Συνδεση ps3 με μονιτορ PC

Absinthe

New member
6 December 2006
32
Καλημερα παιδια.

Χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Εχω το μονιτορ lcd Samsung 226bw για το pc μου το οποιο εχει εξοδο d-sub και dvi.

Σκοπευω να αγορασω το Ps3 και να το συνδεσω πανω στο μονιτορ. Το ερωτημα ειναι το εξης. Επειδη το μονιτορ δεν εχει εξοδο hdmi αυτο σημαινει οτι δε θα εκμεταλλευτω στο επακρο τις δυνατοτητες του ps3? Φανταζομαι οτι το καλυτερο που μπορω να κανω ειναι να το συνδεσω με dvi αλλα θα χανει αρκετη απο την ποιοτητα των γραφικων?

Φανταζομαι οτι και οι ταινιες που βλεπω απο το pc απο dvd δεν αποδιδουν το μεγιστο που θα μπορουσαν γιατι δεν υπαρχει μεταφορα δεδομενων με hdmi στην οθονη ε?

Δεν εχω τηλεοραση Lcd. Αξιζει τον κοπο να παρω το ps3 και να το συνδεσω με dvi στην lcd του υπολογιστη ή τσαμπα κοπος αφου δε θα το χαρω οσο θα μπορουσα?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υπαρχουν στην αγορα προσαρμογεις HDMI σε DVI

οποτε μπορεις να συνδεσεις το PS3 στο monitor με HDMI-HDMI (καλωδιο) + HDMI-DVI (μετατροπεα)

χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω πως παιχνιδια θα μπορεις να παιζεις (και απλα DVD) δεν ξερω βεβαια αν θα μπορεις να παιζεις ταινιες BLU-RAY

και αυτο γιατι μπορει (δεν ειναι σιγουρο) το monitor να μην υποστηριζει το κλειδωμα HDCP

Υγ και HDMI και DVI δεν εχουν αλλη διαφορα περα του οτι το HDMI μπορει να μεταφερει και ηχο, ψηφιακα δεδομενα μεταφερουν και τα 2 οποτε η ποιοτητα εικονας θα ειναι η ιδια

Όπως τα λέει ο techie είναι. Αν το μόνιτορ σου υποστηρίζει το πρωτόκολλο hdcp τότε με ένα καλώδιο hdmi -> dvi θα παίξει μια χαρά. Διαφορετικά θα έχεις μαύρη εικόνα.

Κοίτα σύμπτωση......

Πήρα και εγω προχθές την SM-226BW και ζήτησα από ένα φίλο να μου φέρει το Blueray DVD του καθως και ένα High Definition δορυφορικό δέκτη HUMAX που είχε και πριν από δέκα λεπτα τελειώσαμε τις δοκιμές χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI σε DVI.

Λοιπόν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενώμενα.
Είδαμε σε BLUERAY τον JAMES BOND καθώς και HD εικόνα από τον ASTRA όμως σε καμμιά περίπτωση δεν πάθαμε την πλάκα μας που λένε..

Το μόνιτορ αποδίδει σε 720p εικόνα πολύ υποδεέστερη από αυτή που θα έβλεπες σε μία οποιαδήποτε LCD οθόνη ακόμα και από τις λεγόμενες φτηνές.

Τα χρώματα ήταν μουντά οι λεπτομέρειες λίγες και η ζωντάνια σχετικά ψόφια.

Σε παιχνίδια δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθέι το μόνιτορ που σαν μόνιτορ PC είναι εξαιρετικό, αλλά και εγώ για όλα τα παραπάνω απογοητεύθηκα.

Θα σου πρότεινα να έπερνες μια LCD για αυτά που θέλεις..

Παρεπιπτόντως τι πάνελ έχει ή δικιά σου 226BW .Eμένα δυστυχως έχει το CMO panel πάντως δεν εχω διακρίνει μέχρι στιγμής κάτι κακό..

Η αληθεια ειναι πως δεν με ενδιαφερει και τοσο η θεαση blue ray ταινιων καθοτι η οθονη ειναι πολυ μικρη και δεν νομιζω οτι θα εχει μεγαλη διαφορα απο κανονικο dvd. Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι τα παιχνιδια του ps3. Αυτο το καλωδιο hdmi to dvi θα εχει απωλειες πληροφοριας? Δηλαδη το αποτελεσμα οπτικα στα παιχνιδια θα ειναι ιδιο με αν ηταν hdmi to hdmi? Τελος, ειναι ακριβος ο μετατροπεας?

Επισης, αν τελικα το κανω αυτο, θα μπορω να εχω συνδεδεμενη την οθονη με το pc με το d-sub και με το ps3 με το hdmi to dvi ταυτοχρονα?

