και το καρφάκι του RCA);

Εφοσον μιλας για PC και οχι για laptop, και εαν η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη, οι πιθανοτητες να ειναι στο ιδιο jack με το line out ειναι απο ελαχιστες εως καθολου. Συμβουλεψου το manual του motherboard.
Στον ενισχυτη σου υπαρχει εισοδος digital audio η οποια θα γραφει optical.

Η μητρικη σου βγαζει οπτικη ινα σιγουρα, δεν ειναι στυλ καρφι αλλα τετραγωνισμενη , αν εχει τετοια εισοδο ο ενισχυτης σου εισαι μια χαρα.

Attachments

• Main.jpg
    Main.jpg
    59.7 KB · Views: 8
@vadergr: είμαι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο για να κάνω κριτικές για τον ενισχυτή. Ψάχνομαι πολύ ακόμα! Άλλωστε, ποτέ άλλοτε δεν είχα κάποιον άλλο, οπότε δεν μπορώ να κάνω και συγκρίσεις... Οι εντυπώσεις μου πάντως (ως αρχάρια) είναι προς το παρόν καλές.... Αποφάσισα ν' αγοράσω τον συγκεκριμένο επειδή είχα διαβάσει ότι οι marantz είναι από τους "μουσικούς"

Τωρα κοιταξα και τα χαρακτηριστικα του ενισχητη σου, η καλυτερη λυση ειναι hdmi pc -> hdmi av -> hdmi tv

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, προτείνεις αυτή τη μία θύρα hdmi που έχει το pc μου να τη συνδέσω κατευθείαν στον ενισχυτή (και όχι στην τηλεόραση όπως το έχω τώρα) και σε δεύτερη φάση να συνδέσω με hdmi τον ενισχυτή με την τηλεόραση; σοφό μου ακούγεται...! (πολύ καλύτερο φυσικά από το rca που αφορά αναλογικό σήμα έτσι δεν είναι;)

[Επίσης, κάτι που διαπίστωσα και που ίσως βοηθήσει κάποιους που έχουν το ίδιο πρόβλημα είναι ότι τα πασάσιτα που έκαναν τα ηχεία μου (τσικ-τσικ σαν να τα περνάει ρεύμα) οφείλονταν ακριβώς σε αυτό το λόγο: ακουμπούσε το καλώδιο οπτικής ίνας πάνω στα καλωδιάκια τους! Έφαγα όλο μου το πρωινό προσπαθώντας να βγάλω άκρη μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα καλωδίων!!!]