Σύνδεση PC σε ενισχυτή

Paris-T

New member
20 August 2008
8
Θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος με ποιους τρόπους μπορεί να συνδεθεί η κάρτα ήχου σε ενισχυτή έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα στον ήχο; Στο PC μου έχω την creative audigy 2 ZS με εξωτερικό panel.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υποθέτοντας ότι μιλάμε για σύνδεση με πολυκάναλο AV ενισχυτή, έχουμε τις παρακάτω δυνατότητες:

1) Αναλογικά με καλώδια "καρφί σε RCA", 3 τέτοια καλώδια για ήχο 5.1 ή 4 τέτοια για ήχο 7.1.

2) Ψηφιακά με καλώδιο S/PDIF (ομοαξονικό ή οπτικό).

Όσο για το ποια από τις δυο μεθόδους παίζει καλύτερα, εξαρτάται από την ποιότητα των DACs της κάρτας ήχου σου και του ενισχυτή σου.

Επίσης, με τις ΑΤΙ 4000 παίζει και η HDMI σύνδεση που μεταφέρει κανονικά 7.1 LPCM.

Αναμένονται επίσης άμεσα και λύσεις (κάρτες ήχου) που μεταφέρουν bitstream HD ήχο (DOLBY TRUEHD, DTS MA κλπ).

Βρε Spcav ρώτησα και στο Thread του Power DVD 8 Ultra αλλά κανείς δεν απάντησε. Έχω την X-meridian με σύνδεση αναλογική στον Onkyo 905 και αναρωτιούμουν αν τελικά αυτή η σύνδεση επιτρέπει τη μεταφορά LPCM (ναι το κάνει) αλλά χωρίς κάποιο downsampling. Απ'ότι διάβασα δεν υπάρχει downsampling σωστά?

Άρα τι θα κερδίσω αν πάω σε μια από τις καινούριες κάρτες με έξοδο HDMI 1.3 σε σχέση με την αναλογική σύνδεση που έχω τώρα? (Μπορώ πάντα να κάνω και upgrade τα opamps της meridian).