Σύνδεση Samsung LE40A536T με PC

CocoBongo

New member
6 January 2009
74
Καλησπέρα,
τη Δευτέρα αγόρασα την Samsung LE40A536T (650 euro ειχε και σημερα την ειδα στα 799 :blink: ) και θέλω τα φώτα σας να δω τι μπορω να κανω σχετικα με τη σύνδεσή της με το PC.

Πιο πριν ειχα μία CRT 26" κι ειχα περασει το PC μ'ενα S-Video + RCA για audio. Καθώς τα καλώδια ειναι ηδη περασμενα δοκιμασα να βαλω τα ιδια στην πλαϊνή πορτα που εχει υποδοχες RCA audio in κι ενα S-Video, αλλα δεν ειδα ποτέ στην TV το σημα του PC κι απ το PC δεν εδειχνε να έβλεπε πουθενα άλλο monitor ή TV συνδεδεμενο.

Η TV απο μονη της έχει ενα VGA in + ενα audio in και μου λεει να βαλω εκει οτι εχω απο PC σημα (με ανωτατη αναλυση 1280 x 1024 :tdown: ).

Στο PC εχω μια NVidia GeForce 8600GT με τις παρακάτω εξόδους: VGA, DVI, S-Video και να πω την αλήθεια δε νομιζω να σηκωνει πανω απο 1600 ετσι κι αλλιώς.

Και τα ερωτηματα μου ειναι:
α) Μπορω να κανω την TV να δει το PC με το υπαρχον S-Video + RCA? Για τωρα με βολεύει να βαλω τα καλώδια που ήδη υπάρχουν και μετα βλεπω για HDMI. Αν ναι, τι αναλυση θ ανεβασει μεσω S-Video?

β) Αν το α) με το S-Video δεν δουλέψει κι αναγκαστώ να βάλω νεο καλώδιο, μπορώ να συνδέσω DVI -> HDMI και να δωσει το full Hi Def αντι το 1280 που θα εδινε μεσω VGA -> VGA? Πως θα περασω το audio στο HDMI αφου το DVI ειναι σκετο video;

Εδω σας έχω τις συνδεσεις που μου δινει πισω + πλαγια και μερικες διευκρινησεις απο το manual

samsungle40a536t1rn7.gif

samsungle40a536t2nt4.gif

samsungle40a536t3kt5.gif

sorry αν ειναι εντελως αρχαρια η ερωτηση αλλα εχω μεινει πολυ πισω και ειναι χαος το τι γινεται με αναλυσεις, sources κλπ. Ευχαριστω

α) Ναι γίνεται να δεις εικόνα από S-Video, αλλά ποιος ο λόγος να το κάνεις; Η εικόνα που θα πάρεις θα είναι κάκιστης ποιότητας για desktop και ό,τι ανάλυση και να δώσεις, στην τηλεόραση θα φτάνει downscaled σε κάτι αντίστοιχο με 430Χ480 ή 430Χ576 (το μέγιστο που περνάει από S-Video για NTSC ή PAL αντίστοιχα).

β) DVI -> HDMI καλώδιο από την έξοδο του PC στην HDMI ΙΝ 2 της τηλεόρασης και minijack 3,5mm -> stereo RCA καλώδιο από την αναλογική στερεοφωνική έξοδο της κάρτας ήχου στην DVI IN (HDMI 2) AUDIO R-L της τηλεόρασης.

έχεις δικιο, αν ειναι τοσο χαμηλη η αναλυση, ειναι για κλαμματα το S-Video...

και τωρα που το ειπες προσεξα το audio in διπλα στο HDMI 2 (στραβομαρααααα)

και μια τελευταια ερωτηση (καθαρα εγκυκλοπαιδικη): Το audio in διπλα στη VGA του PC (με το τετραγωνο πλαισιο) ειναι ενα σκετο κοινο 3.5 audio minijack?

ευχαριστώ, παω ebay για παραγγελίες ^_^

έχεις δικιο, αν ειναι τοσο χαμηλη η αναλυση, ειναι για κλαμματα το S-Video...

και τωρα που το ειπες προσεξα το audio in διπλα στο HDMI 2 (στραβομαρααααα)

και μια τελευταια ερωτηση (καθαρα εγκυκλοπαιδικη): Το audio in διπλα στη VGA του PC (με το τετραγωνο πλαισιο) ειναι ενα σκετο κοινο 3.5 audio minijack?

