Σύνδεση Sony 40W4500 με Denon AVR-2308 ( H επιστροφή του Αόμματου!!)

delef78

New member
31 October 2007
14
Πρωτα απ' ολα να ευχαριστησω ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με το προηγούμενο νημα μου, που αφορουσε την επιλογη τηλεορασης.
Τελικα η επιλογη ηταν η Sony 40W4500, την οποια παρελαβα και σημερα. Εως τωρα εχω εκτιμησει μονο την ποιοτητα κατασκευης και εμφανιση. Και λεω εως τωρα, γιατι μαλλον εχω μακρυ δρομο μεχρι να τη ρυθμισω!
Εδω ειναι που χρειαζομαι παλι τα φωτα σας! Υπαρχουν καποιες ενδεδειγμενες ρυθμισεις (ευπροσδεκτα site links)? Επισης προσπαθω να συνδεσω την τηλεοραση με τον ραδιοενισχυτη της Denon AVR-2308 (τα εχω συνδεσει με ενα καλωδιο HDMI της MONSTER CABLE), αλλα λαμβανω μηνυμα στην οθονη οτι δεν εντοπιζει συσκευες HDMI!
Κατι πρεπει να κανω λαθος, δεν εξηγειται διαφορετικα!! Τι ομως, οεοοο?

Καταρχήν μεγειές και καλοθέατη!

Κατά δεύτερον τσέκαρε από το μενού μήπως έχει απενεργοποιημένες τις hdmi. Μερικές τηλεοράσεις από το κουτί έχουν κλειστές τις hdmi. Κουφό αλλά ισχύει. Ετσι την πάτησα κι εγώ και ψαχνόμουν προχθές...

Ευχαριστω Τασο για την ανταποκριση
Ολα δειχνουν ενεργοποιημενα - οταν ομως επιλεγω Λιστα Συσκευων HDMI, μου βγαζει μηνυμα :
Δεν βρεθηκαν συσκευες.
Ελεγξτε τη συνδεση και τις ρυθμισεις της συσκευης.

Υπαρχει καποιος με παρομοιο μοντελο τηλεορασης και ενισχυτη?

Τάσο από όσο ξέρω μόνο στις Pioneer υπάρχει η ανάγκη ενεργοποίησης των εισόδων.

Φίλε μου δοκίμασες τον ενισχυτή σε όλες τις HDMI ? Έχεις συνδέσει κάτι άλλο με HDMI στην τηλεόραση ? Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στον ενισχυτή που πρέπει να ενεργοποιήσεις.

Η συνδεση εχει γινει ως εξης :
Denon HDMI Monitor Out -> Sony HDMI In
Εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει με τον Denon, αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι! Γι' αυτο ρωταω αν υπαρχει κανεις στο forum με παρομοιο μοντελο ενισχυτη (1708, 1908, 2308 κλπ)!?

Μετα απο πολυωρη αναζητηση βρηκα αυτο:
Question : I can't view my On Screen Setup through an HDMI connection on my AVR-888, AVR-2308CI, AVR-988, or AVR-2808CI

Answer : The reason you can't do this is that many displays will not accept a 480i signal on their HDMI input, and our On Screen Display menu is a 480i signal. What you can do to resolve this however, is run a composite cable from the monitor out on the receiver to an open composite input on the receiver, turn your video convert and IP scaler on, and change to that source. This will allow your on screen display to view through your monitor.

Απ' οτι καταλαβα για να δω μια ταινια δεν χρειαζεται να κανω κατι (αλλωστε πραγματι βλεπω τελικα!!), για να δω το μενου του ενισχυτη ομως θα πρεπει να χρησιμοποιησω και component καλωδιο, σωστα? Αφελής ερώτηση, αλλα μπορω να εχω παραλληλα συνδεδεμενο και HDMI και Component καλωδιο?

Επανέρχομαι παιδιά στο θέμα
Θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια όσον αφορά τη σύνδεση του ενισχυτή Denon AVR-2308 με DVD Player και LCD TV. Το DVD είναι το Pioneer DV-575 με βασικά χαρακτηριστικά (audio-video out, component video out, S-video out, coaxial out, optical out, απουσία DVI ή HDMI) και η τηλεόραση είναι η Sony 40W4500 με όλες τις διαθέσιμες υποδοχές (HDMI, component κλπ).
Έχω δοκιμάσει τις εξής συνδέσεις:
1) DVD audio-video out -> Ενισχυτής audio-video in
Ενισχυτής HDMI out -> TV HDMI in
Στην περίπτωση αυτή, όταν προσπαθώ να ενεργοποιήσω το μενού HDMI (ρυθμιστικό HDMI) από την τηλεόραση, λαμβάνω ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές και ελεγξτε τις ρυθμίσεις των συσκευών. Επίσης, όταν παίζω ένα CD ή DVD, δεν αναπαράγεται ήχος από την τηλεόραση. Ωστόσο είναι η μόνη σύνδεσμολογία με την οποια κατάφερα να δω ταινία
2) DVD component video out + analogue audio RCA (2 ch) out -> Denon component video in + analogue audio RCA (2 καναλιών) in
Denon HDMI out -> TV HDMI in
Στην περίπτωση αυτή, μπορώ μόνο να ακούσω το Pioneer (μουσική) , αλλά δεν μπορώ να δω το μενού του ή να παρακολουθήσω μια ταινία.
Φοβάμαι ότι κάνω κάτι λάθος με τις συνδέσεις - καλώδια και τις ρυθμίσεις του Denon. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει σε συνδέσεις και ρυθμίσεις;
Ευχαριστώ