ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

THIMIOS

New member
24 July 2010
97
Ηλιουπολη
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
Πριν μερικές μέρες βρέθηκε στην κατοχή μου ενας CANON LV-S3 καινούργιος και αχρησιμοποίητος για αρκετά χρόνια και αφου λογο έλευσης νέου μέλους στην οικογένεια η αγορά του benq 1070 θα μείνει λίγο πίσω αποφάσισα να δω αν μπορώ να τον αξιοποιήσω στο συστημά μου.
Το σύστημα αποτελείται απο
SAMSUNG B8000
DENON 3313
SAMSUNG DVD D5000
DREAMBOX 500
SYNOLOGY 413J
Ευτυχώς οταν έγινε η αρχική εγκατάσταση είχε γίνει πρόβλεψη και στην θεσή τοποθέτησης του προβολέα υπάρχουν αναμονές ρεύματος και HDMI , το ερώτημα μου ειναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας απο HDMI σε RCA για να μπορέσει να γίνει η σύνδεση του προβολέα και πως θα γίνει η σύνδεση ολων αυτών των συσκεύων!
Ευχαριστώ εκ προτέρων!
:afro:

Θυμιο, το hdmi ειναι ψηφιακο σημα ενω τα rca ειναι αναλογικα. Δεν υπαρχει καποιος τετοιος μετατροπεας.
Δεν ξερω αν καποιος απο τους καινουργιους av reciever ενισχυτες μπορει να σου κανει αυτη τη μετατροπη.

Φιλε Θυμιο, υπαρχει, αλλα οχι ανταπτορας (απλα αλλαγη να ταιριαξουν τα Pins) Xρειαζεσαι converter.
Επειδη ομως οπως ανεφερε και ο browser πιο πανω, γινεται μετατροπη ψηφιακου σε αναλογικο σημα, καταλαβαινεις οτι δεν ειναι και φθηνο.

Τυχαια παρακατω μια ιστοσελιδα, για να καταλαβεις για το τι ψαχνεις.
Προσοχη, ψαχνεις παντα για "hdmi to component/vga" KAI OXI για component to hdmi. (το αναποδο δηλαδη.)

Στο εμποριο υπαρχουν μετατροπεις απο ψηφιακο σε αναλογικο, αλλα και απο αναλογικο σε ψηφιακο.
Εσυ ψαχνεις παντα για: απο hdmi to vga/component

http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=8659

Ελπιζω να εχει την component σε rca κι οχι σε 15πινο dsub, και προσοχη γιατι rca μπορει να εχει και composite !

Dsub έχει που μπορεί να δεχτεί και component και Scart RGB.

Τώρα βέβαια με 800x600 native ανάλυση και την αλλαγή σε λίγο καιρό με τον 1070, εγώ θα έψαχνα μήπως μπορεί ο 3313 να κάνει downconvert από το HDMI σε component και δεν θα με απασχολούσε η εγκατάστασή του στην υπάρχουσα θέση με τις αναμονές.

Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Καλημέρα, και ευχαριστώ πολυ ολους για την ανταποκριση σας,απο οτι καταλαβαίνω ολες αυτές οι λύσεις ειναι αμφίβολο αν θα δουλεψουν τελικα και θελουν αρκετό χρόνο και γνώσεις που δυστυχός λογο δουλείας δεν εχω.
Εχθες το βράδυ επιτελους μετά απο περίπου 10 χρόνια απο την κατασκευή του ανοιχτηκε το κουτι και βγηκε στην επιφανεια , το πρωτο πραγμα που εψαξα να βρω ηταν οι τυποι συνδεσης.
Στο πισω μερος λοιπον υπαρχουν τα εξης
RGB IN/COMPONET IN
VIDEO IN (RCA)
S-VIDEO IN
AUDIO IN (MINI PLUG)
COMPUTER/COMPONENT IN (MINI PLUG)
Αν νομίζει καποιος βλέποντας αυτες τις εισόδους οτι υπάρχει καποιος πιο εύκολος τρόπος σύνδεσης ας μου πεί , αλλιως η θα πουληθεί η θα αποθηκεύτει ξανά.
Και παλι ευχαριστώ πολυ ολους για το ενδιαφέρον σας!

Καλησπέρα και πάλι ,
σήμερα το πρωί ψαχνοντας βρήκα αυτόν τον μετατροπέα απο HDMI σε VGA , ξέρει κανένας αν ειναι εφικτή η σύνδεση με τον προβολέα μου?
http://www.e-finder.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=166

Tεχνικα ναι.! Ομως επειδη ειναι σπανιο και δεν νομιζω καποιος απο οσους διαβαζουν το νημα να εχει χρησιμοποιησει καποιον converter hdmi to vga (ποσο μαλλον τον συγκεκριμενο) κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει για το τι θα συμβει οταν τον συνδεσεις.