ευχαριστώ, παω ebay για παραγγελίες ^_^

Ακριβώς... Άντε και καλορίζικη -bye-

α) Ναι γίνεται να δεις εικόνα από S-Video, αλλά ποιος ο λόγος να το κάνεις; Η εικόνα που θα πάρεις θα είναι κάκιστης ποιότητας για desktop και ό,τι ανάλυση και να δώσεις, στην τηλεόραση θα φτάνει downscaled σε κάτι αντίστοιχο με 430Χ480 ή 430Χ576 (το μέγιστο που περνάει από S-Video για NTSC ή PAL αντίστοιχα).

β) DVI -> HDMI καλώδιο από την έξοδο του PC στην HDMI ΙΝ 2 της τηλεόρασης και minijack 3,5mm -> stereo RCA καλώδιο από την αναλογική στερεοφωνική έξοδο της κάρτας ήχου στην DVI IN (HDMI 2) AUDIO R-L της τηλεόρασης.

Παιδιά τρελό πρόβλημα.
Σύνδεση PC (7600 GT) με Samsung A436, δίνω εικονα κανονικά μέσω HDMI.
Δεν μπορώ όμως να πάρω ήχο με τίποτα συνδέοντας το μινι τζακ > RCA στην αντίστοιχη είσοδο της τβ. Πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια γιατί διαβάζω κάτι τρελά για πιθανές ασυμβατότητες κτλ και απελπίζομαι.

1. Σιγουρέψου πως τα καλώδια είναι στις σωστές υποδοχές.

2. Σιγουρέψου πως δεν έχεις στο PC κάποια ρύθμιση για digital output στον ήχο ή για ήχο μέσω DVI/HDMI ενεργοποιημένη.

3. Ψάξε στα μενού της τηλεόρασης, συνήθως για το HDMI που χρησιμοποιείται για PC έχουν επιλογή για ήχο μέσω HDMI ή αναλογικό.

μονο το 2 δεν ξέρω πώς γίνεται. Αλλά και πριν έτσι ήταν συνδεδεμένο σε έναν ενισχυτή Σόνυ και δεν είχα πρόβλημα....

Εννοείς πως είχες το minijack -> RCA στον Sony και απλώς μεταφέροντας το στην τηλεόραση, χωρίς να πειράξεις τίποτα στις ρυθμίσεις, δεν ακούς πλέον ήχο;

Χμμμ... Άρα δεν μπλοκάρει κάποιο flag ήχου από την HDMI την υπόθεση.

Αν συνδέσεις τα RCA στην πλαϊνή υποδοχή ήχου της TV και επιλέξεις εκείνη την είσοδο, ακούς ήχο;

Η πλαινη εισοδος λεγεται AV και είναι γκριζαρισμένη, δεν μπορώ να την επιλέξω, προφανώς γιατί δεν πάιρνει και εικόνα (;).

Λοιπόν, απ' ό,τι φαίνεται καταλήγουμε πάλι στην αρχή... :p

Σύνδεσε πάλι τα καλώδια ως είχαν, σιγουρέψου, πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πορεία του καλωδίου και πως είναι στην σωστή έξοδο της κάρτας ήχου, τσέκαρε στο PC μήπως έχεις digital output τσεκαρισμένο ή mute ή χαμηλή ένταση ήχου.

Αν τίποτα από αυτά δεν δουλέψει, ψάξε λίγο στα μενού της τηλεόρασης, ό,τι έχει σχέση με ήχο και HDMI 2.

Eυχαριστω για την προσπάθεια! Ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να έχει το ίδιο μοντέλο και να το συνέδεσε κάπως έτσι.

Ξεθάβω το θέμα γιατί απέκτησα τελικά την Samsung και με vga για την εικόνα και ένα απλό καλώδιο καρφί για τον ήχο δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Εσύ που την έχεις με hdmi καταρχήν τσέκαρε στη διαχείριση συσκευών μήπως είναι κάτι που αφορά τον ήχο ή την κάρτα γραφικών κιτρινισμένο, πέρνα τους τελευταίους drivers και τέλος στον πίνακα ελέγχου στο "Sounds and audio devices" ή ρυθμίσεις ήχου νομίζω για τα ελληνικά πήγαινε στο τρίτο tab (audio) και στο sound playback επέλεξε hdmi.
Καλή τύχη ! -bye-