Σύνδεση Philips 32PF9966 με h/c 9800W

Nabou

New member
24 August 2007
44
Γεια σας!
Έχω την τηλεόραση Philips 32PF9966 (είσοδοι στην εικόνα 1) και το home cinema Philips HTS9800/W (είσοδοι στην εικόνα 2, υπάρχει και HDMI αλλά δε φαίνεται).
Αφού έκανα τη μελέτη μου (!) Θέλω να ρωτήσω τα εξής :

1) Η καλύτερη σύνδεση είναι με ένα καλώδιο hdmi to dvi ;

2) Για να ακούω τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια από τα ηχεία του h/c συνδέω απλά ένα καλώδιο ήχου (κόκκινο - άσπρο) από το audio out της τηλ/σης στο aux in ;

3) Το digital in του h/c είναι για ήχο; Με τι μπορώ να το συνδέσω δηλαδή;

4) Τα 3 scart της τηλεόρασης θα μου χρειαστούν σε κάτι; Π.χ. PS3 κλπ...

4) Θα μπορέσω να συνδέσω PS3 ή Xbox με ήχο από το h/c;

Ευχαριστώ!

Attachments

• 1.gif
    1.gif
    21.5 KB · Views: 22
  • 2.jpg
    2.jpg
    17.3 KB · Views: 25
Καταρχήν καλωσήρθες Nabou στην παρέα μας. -bye-

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1) Ναι, η κλαλύτερη σύνδεση είναι αυτή, είτε με αντάπτορα hdmi-dvi είτε κατ' ευθείαν με ένα καλώδιο που από την μια μεριά έχει dvi και από την άλλη hdmi βύσμα.

2) Ακριβώς. Απλά και εύκολα.

3) Ναι. Είναι το γνωστό coaxial για να συνδέσεις ένα dvd player για να μεταφέρεις το ψηφιακό σήμα dolby digital 5.1 που είναι γραμμένες οι ταινίες.

4) Μπορεί να χρειαστούν σε ps3, xbox με τους κατάλληλους αντάπτορες που περιλαμβάνουν οι συσκευασίες, μπορείς να βάλεις δορυφορικό δέκτη, και φυσικά το dvd σου (αν δεν έχει ψηφιακή σύνδεση). Οσο για τον ήχο εδώ είναι που μπαίνουν οι περιορισμοί των compact home cinema. Ολες οι παιχνιδομηχανές βγάζουν ψηφιακό σήμα 5.1 με οπτική ίνα (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το δικό σου H/C). Υπάρχουν όμως μετατροπείς από οπτική σε coaxial (δεν ξέρω πόσο κοστίζουν).

Συμπλήρωμα στο 1) :

επειδή το dvi που έχει η τηλεόρασή σου δεν έχει ως γνωστόν ήχο, θα πρέπει να συνδέσεις το dvd σου με rca L,R σ' αυτά που είναι δίπλα στο dvi για να έχεις και ήχο.

Αν συνδέσεις το dvd σου με scart, δεν χρειάζεται και η σύνδεση με αναλογικά rca.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις !!!
Επομένως το S-video της τηλεόρασης καθώς και το component του h/c δε θα μου χρειαστούν, παρά μόνο τα scart και το coaxial.
Το οποίο scart θα έχει φαντάζομαι χειρότερη ποιότητα....
Δε ρωτάω για να τα βγάλω :D
Απλά για να δω τι μπορώ να συνδέσω ακόμα (και να ξέρω και λίγο τι μου γίνεται στο μηχάνημα που έχω...).
Ευχαριστώ !

Φίλε nabou θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις διαπιστώσει κάποια διαφορά στην εικόνα όταν συνδέεις το h/c με την τηλεόραση μέσω hdmi σε σχέση με την σύνδεση μέσω scart;

Δεν το έχω δοκιμάσει, θέλει κασκαντέρ για να κάνω τις αλλαγές.
Ρητορική ερώτηση είναι; Αν όχι να το προσπαθήσω...