Ομως επαναλαμβανω ναι, οι τεχνικες προδιαγραφες του αναφερουν οτι κανουν ακριβως αυτο που εσυ θες να κανεις.! (μετατροπη hdmi σε αναλογικο vga)

Ξεχασα να σου πω οτι ο converter που σου υπεδειξα εγω (λιγο ακριβοτερος) εχει και εξοδο component η οποια δεν ξερω αν θα σε βολεψει καλυτερα απο αποψη ποιοτητας κι αν ο προβολεας σου εχει τετοια εισοδο.

hdmitovgacomponent.jpg

Καλυτερα απ'αυτου να τοποθετηθει καποιος φιλος που γνωριζει καλυτερα. Δεν εχω καταλαβει ακριβως σε τι μορφη εχει τα "in" ο προβολεας σου.

Σε ευχαριστώ πολυ φίλε Warewolf73 , θα το πάρω γιατι το κόστος δεν ειναι πολυ μεγάλο και αν δουλέψει το όφελος απο την μεγάλη εικόνα που θα μου δώσει ο προβολέας ειναι ανενεκτίμητο.....
Αν δεν είμαι κουραστικός απο την αμάθεια μου το hdmi σε ποια πηγή θα το συνδέσω?

Απο την πηγη που θες να παραλαβεις την εικονα. ( στην εξοδο μιας καρτας γραφικων ενος pc, ενος bluray player, ενος media player) Απο οπουδηποτε θες να παραλαβεις εικονα. Αυτο ρωτας ή δεν καταλαβα. ?

Η πηγή θα ειναι το bluray που θα πάιζει αρχεία απο τον NAS , απλα δεν εχω καταλάβει αν θελω να δώ κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα στον προβολέα ή αν θελω να παίξω καποιο παιχνίδι απο το playstation τι γίνεται,και επίσης το bluray ειναι συνδεδεμενο με hdmi με την τηλεόραση και στην συνέχεια με τον denon , θα πρεπει να ειναι ανοιχτη ταυτόχρονα και η τηλεόραση ανοιχτή για να δουλέψουν σωστα?
Συγνώμη και παλι αλλα ειμαι άσχετος.......
Αν θελεις κατι απο BMW πολυ ευχαριστως να σε βοηθήσω,ευχαριστω γιατι βοήθεια

Συνηθως ο ρολος ενος AV ενισχυτη μεταξυ αλλων ειναι και το να του βαζεις επανω του ολες τις hdmi των συσκευων/player και αυτος με τη σειρα του να δινει απο την εξοδο του στην tv.

Τωρα πρακτικα δεν ξερω τι σου ειναι πιο ευκολο. Να βγαζεις το καλωδιο επανω απο την tv και να το κουμπωνεις στο μαραφετι που θα αγορασεις. ? Να αγορασεις κι ενα hdmi spliter και να το βαλεις στην εξοδο εικονας του ενισχυτη av. ?

Οσον αφορα το τηλεοπτικο σημα, η τηλεοραση εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη ή εχεις εξωτερικο. ? Αν εχεις εξωτερικο, αντι να στειλεις το σημα στην tv το κουμπωνεις επανω στον converter που θες να αγορασεις για να προβαλεις στον προβολεα.

Ολα εξαρτωνται αν θες να δημιουργησεις μια μονιμη κατασταση συνδεσεων (ισως χρειαστουν εξτρα καλωδια, splitter κλπ) ή καθε φορα που θες να προβαλεις στον προβολεα σου, θα δινεις την εικονα στον converter hdmi και καθε φορα θα εισαι βαλε-βγαλε καλωδια απο την καθε πηγη.

Βασικα το τι θα κανεις εχει να κανει με το πως εχεις συνδεσει μεχρι τωρα και ποιες συσκευες.

Το θέμα εκεί που έχουμε φτάσει ειναι οχι πως έχουν συνδεθεί μεχρι τωρα αλλα πως θα πρέπει να συνδεθούν απο δω και πέρα για ειναι σωστα....
Οποτε αν κατάλαβα σωστά ολες οι συσκευές θα πρέπει να συνδεθούν πανω στον ενισχυτη που θα παίξει τον ρόλο του spliter!

Του swicher θα ελεγα καλυτερα. Ναι ακριβως. Εξαρταται βεβαια ποσες εισοδους εχει ο ενισχυτης σου και ποσες συσκευες εχεις προς συνδεση. Αν οι συσκευες ειναι πιο πολλες απο του ενισχυτη, ισως θα πρεπει να παρεμβληθει swicher πριν τον ενισχυτη. Οσον αφορα την εξοδο προς τον προβολεα/τηλεοραση αλλα και τηλεοπτικο σημα προς προβολεα και εκει μιας και ο av ενισχυτης λογικα θα σου εχει μια μονο εξοδο θα βαλεις splitter ή swicher για να δωσεις οπου θες καθε φορα χωρις βαλε βγαλε καλωδια.

Σε καποιες περιπτωσεις κανω αναφορα για swicher και οχι splitter γιατι δεν ξερω αν θα δημιουργηθει καποιο θεμα με το handshake των συσκευων οταν σπλιταριστει το σημα λογω εξασθενησης.

Φίλε μου σε ευχαριστω για την πολύτιμη βοήθεια σου ,μόλις παραλάβω τον converter θα κάνω τις δοκιμές και θα επανέλθω!