@Αφρικαν

Το ιδιο πανελ εχουμε. Κανε ενα calibration απο εδω

http://www.behardware.com/articles/667-3/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html

Απάντηση: Re: Συνδεση ps3 με μονιτορ PC

Η αληθεια ειναι πως δεν με ενδιαφερει και τοσο η θεαση blue ray ταινιων καθοτι η οθονη ειναι πολυ μικρη και δεν νομιζω οτι θα εχει μεγαλη διαφορα απο κανονικο dvd. Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι τα παιχνιδια του ps3. Αυτο το καλωδιο hdmi to dvi θα εχει απωλειες πληροφοριας? Δηλαδη το αποτελεσμα οπτικα στα παιχνιδια θα ειναι ιδιο με αν ηταν hdmi to hdmi? Τελος, ειναι ακριβος ο μετατροπεας?

Επισης, αν τελικα το κανω αυτο, θα μπορω να εχω συνδεδεμενη την οθονη με το pc με το d-sub και με το ps3 με το hdmi to dvi ταυτοχρονα?

Κ εγώ έτσι είχα στην αρχή συνδεδεμένο το πσ3 με την οθόνη μου. Στην dvi το πσ3 κ στην vga τον υπολογιστή. Σε εμένα αλλάζει η πηγή με κουμπάκι πάνω στην οθόνη. (lg 20.1")
Απώλειες καμία, μια χαρά θα παίζει με το καλώδιο. Εγώ αγόρασα ένα καλώδιο τότε 2μ της Real Cable με 20 ευρώ περίπου νομίζω.

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση ps3 με μονιτορ PC

Κ εγώ έτσι είχα στην αρχή συνδεδεμένο το πσ3 με την οθόνη μου. Στην dvi το πσ3 κ στην vga τον υπολογιστή. Σε εμένα αλλάζει η πηγή με κουμπάκι πάνω στην οθόνη. (lg 20.1")
Απώλειες καμία, μια χαρά θα παίζει με το καλώδιο. Εγώ αγόρασα ένα καλώδιο τότε 2μ της Real Cable με 20 ευρώ περίπου νομίζω.

Σε ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση σου.

Μια τελευταια ερωτηση. Αν εχω συνδεδεμενη την οθονη με vga με το pc θα εχει εμφανως χειροτερη γραφικη αποδοση στα παιχνιδια απο ο,τι αν το ειχα με το dvi ε? Φανταζομαι there is a price to pay για να εχω και τη δυνατοτητα να παιζω στην οθονη με το ps3.

Γενικα αφου το ειχες κανει και εσυ, πιστευεις αξιζει το εγχειρημα Ps3 σε 22αρα οθονη pc με hdmi?

Αν το μονιτορ εχει native αναλυση 1280χ1024 τοτε απο το scaling που τρωει λογικα η εικονα δεν θα ειναι καλη

τα Blu-ray μπορουν να δειξουν 1280χ720p και 1920χ1080p και 1920χ1080i

οποτε αν το monitor δεν μπορει να τις "χωρεσει" τοτε κατεβαζει το σημα με scaling σε αναλυσεις που μπορει να δειξει

καλο ειναι επισης το PS3 να ρυθμιστει μεσω των μενου να βγαζει αναλυση που μπορει να δειξει ή κοντινη σε αυτη του monitor για να γλιτωσει καποιος τα scaling που δεν χρειαζονται και που οσο περισσοτερα τοσο ποιο πολυ χαλαει η εικονα

παντως σε γενικες γραμμες τα monitor των PC ειναι ποιοτικοτερα απο τις LCD τηλεορασεις

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση ps3 με μονιτορ PC

Σε ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση σου.

Μια τελευταια ερωτηση. Αν εχω συνδεδεμενη την οθονη με vga με το pc θα εχει εμφανως χειροτερη γραφικη αποδοση στα παιχνιδια απο ο,τι αν το ειχα με το dvi ε? Φανταζομαι there is a price to pay για να εχω και τη δυνατοτητα να παιζω στην οθονη με το ps3.

Γενικα αφου το ειχες κανει και εσυ, πιστευεις αξιζει το εγχειρημα Ps3 σε 22αρα οθονη pc με hdmi?

Δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ DSUB και DVI ασε που μερικες φορες οι αναλογικες συνδεσεις δειχνουν καλυτερη εικονα

παιζουν πολλοι παραγοντες πχ ποιοτητα καλωδιων ποιοτητα υλοποιησης των εισοδων-εξοδων κλπ

εγω καμια φορα το συνδεω στο μονιτορ που εχω(lg flatron wide 1920 1200 hdmi hdcp 24") ετσι για να παρω ματι λιγο το 1080π .το προβλημα που εχω και λογικα θα εχεις και εσυ ειναι οτι αφηνει πανω κατω μπαρες γιατι το μονιτορ ειναι 16/10 ενω το πσ3 16/9

Παίδες καλησπέρα. Εμ σκέφτομαι να αγοράσω ένα ps3, όμως επειδή έχω μόνο μια ViewSonic VG2021 στο σπίτι δεν ξέρω αν μπορώ να το συνδέσω σ' αυτό το monitor και αν ναι, θα υπάρξουν μεταβολές στην ποιότητα των γραφικών?

Last edited by a moderator: