Σύνδεση PC/SPDIF με Ενισχυτή.

Constantinos Milonas

AVClub Addicted Member
20 August 2006
1,782
Θα ήθελα να συνδέσω το pc μου, που βγάζει έξοδο από την κάρτα ήχου με mini jack 3.5mm με τον ενισχυτή μου (AVC-A1D) ψηφιακά (Optical/coaxial).
Ξέρει να μου πει κάποιος εάν υπάρχει καλώδιο αντίστοιχο ? Η εάν υπάρχει "ανταπτορας" για τέτοια σύνδεση ?

αν το μίνι τζακ είναι σίγουρα οπτική χρειάζεσαι οπτική ίνα με μίνι τζακ στη μία πλευρά ή μιά απλή με τον αντίστοιχο αντάπτορα.
Υπάρχουν στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

αν το μίνι τζακ είναι σίγουρα οπτική χρειάζεσαι οπτική ίνα με μίνι τζακ στη μία πλευρά ή μιά απλή με τον αντίστοιχο αντάπτορα.
Υπάρχουν στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Ναι είναι σίγουρα ψηφιακό το mini jack. Απλά ψάχνοντας στο net "πλαίσιο" etc, δεν βρήκα τέτοιο καλώδιο. Θα κάνω μια βόλτα να δω από κοντά.
Ευχάριστω για την γρηγορη απάντηση.

Θα ήθελα να συνδέσω το pc μου, που βγάζει έξοδο από την κάρτα ήχου με mini jack 3.5mm με τον ενισχυτή μου (AVC-A1D) ψηφιακά (Optical/coaxial).
Ξέρει να μου πει κάποιος εάν υπάρχει καλώδιο αντίστοιχο ? Η εάν υπάρχει "ανταπτορας" για τέτοια σύνδεση ?

Συνήθως και τα κανονικά πισί, βγάζουν την ψηφιακή τους σε μονή RCA (coaxial) ή την γνωστή οπτική. Σε 3.5" mini jack βγάζουν τα λάπτοπ. Είσαι σίγουρος ότι έχεις spdif σε 3.5"? Εαν ναι (και είναι οπτική), τότε θες και εσύ το ανταπτοράκι που έγραψα σε παραδιπλανό θέμα: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1033816&postcount=7

Ξαναλέω όμως ότι πιο πιθανό θεωρώ να έχεις coaxial ή optical ξεχωριστή, διαφορετικά καθόλου (τα πιο φτηνά Μ/Βς)

Last edited:
Τελικά λάθος δικό μου. Το ξανακοίταξα και το SPDIF είναι Coaxial. Ευτυχώς που το συζήταγα με ένα φίλο που έχουμε την ίδια μητρική (Asus AP5Q Deluxe) και μου είπε κοίτα το πριν τρέχεις για καλώδιο.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Εάν ξέρει κάποιος να μου λυσι κάποιες απορίες σχετικά με την ATI 4670.
Ενώ η Drivers τις ATI λένε ότι: HDMI - Enjoy the latest audio technologies using HDMI with 7.1 digital surround sound support delivering 8-channel audio.
Όταν πάω στο Sound στο Control Panel στο PC και ανοίγω τα properties τις κάρτας "ATI HDMI Output" μου λέει μέγιστα κανάλια 2.
Παίζει ρολο ο Driver τις κάρτας ήχου ? Εάν ναι αλλάζει αυτό με κάποιον τρόπο ?