ΣΥΝΔΕΣΗ PC ΣΕ TV ME HDMI *XΩΡΙΣ ΗΧΟ*

SAKI

New member
23 July 2009
46
Παιδια ειμαι κατοχος της 47lglx9500

το προβλημα μου ειναι οτι συνδεω το pc με hdmi στη τηλεοραση εχω τελεια εικονα αλλα οχι ηχο...

nvidia 9500gt και asus p5ql ειναι τα χαρακτηριστικα που μπορει να σας βοηθησουν .. τι να πω πειραξα και τα playback devices sto control panel αλλα τιποτα

στο πινακα ελεγχου (στον ηχο) δεν μου εμφανιζεται εικονιδιο που να εχει σχεση με hdmi
μου εμφανιζεται speakers που δεν ειναι συνδεδεμνα
οκ μεχρι εδω και μετα απο κατω εχει high definition audio device που ειναι ενεργο και δειχνει οτι ανεβαικατεβαινει πρασινο οταν παιζω καποιον ηχο
αλλα δεν ερχεται ηχος απο τα ηχεια της tv

Μια ιδια περιπτωση ειναι αυτη αλλα σε αυτον εμφανιζεται το digital output device εμενα μου εμφανιζεται μονο το speakers και εκεινος ο ενισχυτης απο κατω τιποτα αλλο με αυτον επιλεγμενο δεν ακουω τιπτοα

http://www.youtube.com/watch?v=MCfiG3y2sPw

ποσταρετε εδω αν εχετε καμια προταση η και σε π.μ

Last edited by a moderator:
Πρεπει να συνδεσεις την καρτα γραφικων με την μητρικη με ενα καλωδιο.
Το καλωδιο αυτο μεταφερει τον ψηφιακο ηχο απο την καρτα ηχου της μητρικης στην καρτα γραφικων ωστε να βγει απο το HDMI.

Θα βρεις στην μητρικη το SPDIF out και θα το συνδεσεις με το SPDIF in της καρτας γραφικων.
Αν δεν εχεις το καταλληλο καλωδιο τοτε: http://cgi.ebay.com/Nvidia-GTX-260-...325?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb86339a5

Στη κάρτα γραφικών σου έχεις θύρα HDMI ή DVI? Αν δηλαδή το καλώδιο σου είναι DVI-HDMI ούτως ή άλλως δε μεταφέρει ήχο στη TV και θα πρέπει να συνδέσεις δέυτερο καλώδιο απ'την κάρτα ήχου σε καρφάκι audio in της TV που συνήθως είναι δίπλα στη κατάλληλη θύρα HDMI. Αν το καλώδιο σου είναι HDMI-HDMI ίσως να χρειαστείς να κατεβάσεις HDMI Audio Drivers της κάρτας γραφικών ώστε να ακούσεις ήχο. Σ'εμένα έτσι είναι τουλάχιστον(ATI Radeon 4350).

Στη κάρτα γραφικών σου έχεις θύρα HDMI ή DVI? Αν δηλαδή το καλώδιο σου είναι DVI-HDMI ούτως ή άλλως δε μεταφέρει ήχο στη TV και θα πρέπει να συνδέσεις δέυτερο καλώδιο απ'την κάρτα ήχου σε καρφάκι audio in της TV που συνήθως είναι δίπλα στη κατάλληλη θύρα HDMI. Αν το καλώδιο σου είναι HDMI-HDMI ίσως να χρειαστείς να κατεβάσεις HDMI Audio Drivers της κάρτας γραφικών ώστε να ακούσεις ήχο. Σ'εμένα έτσι είναι τουλάχιστον(ATI Radeon 4350).

οχι εχω κανει update και παει κατευθιαν απο την καρτα γραφικων στην τηλεοραση ο απο πανω φιλος νομιζω εχει τη λυση

τελικα εψαξα και δεν βρηκα πουθενα spdif μεσα στη μητρικη κλπ

πηρα ενα καλωδιο απο jack microphonou σε τηλεορασης μου ειπαν θα δουλεψει θα ποσταρω εδω παω να δοκιμασω

Η μητρικη πρεπει να εχει επανω της (μεσα) SPDIF header.
Κοιταξε το εγχειριδιο χρησης.

Η μητρικη πρεπει να εχει επανω της (μεσα) SPDIF header.
Κοιταξε το εγχειριδιο χρησης.

το εψαξα πολυ καλα δεν εχει δεν ξερω τι να κανω αρχιζω και σκεφτομαι οτι φταιει το hdmi αλλα σε 1 media player (western digital) doulebe kanonika hxos kai eikona
:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

το εψαξα πολυ καλα δεν εχει δεν ξερω τι να κανω αρχιζω και σκεφτομαι οτι φταιει το hdmi αλλα σε 1 media player (western digital) doulebe kanonika hxos kai eikona
:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

Μήπως είναι θέμα κάποιας ρύθμισης στη TV? Ψάξε τα audio settings ενώ είσαι στην HDMI πηγή της TV. Αλλιώς είπαμε καλώδιο καρφάκι από κάρτα ήχου σε TV.

