Σύνδεση RGB DMX fiber light με IR

chanik

New member
30 September 2011
2
Καλησπέρα,
καθότι οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο χώρο είναι περιορισμένες, θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει στο εξής πρόβλημα. Αγόρασα πρόσφατα ένα κιτ οπτικών ινών (για φωτισμό), απο τα κλασσικά για διακόσμηση με τηλεχειριστήριο, αλλά τελικά έφτασε στα χέρια μου το επόμενο μοντέλο, αυτό εδώ http://eshop.steinigke.de/en/Decoli...EUROLITE-FIB-207-LED-fiber-light-RGB-DMX.html λόγω μη διαθεσιμότητας αυτού που παρήγγειλα. Στα χαρακτηριστικά λέει ότι μπορεί να το χειριστεί(χρώματα,κτλ) κάποιος μέσω των switch που έχει ή μέσω κάποιου DMX controller. Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει τρόπος να το συνδέσω με κάποιο ir remote (μέσω του xlr ίσως; ); ή έστω κάποιος άλλος τρόπος να το χειρίζομαι;(θα τοποθετηθεί σε γυψοσανίδα οροφής οπότε η πρόσβαση είναι κομματάκι δύσκολη)

(Άν ποστάρω σε λάθος χώρο, ας μου διευκρινιστεί και γράφω αλλού,ευχαριστώ)

υποθέτω οτι εχει κάποια ντιπ σουιτς με τα οποία μπορείς να το κάνεις είτε σταντ αλοουν ειτε DMX αρα να δουλεύει με ολα τα dmx κοντρολακια που δουλεύουν και τα ρομποτικά. στο σταντ αλουν θα κανει συγκεκριμένα πράγματα οπως το να αλλάζει συνεχώς τα χρώματα με ενα δικό του τρόπο και ποιο πολύ το εχουν για να κάνεις self test.
εαν βάλεις ενα κοντρόλ DMX σαν αυτο που εχουν τα ρομποτικά(φωτα και dimmer) τότε πρέπει να δώσεις απο τα σουιτσακια κάποια διεύθυνση για να το βλέπει το dmx και τοτε κάνεις δικά σου προγράμματα που κάνουν οτι θέλεις εσυ αλλα πάντα σε συνεργασία με το κοντρολερ.
για τη δουλειά που το θες σου κάνουν και οι ποιο απλες κονσόλες dmx που τις βρίσκεις στα μαγαζιά με επαγγελματικό ηχο και φώτα
απλα λάβε υπόψη σου οτι ειναι πάρα πολυ δύσκολες στο χειρισμό τους και στον προγραμματισμό τους αφου απευθύνονται σε επαγγελματίες φωτιστές.
θελει λιγο ψάξιμο μήπως εχουν κάποιο dedicated κοντρολερ για το συγκεκριμένο ο οποίος να απλοποιεί αυτα τα πράγματα.

Καλησπέρα,
καθότι οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο χώρο είναι περιορισμένες, θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει στο εξής πρόβλημα. Αγόρασα πρόσφατα ένα κιτ οπτικών ινών (για φωτισμό), απο τα κλασσικά για διακόσμηση με τηλεχειριστήριο, αλλά τελικά έφτασε στα χέρια μου το επόμενο μοντέλο, αυτό εδώ http://eshop.steinigke.de/en/Decoli...EUROLITE-FIB-207-LED-fiber-light-RGB-DMX.html λόγω μη διαθεσιμότητας αυτού που παρήγγειλα. Στα χαρακτηριστικά λέει ότι μπορεί να το χειριστεί(χρώματα,κτλ) κάποιος μέσω των switch που έχει ή μέσω κάποιου DMX controller. Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει τρόπος να το συνδέσω με κάποιο ir remote (μέσω του xlr ίσως; ); ή έστω κάποιος άλλος τρόπος να το χειρίζομαι;(θα τοποθετηθεί σε γυψοσανίδα οροφής οπότε η πρόσβαση είναι κομματάκι δύσκολη)

(Άν ποστάρω σε λάθος χώρο, ας μου διευκρινιστεί και γράφω αλλού,ευχαριστώ)

Όλες οι υπάρχουσες λύσεις υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος του συγκεκριμένου φωτιστικού οπότε είναι περιττό ν' ασχοληθείς μ' αυτό.

Re: Απάντηση: Σύνδεση RGB DMX fiber light με IR

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, είχες δίκιο το επέστρεψα.