Συνδεση ρευματος Sub Σε ενισχυτη..

Καλησπέρα!

Έχω τον ραδιοενισχυτή Denon 3806, και σκεφτομουν να συνδεσω στην παροχη ρευματος που δινει απο πισω το Subwoofer SubNova της AudioPro. Aυτο θα βοηθουσε πολυ γιατι ο διακοπτης on/off του subwoofer ειναι αρκετα δυσκολα προσπελασιμος κι ετσι θα αναβε μαζι με τον ενισχυτη...
Το προβλημα ειναι οτι η παροχη γραφει πανω 100W, ενω το Sub εχει (max???) ισχυ τα 150W.
Να μην το επιχειρησω?

Nα μην το επιχειρησεις.
Το sub δεν auto input ωστε να ανοιγει αυτοματα οταν δεχεται line σημα;
Κοιταξε για καποιο διακοπτη κοντα στα RCA εισοδου.

Θα γινεις στελιος ροκος
θα τα βαλω ολα μπουρλοτο αν ζητησεις περισοτερα βατ απο οτι μπορει να δωσει ο ολοκληρωμενος σου

Αν δεν ασχολείσαι με ηλεκτρονικά απευθύνσου σε έναν τεχνικό για να σου φτιάξει ένα απλό κύκλωμα με ρελέ που θα διεγείρεται απο την πρίζα του ενισχυτή σου.

Aυτο ηθελα να καταλαβω βασικα, αν τα Watt ρευματος που βγαζει η πριζα του ενισχυτη ειναι ιδια με τα "μουσικα" Watt του Sub..

Καμμία σχέση. Απλά στην πρίζα παρεμβάλεται κύκλωμα για το On/Off και παίρνει ρεύμα από την κεντική παραοχή του ενισχυτή που προστατεύεται από ασφάλεια.

Όπως έχει ήδη λεχθεί, μην το επιχειρήσεις. Η πρίζες στους ενισχυτές είναι για χαμηλής κατανάλωσης συσκευές όπως CD, DVD κλπ. Θα πρέπει να το λέει και το εγχειρίδιο του ενισχυτή. Το έχω δει γραμμένο. Το μικρότερο κακό που μπορεί να συμβεί είναι να καεί η ασφάλεια του ενισχυτή. Μπορούν να συμβούν και πολύ χειρότερα.

Τα subs χρειάζονται πολύ ρεύμα.

Last edited:
Οποτε λοιπον παραμενω στο γνωστο μοτιβο του "κανω ακροβατικα για να αναβοσβησω το Sub".....

Αυτο που προτεινεις φιλε Κωστα, ειναι αξιόπιστο? Απο ηλεκτρονικες κατασκευες εχω μαυρα μεσανυχτα, οποτε αν ειναι θα το παραγγειλω καπου, ομως μηπως οδηγησει σε προβλημα...?

Απλά η έξοδος του ενισχυτή θα σου διεγείρει ένα ρελέ που θα περνάει 220 στο sub.
Εγω βρήκα ενα πολύμπριζο που όταν τραβάς ρεύμα απο μια συγκεκριμένη μπρίζα ενεργοποιεί και τις υπόλοιπες.
Εχω συνδέσει εκεί το htpc και όταν το κλείνω κόβει το ρεύμα απο όλες τις συσκευές.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι μάρκα.