Σύνδεση SONY DAV-DZ880W με Notebook

ngc4486

New member
22 March 2010
26
Καλησπέρα σε όλους, συγχαρητήρια για το forum και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρέχει!

Ας έρθουμε στην απορία μου. Είναι η πρώτη φόρα που θα κάνω αγορά ενός Home Cinema, δεν έχω μεγάλη επαφή με το χώρο, μου έχει δημιουργηθεί ένα βασικό νομίζω ερώτημα. Πως θα συνδέσω το notebook που έχω με το Home Cinema (Sony DAV-DZ880) ώστε να έχω πολυκάναλο ήχο για τα ηχεία και HD video στην TV (Sony 40 HX700). Το notebook ειναι το HP dv5-1299ev και έχει θύρα HDMI. Αν συνδέσω το HP με HDMI στην TV μπορώ να στείλω τον πολυκάναλο ήχο από την TV στο Home Cinema;

Last edited:
Πρέπει να δεις από το manual της τηλεόρασης αν η TV κάνει passthrough τον ήχο που δέχεται απ' την είσοδο HDMI στην οπτική της έξοδο. Αν ναι, τότε θα πρέπει να συνδέσεις την digital out (optical) της τηλεόρασής σου με την αντίστοιχη είσοδο του DAV-DZ880 μέσω καλωδίου optical.

Σ' ευχαριστώ πολύ Κώστα θα το ψάξω στο manual. Δεν την έχω ακόμα την τηλεόραση ούτε τα ηχεία, αλλά θα ήθελα να συγουρευτώ οτι γίνεται αυτό που θέλω πριν κάνω την αγορά!

Λοιπόν απ'οτι καταλαβαίνω διαβάζοντας σε διάφορα forum passthrough από την HDMI και να γίνεται στην optical είναι μόνο stereo και όχι 5.1. Αν αγόραζα μια εξωτερική κάρτα ήχου για το notebook (πχ http://www.plaisio.gr/Computers/Har...nar-U1-Audio-Station-Sound-Card-Black-USB.htm) θα έκανα δουλειά; από το optical out της κάρτας στο optical in του ενισχυτή...

Γενικά επειδή μόνο στην τηλεόραση έχω καταλήξει και όλα τα άλλα παίζουν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι ώστε να έχω αναπαραγωγή mkv αρχείων με 5.1 ήχο από το notebook που έχει HDMI σε ηχοσύστημα 5.1; :stupido2: Φαντάζομαι πως μια καλή λύση θα ήταν ένα HTPC αλλά δυστυχώς με περιορίζει το budget...

Tην λύση νομίζω την πρότεινες απο μόνος σου. Εξωτερική κάρτα ήχου με ψηφιακή έξοδο για τον ενισχυτή και το HDMI για εικόνα στην TV.

Aν και απ'οτι βλέπω στα specs του Sony DAV-DZ880 διαθέτει είσοδο HDMI οπότε συνδέεις κατευθείαν εκεί τον φορητό σου και στη συνέχεια με άλλο HDMI συνδεέις την TV με τον ενισχυτή. Προυπόθεση για ολα αυτά να δέχεται ήχο απο την HDMI o ενισχυτής σου αλλιώς η πρώτη λύση είναι μονόδρομος.

PS Για την asus που πρότεινες σιγουρέψου πως δέχεται πολυκάναλο ήχο γιατι διαβάζω για στέρεο ήχο σε prologic κλπ κλπ και όχι αποκοδωδικοποιήση DD και DTS

edit: H κάρτα αυτή είναι πιο πολυ για 2καναλη χρηση και κυρίως για ακουστικά οπότε θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και καποια άλλη

Last edited:
Δυστυχώς η μόνη HDMI του DZ880 είναι output και όχι input. Μου φαίνεται πως θα ήταν καλύτερα να πάρω χώρια ενισχυτή και ηχεία.

Απάντηση: Re: Σύνδεση SONY DAV-DZ880W με Notebook

Δυστυχώς η μόνη HDMI του DZ880 είναι output και όχι input. Μου φαίνεται πως θα ήταν καλύτερα να πάρω χώρια ενισχυτή και ηχεία.

Μην το συζητάς καθόλου....ότι το καλύτερο αυτής σου η κίνηση..-bye-

Γνωριζει καποιος αν μπορώ και πως να γράψω με το sony dav -dz880w εκπομπη από την τηλεόραση;