Ε, πως δεν εχει.
Εχει.

Κοιταξε ξανα το manual (μαλλον δεν το κοιταξες καθολου ενω σου ειπα).
Ειπες P5QL. http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5QL/#download
Σελιδα 1-6 Motherboard layout.
Στο 16 ειναι το SDPIF out header.

Σελιδα 1-22 δειχνει το pinout.

ΥΓ. συνδεεις στο SPDIF out & GND. Το +5V δεν χρειαζεται.

Last edited:
ευχαριστω το φιλο audiov τελικα το σπντιφ ηταν οπως και γω περιμενα μετα απο τοσο ψαξιμο αλλα δεν υπηρχε και εκανα μια πατεντα και δουλεψε επρεπε να συνδεσω αυτο το καλωδιο απο τη καρτα γραφικων στη μητρικη ευχαριστω και παλι

.. δεν υπηρχε μεσα επρεπε να το αγορασω αλλα τα βολεψαα κοβωντας ενα παρομοιο καλωδιο..

Γεια...

Αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα.

Συγκεκριμενα:

Η τηλεοραση μου: Panasonic TX-P46G30E
Συνδεεται με το desktop PC μου με ενα HDMI καλωδιο (και ενα LAN καλωδιο που παει στο ρουτερ).

H καρτα γραφικων μου: GIGABYTE GV-N26OC-896I

Motherboard: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P

H καρτα ηχου μου : Creative SB X-Fi Fatal1ty Sound Card

Το προβλημα: Παιζω μια ταινια απο το PC (με Media Player Classic) και δεν ακουω ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης! Ακουω μονο απο το PC μου!

Εχω συνδεσει την καρτα γραφικων μου με την μητρικη με εκεινο το καλωδιακι. Το ειχε η καρτα γραφικων μεσα. Και παλι ομως δεν ακουω τιποτα απο την τηλεοραση. Και οταν επανενεργοποιω την on board καρτα ηχου μου, και παλι τιποτα δεν ακουω και ουτε και βλεπω κανενα HDMI στα devices (συσκευες ηχου)

:(

Αν χρησιμοποιεις την X-Fi δεν γινεται να δωσεις μεσω της μητρικης. Εκτος και αν ενεργοποιησεις και αυτη της μητρικης απο το bios, να την δηλωσεις ως HD audio και οχι AC97 (απο το bios) και να περασεις τον driver της, οχι απο το windows update αλλά απο το site του κατασκευαστη της μητρικης.

Αν εξακολουθει και δεν σου εμφανιζει συσκευη ηχου HDMI τοτε περασε ενα καινουριο nvidia graphics driver ο οποιος εχει ενσωματωμενο και τον nvidia hdmi driver, και μαλιστα σε νεοτερη εκδοση απο αυτον εδω.

Αν ουτε ετσι δεν εμφανιστει τοτε δοκιμασε να απενεργοποιησεις την SB απο την διαχειριση συσκευων, κανε επανεκκινηση και ξεκινα τα βηματα απο την αρχη.
Δεν χρησιμοποιω καποια SB μαζι με HDMI για να σου ελεγα με σιγουρια.

Αν χρησιμοποιεις την X-Fi δεν γινεται να δωσεις μεσω της μητρικης. Εκτος και αν ενεργοποιησεις και αυτη της μητρικης απο το bios, να την δηλωσεις ως HD audio και οχι AC97 (απο το bios) και να περασεις τον driver της, οχι απο το windows update αλλά απο το site του κατασκευαστη της μητρικης.

Αν εξακολουθει και δεν σου εμφανιζει συσκευη ηχου HDMI τοτε περασε ενα καινουριο nvidia graphics driver ο οποιος εχει ενσωματωμενο και τον nvidia hdmi driver, και μαλιστα σε νεοτερη εκδοση απο αυτον εδω.

Αν ουτε ετσι δεν εμφανιστει τοτε δοκιμασε να απενεργοποιησεις την SB απο την διαχειριση συσκευων, κανε επανεκκινηση και ξεκινα τα βηματα απο την αρχη.
Δεν χρησιμοποιω καποια SB μαζι με HDMI για να σου ελεγα με σιγουρια.

Γεια σου και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Ειμαι στη μεση της διαδικασιας και θελω να ρωτησω κατι...

Πηγα στο BIOS και ενεργοποιησα την on board καρτα ηχου μου. Ομως δεν ειδα πουθενα μεσα στο BIOS επιλογη για να την δηλωσω σαν HD Audio! Μονο enable / disable εχει...

Μετα πηγα στο site της μητρικης μου, κατεβασα και εγκατεστησα τον τελευταιο audio driver (motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe)
Επισης, να πω οτι εχω τον τελευταιο driver για την καρτα γραφικων μου (ο οποιος λογικα θα εχει μεσα του και τον πιο προσφατο Nvidia HDMI driver)

Μετα απ' ολα αυτα, οριστε τι βλεπω στον device manager αλλα και στο sound... Και τωρα τι? Τι κανω?

Attachments

• dev.jpg
    dev.jpg
    63.1 KB · Views: 20
Last edited:
Εκανες επανεκκινηση;
Μπορεις να πας στην διαχειριση συσκευων, στο action, και να πατησεις το scan for hardware changes.
Αλλιως εγκαθιστας παλι τον nvidia driver.
Στο επομενο βημα, αν δεν εμφανιζεται η συσκευη ηχου HDMI, πας στην διαχειριση συσκευων, διαλεγεις την X-Fi και επιλεγεις disable. Μετα επανεκκινηση και ξανα απο την αρχη τα βηματα που εχει αυτο το ποστ.

Πηγα στο BIOS και ενεργοποιησα την on board καρτα ηχου μου. Ομως δεν ειδα πουθενα μεσα στο BIOS επιλογη για να την δηλωσω σαν HD Audio! Μονο enable / disable εχει...

Τι μητρικη εχεις;

Last edited:
Εκανες επανεκκινηση;
Μπορεις να πας στην διαχειριση συσκευων, στο action, και να πατησεις το scan for hardware changes.
Αλλιως εγκαθιστας παλι τον nvidia driver.
Στο επομενο βημα, αν δεν εμφανιζεται η συσκευη ηχου HDMI, πας στην διαχειριση συσκευων, διαλεγεις την X-Fi και επιλεγεις disable. Μετα επανεκκινηση και ξανα απο την αρχη τα βηματα που εχει αυτο το ποστ.

Τι μητρικη εχεις;

Φυσικα και εκανα επανεκκινηση...
Και φυσικα και εκανα disable την Soundblaster και εκανα και scan for hardware changes απο device manager / action. Η συσκευη HDMI απλα δεν εμφανιζεται στο Sound... :(

Το μονο που δεν εκανα ακομη ειναι να απεγκατεστησω και να επανεγκαταστησω τον nividia driver για την καρτα γραφικων μου. Θα το κανω τωρα, ετσι απλα "για το γαμωτο" της υποθεσης...

Την μητρικη μου την εχω αναφερει ηδη μερικα posts παραπανω (#11), με κεφαλαια γραμματα και link στην σελιδα της.

Μολις τωρα εκανα απεγκατασταση και επανεγκατασταση του nvidia graphics driver χωρις κανενα αποτελεσμα :( Και με επανεκκινηση και με ολα

Δοκιμασε αυτη την εκδοση driver αφου πρωτα απεγκαταστησεις τον τρεχον & επανεκκινηση.
http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_197.45_whql.html

Ειναι πιο παλιος οδηγος, υποστηριζει την καρτα σου, και περιεχει παλαιοτερο HD Audio driver (Nvidia HDMI Audio driver).

ΥΓ. στις συσκευες αναπαραγωγης ηχου επελεξε να βλεπεις και τις απενεργοποιημενες (disabled) και τις αποσυνδεμενες (disconnected) συσκευες.
Μιας και μπορει να εχεις επιλεξει αποκρυψη και να μην εμφανιζεται.

Δοκιμασε αυτη την εκδοση driver αφου πρωτα απεγκαταστησεις τον τρεχον & επανεκκινηση.
http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_197.45_whql.html

Ειναι πιο παλιος οδηγος, υποστηριζει την καρτα σου, και περιεχει παλαιοτερο HD Audio driver (Nvidia HDMI Audio driver).

ΥΓ. στις συσκευες αναπαραγωγης ηχου επελεξε να βλεπεις και τις απενεργοποιημενες (disabled) και τις αποσυνδεμενες (disconnected) συσκευες.
Μιας και μπορει να εχεις επιλεξει αποκρυψη και να μην εμφανιζεται.

Τα εκανα ολα...Τιποτα.
Δεν φαινεται πουθενα και με τιποτα συσκευη HDMI.

Συγκεκριμενα, κατεβασα τον driver που προτεινεις, την 64bit εκδοση του μιας και εχω Win 7 64bit. Απεγκατεστησα τον τρεχοντα (τελευταιο) driver της καρτας γραφικων μου, καθαρισμα registry με το Ccleaner, επανεκκινηση, εγκατασταση παλαιοτερου driver.

Τιποτα.

Εξυπακουεται οτι η Soundblaster ειναι απενεργοποιημενη και οτι φαινονται τα disabled και disconnected devices.
Ισως αν "ξεριζωνα" ολοκληρωτικα την Soundblaster απο το PC μου (απεγκατασταση driver + να την βγαλω εξω απο το PC) ισως τοτε να δουλευε! Αλλα φυσικα δεν εχω σκοπο να το κανω αυτο. Απλα ψαχτηκα λιγο να δω γιατι δεν δουλευει. Ισως να ειναι και το καλωδιακι ελαττωματικο, ποιος ξερει...

Παραιτουμαι λοιπον και το ξεχναω.
Παω τωρα να επαναφερω το συστημα στα προηγουμενα επιπεδα.

Ευχαριστω.