σύνδεση PS3 με Samsung 40B650

NasosP

New member
29 September 2009
18
Καλημέρα,

Έχω μια Samsung 40B650 την οποία και συνδέω με τον αποκωδικοποιητή των ηχείων μέσω του optical out. Αναρωτιέμαι εάν συνδέοντας το PS3 με τηλεόραση με το HDMI, η τηλεόραση θα στείλει και πάλι τον ήχο των παιχνιδιών μέσω του optical out.

Ενδεχομένως να είναι παντελώς παράλογο, το ρωτάω γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει βαζω-βγάζω το optical ή να χρησιμοποιήσω κάποιο διακλαδωτή (εάν υπάρχει κάτι τέτοιο).

Καμιά ιδέα :idea: ;

Χρειάζεσαι διακλαδωτή οπτικής ίνας, δες εδώ!

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εφόσον χρειάζεται κάποιος διακλαδωτής, δεν είναι απαραίτητο να είναι και επιλογέας; Έχω την αίσθηση ότι αυτό που μού δείχνεις δεν είναι. Δε θα μπερδεύονται τα δύο σήματα (TV, PS3) δεδομένου ότι θα είναι και τα δύο ανοιχτά, άρα και θα στέλνουν σήμα (φως);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλή ερώτηση... δεν έχω δοκιμάσει διακλαδωτή οπτικής ίνας για να δω πως συμπεριφέρεται. Ας περιμένουμε κάποιο άλλο μέλος που το έχει κάνει πράξη.

δες κάποια σχόλια στο amazon

Έχω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που έχεις συνδέσει την έξοδο της TV προς τον ενισχυτή σου με οπτική ίνα, πάντα ο ήχος από όλες τις εισόδους θα πηγαίνει προς αυτή την έξοδο είτε μιλάμε για απλή TV, είτε για HDMI, είτε για scart κλπ...

Άρα λοιπόν, στην πράξη θα έχεις ένα "κύκλωμα" PS3-->TV-->Ενισχυτής και βασικά ό,τι και αν πάρει τη θέση του PS3 πάλι στον ενισχυτή θα καταλήγει...

Διακλαδωτή χρειάζεσαι όταν θέλεις να συγκεντρώσεις δύο ή περισσότερα Toslinks προς μία είσοδο του ενισχυτή σου, με "παράλληλη" σύνδεση και χωρίς να παρεμβάλλεται η TV κάτι σαν αυτό:

PS3 --------\
TV --------- \
BR Player --- > Ενισχυτής
Satellite -----/
κλπ -------- /

Re: Απάντηση: σύνδεση PS3 με Samsung 40B650

Άρα λοιπόν, στην πράξη θα έχεις ένα "κύκλωμα" PS3-->TV-->Ενισχυτής και βασικά ό,τι και αν πάρει τη θέση του PS3 πάλι στον ενισχυτή θα καταλήγει...

Και θα καταλήγει με τη μορφή που το στέλνει η συσκευή (PS3), σωστά; Η ανησυχία μου είναι ότι η τηλεόραση θα κάνει μετατροπή σε αναλογικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύνδεση PS3 με Samsung 40B650

Και θα καταλήγει με τη μορφή που το στέλνει η συσκευή (PS3), σωστά; Η ανησυχία μου είναι ότι η τηλεόραση θα κάνει μετατροπή σε αναλογικό.

Πολύ πιθανό να γίνεται κάποια μετατροπή, ναι. Δεν γνωρίζω την τηλεόρασή σου για να σου πω.

Η συνδεσμολογία που ήδη έχεις είναι μια απλή λύση όμως εάν ο ενισχυτής σου δεν έχει τις απαιτουμενες εισόδους για να εξυπηρετήσει τις συσκευές σου.

Μια πιο καλή ιεράρχιση των αναγκών σου ίσως σε βοηθήσει:
Είναι απαραίτητο για σένα η TV να "βγάζει" σε οπτική έξοδο;
Το PS3 σου πόσο συχνά το χρησιμοποιείς; Βλέπεις BR απ'αυτό;
Τι άλλες συσκευές έχεις;
Ο ενισχυτής σου τι εισόδους ήχου έχει και πόσες;

Είναι απαραίτητο για σένα η TV να "βγάζει" σε οπτική έξοδο;
Είναι, γιατί αναπαράγω ταινίες μέσω θύρας USB και η οπτική έξοδος στέλνει το AC3 στον αποκωδικοποιητή μου. Δυστυχώς η Samsung 40B650 δεν κάνει pass through το DTS, αλλά περνάει το AC3.

Το PS3 σου πόσο συχνά το χρησιμοποιείς; Βλέπεις BR απ'αυτό;
Κατά βάση παίζω παιχνίδια, ωστόσο και σε αυτά δεν μπορώ να αξιοποιήσω το ψηφιακό σήμα;

Τι άλλες συσκευές έχεις;
Καμία.

Ο ενισχυτής σου τι εισόδους ήχου έχει και πόσες;
3: digital din, optical και coaxial.

Η προσπάθειά μου είναι να μην πρέπει να βγάζω κάθε φορά το οπτικό από την τηλεόραση για να το βάλω στο PS3.

Last edited:
Πιστεύω ότι θα ισχύσει αυτό που σου είπα στην αρχή: ο ήχος του PS3 θα περάσει μέσω της TV στον ενισχυτή και θα ακούς κανονικά.

Αφού θέλεις να παίζει η TV σου αρχεία μέσω της usb, αναγκαστικά στέλνεις το optical στον ενισχυτή σου.

Οποιαδήποτε άλλη συνδεσμολογία θα απαιτήσει να αγοράσεις κάποιο καλώδιο/μετατροπέα πχ Toslink σε coaxial. Καλύτερα κάνε πρώτα μια δοκιμή να δεις που θα βγει ο ήχος του PS3 και μετά (αν βέβαια θες και χρειάζεται) δες αν θα αγοράσεις κάτι τέτοιο...

http://cgi.ebay.com/3-Way-Optical-D...210?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item415628982a
εγώ αυτό χρησιμοποιώ
στη μία είσοδο εχω οπτική απο το htpc στη δεύτερη από το ps3 και στην τρίτη από την TV. η έξοδος πάει στα ηχεία. άρα κάθε φορά που θέλω να ακούσω από άλλη πηγή γυρίζω το διακοπτάκι που έχει επάνω σε μία απο τις 3 θέσεις

Τελικά έκανα τη δουλειά μου με αυτό http://www.filosofou.gr/prod.php?id=11137. Φαίνεται ίδιο με αυτό που προτείνει ο m3fisto.

Ας έχει υπόψη του όποιος έχει το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης ότι η 40B650 ναι μεν περνάει τον ψηφιακό ήχο (σύνδεση PS3 - HDMI - TV - optical - ηχεία), αλλά όχι το DTS.

Η μόνη λύση είναι το προαναφερθέν switch και σύνδεση των ηχείων με optical.